LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Odluka vrijedi za iduće tri akademske godine

Vlada donijela Odluku o punoj subvenciji participacije redovnih studenata

Odluka se odnosi na studente koji će u iduće tri akademske godine prvi puta upisati prvu godinu, kao i za one koji su u prethodnoj akademskoj godini ostvarili najmanje 55 ECTS bodova.

Odluka se odnosi na studente koji će u iduće tri akademske godine prvi puta upisati prvu godinu, kao i za one koji su u prethodnoj akademskoj godini ostvarili najmanje 55 ECTS bodova.

Vlada Republike Hrvatske danas, 23. srpnja, na održanoj sjednici donijela je odluku o subvenciji studiranja za redovite studente, odnosno o punoj subvenciji participacije redovnih studenata, kako je bilo i do sada. 

Subvencija i sufinanciranje materijalnih troškova sveučilištima, veleučilištima i visokim školama određeno je za iduću akademsku godinu te akademske godine 2016/2017. i 2017/2018. 

Kao i do sada, ta subvencija participacije se odnosi na redovite studente akreditiranih preddiplomskih sveučilišnih, integriranih preddiplomskih, kao i diplomskih, stručnih studija na javnim visokim učilištima u Hrvatskoj.

Odnosi se na studente koji će u iduće tri akademske godine prvi puta upisati prvu godinu, kao i za one koji su u prethodnoj akademskoj godini ostvarili najmanje 55 ECTS bodova,  odnosno najmanje 30 ECTS bodova u slučaju studenta s utvrđenim invaliditetom od 60% ili više.

Ova se Odluka odnosi na sva javna sveučilišta, veleučilišta i visoke škole koje s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta potpišu trogodišnje ugovore kojima se definiraju ciljevi subvencije, aktivnosti i rezultati za ostvarivanje ciljeva, indikatori praćenja provedbe i dinamika dostave izvještaja o provedbi ugovora. Osim toga, Sveučilišta samostalno donose odluku kako će dodijeljena sredstva raspoređivati po sastavnicama.

Još se ne zna koliko će koje Sveučilište biti financirano te strah splitskih studenata o povećanju školarina i dalje postoji.

Odluku Vlade u potpunosti možete pročitati ovdje.