Izvješće Ministarstva

Sveučilište u Osijeku najuspješnije u upravljanju ljudskim resursima

Osijek

Sveučilište u Osijeku najuspješnije je sveučilište u realizaciji novih radnih mjesta. U protekloj godini zaposleno je 268 nastavnika, suradnika i drugih zaposlenika.

Prema Izvješću Ministarstva znanosti i obrazovanja Sveučilište u Osijeku najuspješnije je sveučilište u realizaciji Plana upravljanja ljudskim resursima u 2018. godini. Plan je obuhvatio 198 napredovanja i 49 zamjenskih radnih mjesta, odnosno novih zapošljavanja za koja je Sveučilište dobilo suglasnost Ministarstva.

Plan je zatim revidiran tri puta zbog povećanja broja nastavnika i suradnika za 12, za 11 novih članova nenastavnog osoblja te za dva nastavnika i dva člana nenastavnoga osoblja koja su preminula. U protekloj godini realizirano je 268 radnih mjesta (napredovanja i zamjenska radna mjesta). Od toga je 171 napredovanje nastavnika i suradnika prema strukturi znanstveno-nastavnih, umjetničko-nastavnih, nastavnih, suradničkih i stručnih zvanja, kao i pripadajućih radnih mjesta. Nakon statusne promjene Odjela za kulturologiju i Umjetničke akademije u Akademiju za umjetnost i kulturu obavljen je prijelaz 156 zaposlenika na novu ustanovu, prenosi Glas Slavonije.

Iz Izvješća donesenog 18. prosinca vidljivo je kako je Sveučilište uspješno realiziralo i revidiralo Plan. Senat je donio i Plan upravljanja ljudskim resursima Sveučilišta u Osijeku u okviru raspoloživih sredstava u Državnom proračunu za 2019. godinu (razdoblje od prosinca 2018. do studenoga 2019).

Osim toga donesena je i Odluka o suradnji Nacionalne i sveučilišne knjižnice i Sveučilišta u izgradnji Hrvatskoga nacionalnog skupnog kataloga te je Sveučilište prihvatilo pokroviteljstvo 10. Međunarodnoga kongresa Flour-Bread ‘19 i 12. Hrvatskoga kongresa proizvodnje i prerade brašna Brašno – Kruh ‘19. koji se održava u Osijeku od 11. do 14. lipnja 2019. godine
 

Komentari na članak

Vezani članci

STEM

Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Pomaknute rang-liste za dodjelu državnih STEM stipendija

Provjerite nalazi li se vaše ime na popisu i jeste li jedan od sretnih dobitnika financijske potpore iz državnih izvora jer pomaknuta je rang-lista za dodjelu državnih stipendija u STEM područjima znanosti.

Četvrta sjednica HSZ-a 2018

Sjednica studentskog predstavništva

HSZ započeo s formiranjem prijedloga za novi Zakon o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju

Što će HSZ učiniti po pitanju donošenja Zakona o obavljanju studentskih poslova te na kojim će idejama inzistirati prilikom donošenja Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju, raspravljalo se na četvrtoj redovnoj sjednici. Imenovani su i članovi povjerenstava koje je MZO zatražilo.

Vipnet alumni program

Prijave do 15. srpnja

Ne propustite odličnu priliku za zapošljavanje. Postanite Vip alumni!

Ulaskom u Vip alumni program dobivate priliku za unaprjeđenje poslovnih i organizacijskih vještina uz bruto plaću od šest tisuća kuna, edukacije, program međunarodne razmjene i ostale pogodnosti.

Zgrada rektorata Sveučilišta u Puli

Sveučilište u Puli

Istra: Natječaj za sudjelovanje u edukacijskom programu Poslovnog usavršavanja za mlade START ME UP 2014

Natječaj je otvoren do 10. listopada 2014. Ciljna su skupina studenti/-ice viših godina studija te mladi (do 30 godina) s višom ili visokom stručnom spremom.

Ispunjavanje obrazaca

Zeleni i bijeli poslovi

S ovim ćete se zanimanjima najbrže zaposliti

Riječ je, inače, o tzv. zelenim i bijelim poslovima za kojima, navodno, vlada velika potražnja.