Izvješće Ministarstva

Sveučilište u Osijeku najuspješnije u upravljanju ljudskim resursima

Osijek

Sveučilište u Osijeku najuspješnije je sveučilište u realizaciji novih radnih mjesta. U protekloj godini zaposleno je 268 nastavnika, suradnika i drugih zaposlenika.

Prema Izvješću Ministarstva znanosti i obrazovanja Sveučilište u Osijeku najuspješnije je sveučilište u realizaciji Plana upravljanja ljudskim resursima u 2018. godini. Plan je obuhvatio 198 napredovanja i 49 zamjenskih radnih mjesta, odnosno novih zapošljavanja za koja je Sveučilište dobilo suglasnost Ministarstva.

Plan je zatim revidiran tri puta zbog povećanja broja nastavnika i suradnika za 12, za 11 novih članova nenastavnog osoblja te za dva nastavnika i dva člana nenastavnoga osoblja koja su preminula. U protekloj godini realizirano je 268 radnih mjesta (napredovanja i zamjenska radna mjesta). Od toga je 171 napredovanje nastavnika i suradnika prema strukturi znanstveno-nastavnih, umjetničko-nastavnih, nastavnih, suradničkih i stručnih zvanja, kao i pripadajućih radnih mjesta. Nakon statusne promjene Odjela za kulturologiju i Umjetničke akademije u Akademiju za umjetnost i kulturu obavljen je prijelaz 156 zaposlenika na novu ustanovu, prenosi Glas Slavonije.

Iz Izvješća donesenog 18. prosinca vidljivo je kako je Sveučilište uspješno realiziralo i revidiralo Plan. Senat je donio i Plan upravljanja ljudskim resursima Sveučilišta u Osijeku u okviru raspoloživih sredstava u Državnom proračunu za 2019. godinu (razdoblje od prosinca 2018. do studenoga 2019).

Osim toga donesena je i Odluka o suradnji Nacionalne i sveučilišne knjižnice i Sveučilišta u izgradnji Hrvatskoga nacionalnog skupnog kataloga te je Sveučilište prihvatilo pokroviteljstvo 10. Međunarodnoga kongresa Flour-Bread ‘19 i 12. Hrvatskoga kongresa proizvodnje i prerade brašna Brašno – Kruh ‘19. koji se održava u Osijeku od 11. do 14. lipnja 2019. godine
 

Komentari na članak

Vezani članci

Pravni fakultet u Osijeku

Sveučilište Josipa J. Strossmayera u Osijeku

Studenti PRAVOS-a ostali bez dekanskog roka

Na današnjoj sjednici Fakultetskog vijeća osječkoga Pravnog fakulteta odlučeno je da ove akademske godine neće biti dekanskog roka jer su izvanredni ispitni rokovi već iskorišteni u travnju i svibnju.

Pisanje projekta

Iskustvo zlata vrijedi

Nova prilika za praksu studentima s invaliditetom i studentima slabijeg imovinskog statusa

Projekt pod nazivom Iskustvo zlata vrijedi do ove je godine omogućio praksu za više od sto studenata, od kojih je više od desetero ostvarilo posao u istoj tvrtki u kojoj su je odrađivali. Prijave za novo izdanje zaprimaju se do 28. ožujka.

Dvjesto kuna

Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Državne socio-ekonomske stipendije kreću s isplatom u prosincu

Rang-liste za socio-ekonomske stipendije Ministarstva znanosti i obrazovanja bit će objavljene početkom prosinca, a nedugo nakon toga počet će i isplata.

Growww 2015 OnBoarding Days

Growww 2015

Održani OnBoarding Days za 200 mladih diplomanata iz 11 zemalja

Growww je namijenjen svim diplomantima koji svoju karijeru žele započeti u multinacionalnoj kompaniji i interkulturalnom okruženju, uz mentorsku podršku najboljih profesionalaca iz MOL Grupe.

mjere aktivne politike zapošljavanja

Nove mjere aktivne politike zapošljavanja

Paketom "Od mjere do karijere" do povećanja stope zaposlenosti u Hrvatskoj

Čak 1.5 milijarda kuna namijenjena je provedbi novih devet mjera aktivne politike zapošljavanja u RH. Premijer Plenković je prilikom predstavljanja istih istaknuo da je njihovo provođenje jedan od najvažnijih Vladinih ciljeva.