LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Krvoproliće kod Šolte

VIDEO: Ribari okrutno ubili dupina? S Veterinarskog fakulteta objašnjavaju situaciju

„Moglo bi biti da je ustrijeljena, ali i ne mora. Teško je ovako govoriti, ali znaju takve rane nastati i da nije životinja ustrijeljena", objašnjava profesor Gomerčić.

„Moglo bi biti da je ustrijeljena, ali i ne mora. Teško je ovako govoriti, ali znaju takve rane nastati i da nije životinja ustrijeljena", objašnjava profesor Gomerčić.

Kako javlja Slobodna Dalmacija, kod Šolte je uočeno tijelo dupina kako bespomoćno pluta na površini mora. O svemu je obaviještena i splitska policija. Pretpostavlja se da su dupina ubili ribari tjerajući ga od ribarskih mreža.

Ipak, prof. Tomislav Gomerčić sa Zavoda za veterinarsku biologiju na Veterinarskom fakultetu u Zagrebu​ napominje da to treba uzeti s rezervom, prije nego se ikoga optuži:
 

„Da je nama ta lešina došla na Veterinarski fakultet napravili bismo sekciju i točno znali od čega je uginula. Moglo bi biti da je ustrijeljena, ali i ne mora. Teško je ovako govoriti, ali znaju takve rane nastati i da nije životinja ustrijeljena", objašnjava profesor Gomerčić.



Puno je primjera okrutnosti prema životinjama


S Veterinarskog fakulteta, dodatno napominju da su od prije par godina takvi slučajevi u domeni lokalne uprave koja bi trebala ukloniti konkretno tog dupina.

Zaista, previše puta čujemo o okrutnosti prema životinjama u prirodi pa se nadamo da ovo nije takav slučaj i da će policija utvrditi prave okolnosti slučaja. Više bismo voljeli gledati prekrasne dupine koji plivaju uz brodice i pozdravljaju turiste, nego ovakve scene.

Za one osjetljivijeg želuca, preporučamo da ne pogledaju video u nastavku.

 

Izvor: Slobodna Dalmacija
FOTO: UNSPLASH