LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Plazma Sportske igre mladih

Više od 1000 djece sudjelovalo na završnici Sportskih igra mladih

Plazma Sportske igre mladih najveća je sportsko-amaterska manifestacija u Europi. Pruža priliku djeci i mladima da se natječu u 10 sportskih disciplina, a natjecanja su za djecu i mlade besplatna na svim razinama.

Plazma Sportske igre mladih najveća je sportsko-amaterska manifestacija u Europi. Pruža priliku djeci i mladima da se natječu u 10 sportskih disciplina, a natjecanja su za djecu i mlade besplatna na svim razinama.

Split je bio domaćin Državne završnice Plazma Sportskih igra mladih od 4. do 9. kolovoza. Više od 1000 djece u Splitu sudjelovalo je u finalima u šest sportova i borilo se za prolaz na Međunarodnu završnicu, koja će se također održati u Splitu, od 21. do 25. kolovoza. Sudionici su do Splita putovali HŽ putničkim prijevozom, u sklopu pilot-projekta besplatnog putovanja djece i učenika do bilo kojeg odredišta u Hrvatskoj, a kojim se podržava djecu u školovanju, sportskim i drugim aktivnostima. 

Plazma Sportske igre mladih najveća su sportsko-amaterska manifestacija u Europi. Pružaju priliku djeci i mladima da se natječu u 10 sportskih disciplina, a natjecanja su za djecu i mlade besplatna na svim razinama. Tako su se održala državna finala Coca-Cola Cupa, Tommy turnira u malom nogometu, HEP turnira u rukometu, šaha, HP turnira u tenisu, stolnog tenisa i Kinder Joy turnira u košarci. Donosimo rezultate u nastavku.

 

Šah


FIDE turnir u šahu održao se u dvorani Studentskog doma Bruno Bušić. Šahovski turniri ove su se godine igrala pod pokroviteljstvom FIDE – Svjetske šahovske organizacije. Iznimno jak turnir pod okriljem Plazma Sportskih igara mladih okupio je najbolje mlade šahiste i šahistkinje iz  cijele države koji su se natjecali u dvije starosne kategorije: 11 godina i mlađi te 15 godina i mlađi.

 

Rezultati po kategorijama:


Djevojčice do 11 godina:

1. Renata Hranilović (Garešnica)

2. Nina Crvelin (Solin)

3. Lucija Kovačević (Gradina)

 

Dječaci do 11 godina:

1. Ivano Močić (Šibenik)

2. Ljudevit Juranović (Nova Gradiška)

3. Erik Golubović (Rijeka)

 

Djevojčice do 15 godina:

1. Iva Marošević (Gradina)

2. Helena Domislović (Sveti Ivan Žabno)

3. Iva Crvelin (Solin)

 

Dječaci do 15 godina:

1. Nikola Kos (Velika Gorica)

2. Matija Mimica (Split)

3. Ivan Martić (Križevci)

 

Tommy turnir u malom nogometu


Na nogometnim terenima FESB-a u Splitu održana je velika državna završnica Tommy turnira u malom nogometu za 2012. godište i mlađe. Najmlađi sportaši su se, uz iznimne nogometne poteze, odlično zabavljali, družili, stvarali nova prijateljstva i svima demonstrirali fair play igru. U napetom Tommy turniru u malom nogometu, pobjedu je odnijela ekipa Međimurski lepi dečki. Ekipa Kameleoni iz Rugvice srebrna je, a brončana je ekipa Bili AS ADB iz Splita.

Međimurski lepi dečki, prvaci Hrvatske Tommy turnira u malom nogometu su: Lukas Dokleja, Martin Pejanović, Leo Marčec, Jura Barbić, Adam Magdalenić, Bruno Šafarić, Fran Valkaj, Neo Cimerman, Jakov Vilić i Rafael Furdi, s trenerom Danijelom Marčecom.

Uz propagiranje sporta i sportskog načina života, ove godine pokrenuta je i velika edukativna kampanja ”Zero Waste - Budi dio igre - Čuvajmo naš planet” kojom se sudionike uči o važnosti recikliranja i očuvanja okoliša.

Već treću godinu za redom u suradnji s UEFA Foundation for Children, Plazma Sportske igre mladih organiziraju nogometne turnire za djevojke i tako pomažu u promociji ženskog nogometa.

 

Stolni tenis


Najbolji mladi stolnotenisači i stolnotenisačice iz cijele Hrvatske natjecali su se u muškoj i ženskoj konkurenciji u kategorijama 2011. godište i mlađi, 2008. godište i mlađi te 2005. godište i mlađi. Natjecanje se održalo u stolnoteniskoj dvorani Gripe.

 

Rezultati Državne završnice u stolnom tenisu:

 

Kategorija 2011. godište i mlađi – dečki

1.Ivan Smiljanić (Požega)

2.Fran Šimunović (Samobor)

3.Fran Sarač (Čakovec) i Luka Opačić (Zagreb)

 

Kategorija 2011. godište i mlađi – cure

1. Anđela Živković (Šibenik)

2. Loreta Mandić (Šibenik)

3. Sara Rivetti (Krapina) i Iva Lešić Duralija (Zagreb)

 

Kategorija 2008. godište i mlađi – dečki

1. Luka Tepeš (Dugo Selo)

2. David Kubiček (Nuštar)

3. Berti Samo (Slavonski Brod) i Bruno Vukomanović (Zagreb)

 

Kategorija 2008. godište i mlađi – cure

1. Mara Markovanović (Dugo Selo)

2. Mia Horvatiček (Dugo Selo)

3. Vučinić Barbara (Vinkovci) i Magda Jakšić (Zagreb)

 

Kategorija 2005. godište i mlađi – dečki

1. Simon Vincek (Varaždin)

2. Alen Šebelja (Opatija)

3. Franko Mesić (Nuštar) i Dominik Majstorović (Nuštar)

 

Kategorija 2005. godište i mlađi – cure

1. Bruna Borovec (Varaždin)

2. Jelena Vukelić (Varaždin)

3. Ana Znika (Samobor) i Laura Kovačević (Slavonski Brod)

 

Bruna Borovec iz Varaždina već 8 godinu sudjeluje na Plazama Sportskim igrama mladih i ponosna je osvajačica 8 medalja.
 

Ovo su mi bile zadnje, osme Sportske igre mladih, a natječem se u stolnom tenisu. Iskustvo svih ovih godina bilo mi je super, upoznala sam puno novih ljudi i žao mi je što više ne mogu sudjelovati kao natjecatelj, ali ću sigurno doći volontirati.



Malonogometni Coca-Cola Cup


Coca-Cola Cup najveći je malonogometni turnir u Europi, koji je ove sezone okupio više od 40.000 nogometaša i nogometašica koji su sudjelovali na više od 140 kvalifikacijskih turnira od siječnja do srpnja, a najbolji u godištima 2005. i mlađi te 2007. i mlađi doputovali su u Split. 

Coca-Cola Cup osmišljen je kao društveno odgovorna platforma za promicanje sportskih vrijednosti među mladima, fair playa i timskog duha, a finale se održalo na terenima FESB-a. Ekipa Goli vrh (Klinča Sela) zlatna je u kategoriji 2005. godište i mlađi, a M. Livada (Križevci) najbolji su u kategoriji 2007. godište i mlađe.

Buduće nogometne nade u Splitu podržale su igračice HNK Hajduk Marija Turkalj, Ana Bakalar, Morgan Turner i Sanja Ratković, koje su im i dodijelile medalje po završetku turnira zajedno s Darkom Matškovićem, rukovoditeljem upravljanja događanjima, pokroviteljstvima i novom marketinškom opremom Coca-Cola HBC Hrvatska.

 

Coca-Cola Cup poredak:

 

2007. godište i mlađi – dečki

1. M. Livada  (Križevci)

2. Bume probali (Zabok)

3. Slučajni prolaznici (Slavonski Brod)

 

Najbolji igrač: Petar Krešimir Balen (M.Livada)

Najbolji strijelac: Patrik Pripeljaš (Bume probali)

Najbolji golman: Jakov Car (M. Livada)

 

2007. godište i mlađi –​​​​​​​ cure

1. Meduzice (Zagreb)

2. Kiklopi (Prelog)

3. No limit tvins (Virovitica)

 

Najbolja igračica: Stela Veseli (Meduzice)

Najbolji strijelac: Lana Vanjak (Meduzice)

Najbolji golman: Lana Klobučarević (Meduzice)

 

2005. godište i mlađi –​​​​​​​ dečki

1. MNK Goli Vrh (Klinča Sela)

2. Zadruga (Požega)

3. MNK Gumeno (Pula)

 

Najbolji igrač: Žarko Dominik Jakovljević (Zadruga)

Najbolji strijelac: Borna Grdiša (Goli vrh)

Najbolji golman: David Crnković (Goli vrh)

 

Kinder Joy turnir u uličnoj košarci


Kinder Joy turnir u uličnoj košarci okupio je najbolje mlade košarkašice i košarkaše iz Hrvatske, a igrao se u 2 kategorije: djevojke 2007. godište i mlađe te dječaci 2007. godište i mlađi. Na košarkašku kartu najboljih ekipa Kinder Joy turnira u uličnoj košarci upisali su se Lege iz Osijeka te FSV Rijeka u kategoriji djevojčica. Medalje im je uručio Gabrijel Veočić, Hrvatski boksački reprezentativac.

 

Poredak Kinder Joy turnira u uličnoj košarci:

 

2007. godište i mlađi –​​​​​​​ dečki

1. Lege (Osijek)

2. Osmo svjetsko čudo (Rijeka)

3 .KK Dubrovnik

 

2007. godište i mlađe –​​​​​​​ cure

1. FSV (Rijeka)

2. Go Hard or Go Home (Dubrovnik)

3. Slick chicks (Split)

 

HEP turnir u rukometu

 

Velika sportska dvorana Gripe u Splitu ugostila je najbolje rukometašice i rukometaše koji su se borili za titulu prvaka HEP turnira u rukometu.  U muškoj i ženskoj konkurenciji, u godištima 2008. i mlađe mladi su sportaši prošli kvalifikacijske turnire. Prvakinje Hrvatske i predstavnice na Međunarodnoj završnici su Trešnjice (Zagreb), a u muškoj konkurenciji zlatni su RSZŠ (Ivanić Grad).

 

Poredak:

 

2008. godište i mlađi –​​​​​​​ dečki

1.RSZŠ (Ivanić Grad)

2. RK Ivan Mikanovci (Stari Mikanovci)

3. Ličani (Gospić)

 

2008. godište i mlađe –​​​​​​​ cure

1. Trešnjice (Zagreb)

2. Ličanke (Gospić)

3. Kokice (Varaždin)

FOTO: PIXABAY