Izvješće Ministarstva

Sveučilište u Osijeku najuspješnije u upravljanju ljudskim resursima

Osijek

Sveučilište u Osijeku najuspješnije je sveučilište u realizaciji novih radnih mjesta. U protekloj godini zaposleno je 268 nastavnika, suradnika i drugih zaposlenika.

Prema Izvješću Ministarstva znanosti i obrazovanja Sveučilište u Osijeku najuspješnije je sveučilište u realizaciji Plana upravljanja ljudskim resursima u 2018. godini. Plan je obuhvatio 198 napredovanja i 49 zamjenskih radnih mjesta, odnosno novih zapošljavanja za koja je Sveučilište dobilo suglasnost Ministarstva.

Plan je zatim revidiran tri puta zbog povećanja broja nastavnika i suradnika za 12, za 11 novih članova nenastavnog osoblja te za dva nastavnika i dva člana nenastavnoga osoblja koja su preminula. U protekloj godini realizirano je 268 radnih mjesta (napredovanja i zamjenska radna mjesta). Od toga je 171 napredovanje nastavnika i suradnika prema strukturi znanstveno-nastavnih, umjetničko-nastavnih, nastavnih, suradničkih i stručnih zvanja, kao i pripadajućih radnih mjesta. Nakon statusne promjene Odjela za kulturologiju i Umjetničke akademije u Akademiju za umjetnost i kulturu obavljen je prijelaz 156 zaposlenika na novu ustanovu, prenosi Glas Slavonije.

Iz Izvješća donesenog 18. prosinca vidljivo je kako je Sveučilište uspješno realiziralo i revidiralo Plan. Senat je donio i Plan upravljanja ljudskim resursima Sveučilišta u Osijeku u okviru raspoloživih sredstava u Državnom proračunu za 2019. godinu (razdoblje od prosinca 2018. do studenoga 2019).

Osim toga donesena je i Odluka o suradnji Nacionalne i sveučilišne knjižnice i Sveučilišta u izgradnji Hrvatskoga nacionalnog skupnog kataloga te je Sveučilište prihvatilo pokroviteljstvo 10. Međunarodnoga kongresa Flour-Bread ‘19 i 12. Hrvatskoga kongresa proizvodnje i prerade brašna Brašno – Kruh ‘19. koji se održava u Osijeku od 11. do 14. lipnja 2019. godine
 

Komentari na članak

Vezani članci

Berislav Horvat

Rezultati istraživanja

Ernst & Young proglašen najboljim poslodavcem u području profesionalnih usluga

– U Hrvatskoj prepoznajemo važnost edukacije i ranog uvođenja mladih ljudi u područja za koja su stjecali znanja na fakultetima, stoga kroz svoje programe nastojimo omogućiti priliku za učenje i rad što većem broju studenata. – istaknuo je Berislav Horvat.

Medicinski fakultet u Osijeku

Sveučilište Josipa J. Strossmayera u Osijeku

Otvara se studij Sestrinstva u Novoj Gradiški

Od iduće akademske godine u Novoj Gradiški trebao bi se otvoriti novi izvanredni dislocirani preddiplomski sveučilišni studij Sestrinstva.

Rektorat

Pozitivni akademski učinci na osječku IT scenu

U Osijeku novi dvopredmetni diplomski studij

Od iduće akademske godine na osječkom Sveučilištu studenti će moći izabrati novi dvopredmetni diplomski studij informatologije, informacijske tehnologije i nakladništva.

Career speed dating 2016

Udruga eSTUDENT

Career Speed Dating omogućio kandidatima da se „brzopotezno” predstave budućim poslodavcima

– Kao film Hitch, samo za zapošljavanje. Životopisi, vještine, osmjesi i suze. Osam sati na rubu sjedala. Najoriginalniji hiring event na kojem smo bili ove godine. – kaže Davor Sutić iz Hashcodea.

Sveučilište u Splitu

Program postakademskog zapošljavanja i stjecanja upravljačkih sposobnosti

Sveučilište u Splitu i Zagrebu pripremaju studente za poduzetnički iskorak

Prvi modul programa započinje već 13. srpnja, a izvodit će se u prostorima Sveučilišne knjižnice u Splitu.