Volonterski centar Zagreb i Ženska soba

Traju prijave na dvodnevni trening o seksualnom uznemiravanju na društvenim mrežama

Mobitel

Prijavite se na trening #sherajmoodgovorno na kojem ćete naučiti mnogo o temama seksualnog nasilja, seksualnog uznemiravanja i zlostavljanja na društvenim mrežama te o metodama rada s mladima.

Volonterski centar Zagreb i Ženska soba - Centar za seksualna prava organiziraju dvodnevni trening pod nazivom #shareajmoodgovorno. Trening će se održati 3. i 4. ožujka 2017. na adresi Maksimirska 51a, u prostorijama Ženske sobe.

Trening je kombinacija radionica i predavanja, a obrađivat će se teme seksualnog nasilja, seksualnog uznemiravanja i zlostavljanja na društvenim mrežama te metode rada s mladima. Sudjelovanje je besplatno, a osiguran je i ručak za sve polaznike. Trening će voditi Maja Vukmanić Rajter, socijalna pedagoginja, i Anamaria Drožđan-Kranjčec, diplomirana pravnica, trenerice s višegodišnjim iskustvom u radu na problematici seksualnog nasilja i rodne diskriminacije.

Prijave su prvotno bile otvorene do 24. veljače, no rok je produžen pa se možete prijaviti do 28. veljače 2017. do 12h, stoga požurite. Prijavljene osobe obvezne su prisustvovati tijekom cijelog trajanja treninga. Po završetku treninga polaznici su dužni i održati dvije radionice za djecu i mlade u jednoj od partnerskih škola (Zagreb,  Daruvar i  Novska) na temu prevencije seksualnog uznemiravanja i zlostavljanja na društvenim mrežama, i to najkasnije do kraja svibnja 2017. godine Sudionici će na treningu potpisati ugovor o volontiranju i pisanu izjavu da nisu kazneno osuđivani te da se protiv njih ne vodi kazneni postupak te će po izvršenim obvezama primiti potvrdu o završenom treningu i provedenim radionicama.

Nakon prijave na trening u bazi Volonterskog centra potrebno je do isteka roka na e-mail Ženske sobe zenska.soba@zenskasoba.hr poslati životopis i ispunjenu prijavnicu koju možete preuzeti na poveznici.

Komentari na članak

Vezani članci

Toni Milun

Za buduće studente

Toni Milun s karijernim savjetnicima pred zagrebačkim maturantima

Karijerno savjetovanje za maturante u Zagrebu održat će se 21. listopada. Budući će studenti uz Tonija Miluna i karijerne savjetnike saznati kakvi su im izgledi za upisivanje pojedinog fakulteta, što ih sve čeka na ispitu državne mature te na što moraju obratiti posebnu pažnju.

Novci izbliza

Natječaj SZSuR-a

Raspisan natječaj za financiranje programa riječkih studenata u 2018. godini

Raspisan je natječaj za financiranje studentskih programa u kategorijama: zabava, međunarodna suradnja, studentski mediji, znanstveno-stručni programi, programi studenata s invaliditetom, društveno korisni projekti i ostali projekti. Prijave traju do 29. siječnja.

Nacionalna zaklada za potporu učeničkom i studentskom standardu

Otvoren natječaj za stipendije NZPUSS-a

Nacionalna zaklada za potporu učeničkom i studentskom standardu raspisala natječaj za dodjelu stipendija

Raspisan je natječaj za dodjelu 438 stipendija u akademskoj godini 2014./15., koje dodjeljuje Nacionalna zaklada za potporu učeničkom i studentskom standardu (NZPUSS), i to u šest kategorija.

Poslovni sastanak

Međunarodno studentsko natjecanje

Počele prijave na Project Management Championship, natjecanje u rješavanju poslovnih slučajeva

Od 23. veljače do 4. ožujka studenti se mogu prijaviti na natjecanje u kojem će se okušati u rješavanju stvarnog poslovnog slučaja i prezentirati svoje znanje pred stručnjacima.

Mobitel

Kampanja na društvenim mrežama

Za sprječavanje seksualnog uznemiravanja – „sherajmo odgovorno"

U svrhu informiranja i osvještavanja javnosti o pojavnim oblicima nasilja putem interneta, posljedicama koje nasilje ostavlja te o mogućnostima zaštite, pomoći i podrške djeci i mladima koji doživljavaju nasilje, na Facebooku, Instagramu i YouTuebu pokrenuta je kampanja „Sherajmo odgovorno."