Klub studenata informacijskih znanosti Ex libris

Tjedan Harryja Pottera u Zadru uvući će mlađe i starije u čarobni svijet čitanja

Tjedan Harryja Pottera u Zadru – metloboj

Posjetitelji će od 27. ožujka do 1. travnja 2017. moći po četvrti put uživati u različitim čarobnjačkim aktivnostima na Tjednu Harryja Pottera u Zadru.

Da Hrvatska sve češće postaje sjedište kultnog čarobnjačkog svijeta, uvjerio nas je Klub studenata informacijskih znanosti Ex libris. U suradnji s Gradskom knjižnicom Zadar u zadnjem tjednu ožujka za sve Zadrane pripremaju Tjedan Harryja Pottera, bogatu manifestaciju koja će razveseliti sve ljubitelje zbivanja u Hogwartsu. Ovo je četvrta godina održavanja u Zadru, a Tjedan Harryja Pottera već se održao i u Splitu te Osijeku, sukladno s velikim interesom javnosti.

Prošlogodišnja je manifestacija bila vrlo uspješna, FOTO: Facebook/Tjedan Harryja Pottera Zadar

Baš kako bi i trebalo biti, manifestacija će biti službeno otvorena 27. ožujka 2017. ceremonijom razvrstavanja u domove Hogwartsa i Ilvermornyja. Novopečeni čarobnjaci moći će se zatim okušati u geografskom kvizu. Tijekom tjedna održat će se i Harry Potter Pictionary te Harry Potter kviz znanja, a sudionici će svoju kreativnost moći pretočiti u djelo na radionicama čarobnih štapića i čarobnjačkih šešira. U dvorištu knjižnice održat će se i tečaj letenja na metlama, vještine potrebne svakom pravom čarobnjaku, a svi zainteresirani imat će priliku osmisliti novu naslovnicu knjige te osvojiti vrijedne nagrade.

– Budući da smo i same ljubiteljice malog čarobnjaka, ideja nam nikad ne fali. Trudimo se svake godine osmisliti novi program te iznenaditi naše sudionike kako programom tako i nagradama. – poručila je Lucija Žilić, predsjednica kluba, te nadodala da sudionike očekuju vrijedne nagrade poput planera čitanja, majica, privjesaka i  primjeraka najnovijih djela iz pera J. K. Rowling.

Prijave nisu potrebne, a sudjelovati mogu svi zainteresirani. Prelistajte romane, ponovite gradivo i provjerite kako je bilo na prošlogodišnjem Tjednu Harryja Pottera u Zadru te kako su se Splićani proveli na svojoj manifestaciji, a zatim se uputite u zadarsku knjižnicu.

Sve informacije i detalje o rasporedu aktivnosti ovogodišnjeg događaja možete potražiti na službenoj Facebook stranici.

Komentari na članak

Vezani članci

Vatra na festivalu "Taste and Travel"

Festival u Zadru

Vatra s novim hitom stiže na "Taste and Travel"

– Sa zadarskom publikom nikad nismo trebali prevoditelja. – rekao je ususret koncertu pjevač Ivan Dečak.

Beatbox

Događanja u CINAZ-u

Radionica za one koje žele proizvoditi zvukove laveža, sirena i megafona

Ovog će se četvrtka u udruzi CINAZ održati Beatbox radionica. Prijave zainteresiranih mladih zaprimaju se do srijede u 18 sati.

https://hr.wikipedia.org/wiki/Sveu%C4%8Dili%C5%A1te_u_Zadru#/media/Datoteka:Zadar_Sveuciliste.jpg

Međunarodno gostovanje

Na Odjelu za sociologiju u Zadru održavaju se radionica i predavanje o nacionalizmu i organiziranom nasilju

Sveučilište u Zadru poziva kolege na radionicu profesora Siniše Maleševića o problemu nacionalizma u suvremenom svijetu. Nakon radionice održat će se i predavanje o organiziranom nasilju, a namijenjeno je i široj javnosti.

Hrvatska volontira

Nacionalni projekt promocije volontiranja

Hrvatska volontira 2015. – pokreni sebe, promijeni svijet!

Ovogodišnja manifestacija „Hrvatska volontira“ održat će se od 18. do 23. svibnja, a priliku za sudjelovanje imaju pojedinci i sve neprofitne organizacije iz svih hrvatskih gradova.

Zagreb noću

Manifestacija na Trešnjevačkom placu

Stiže petodnevni „Pljac Mljac"; ulaz je potpuno besplatan

Jedinstvena priča, posebna atmosfera, maštovito uređeni prostori za boravak i druženje s odličnom hranom i pićem, glazbom i koncertima, dobrim vibracijama i opuštenom ljetnom zabavom – sve to očekuje nas na „Placu Mljacu".