LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Do jeftinijeg putovanja u nekoliko klikova

Što studenti imaju zajedničko s BlaBlaCarom?

BlaBlaCar zajednica je koja objedinjuje one koji traže suputnike i one koji traže vozače, te omogućuje povoljniju i pouzdaniju vožnju. No, kakve veze to ima sa studentima?

BlaBlaCar zajednica je koja objedinjuje one koji traže suputnike i one koji traže vozače, te omogućuje povoljniju i pouzdaniju vožnju. No, kakve veze to ima sa studentima?

Što je zajedničko svim studentima? Zasigurno da se vole zabavljati i sklapati nova prijateljstva, a najviše od svega – da vole proći što povoljnije. Studenti vole i putovati. Ponekad putuju iz svojega stana ili studentskog doma prema obitelji, ponekad iskorištavaju svoje slobodno vrijeme da otkriju svijet. Putovanja nisu toliko povoljna i zabavna... ili jesu?

BlaBlaCar osnovao je student Sveučilišta u Stanfordu koji se suočio s problemom prijevoza kada je pokušavao preko božićnih praznika doći do svojeg rodnog sela u Francuskoj. Nije imao automobil, a vlakovi i autobusi su bili dupkom puni. S obzirom da je primjetio da mnogi ljudi putuju sami u automobilu, dosjetio se kako bi mogao prijaviti svoju ideju na startup natjecanje. Ostalo je, kako kažu, povijest. BlaBlaCar pojavio se u Hrvatskoj u ožujku 2015. godine, a otada bilježi samo rast!

„Inače sam iz Zagreba, no studiram u Mostaru. Često odlazim doma i to nije maleni trošak, no brže mi je doći s automobilom, nego se mučiti sa svim silnim autobusima. Prije sam tražio suputnike koji su voljni podijeliti trošak na mnogim Facebook grupama, no sada je dovoljno da odem na BlaBlaCar i tražim suputnike. Ispadne trostruko jeftinije i svi su sretni.“ – Leon, 24, student

Ne usuđuju se svi tražiti i nuditi prijevoz preko Facebooka, jer nikada nisu sigurni kakvi će im suputnici biti – hoće li pušiti, hoće li puštati glasnu glazbu, hoće li biti brbljavi ili pak pretihi. BlaBlaCar se pobrinuo za sve, pa tako prilikom izrade svojeg profila na www.blablacar.hr možete odabrati volite li ljubimce, podnosite li duhanski dim, jeste li tihi tip ili volite pričati. Svakoj osobi s kojom ste putovali možete dati ocjenu i ostaviti komentar, kako bi drugi, budući suvozači mogli procijeniti koga primaju u svoje vozilo ili s kim će se voziti.

„Ljeto u Zagrebu je mnogo ljepše kad uz BlaBlaCar možeš brzo, ugodno i jeftino skoknuti na vikend na more, na koncert na Špancir ili kući u Dalmaciju. Moja dosadašnja iskustva su redom bila super - vozila sam se i s domaćim vozačima i sa strancima, u super luksuznim autima i onima koji to definitivno nisu, i s pričljivim vozačima i onima koji radije naviju muziku i uživaju u pogledu. U svakom slučaju, BlaBlaCar mi je ovo ljeto postala najdraža i najkorisnija aplikacija i veselim se budućim iskustvima!“ Marija, 25, studentica

Kao što je Marija spomenula, BlaBlaCar spaja cijelu zemlju, pa tako možete skoknuti do Weekend Media Festivala u Rovinj iz Zagreba za samo 70 kuna, ili iz Zagreba za Zadar za 85 kuna, dok iz Osijeka do Čakovca možete doći za 40 kuna. Za svačiji studentski džep! S obzirom da BlaBlaCar ima 20 milijuna članova u 19 zemalja, BlaBlaCarom možete putovati i van Hrvatske, što nam je posvjedočila i Antonia koja je provela semestar na Erasmusu u Murciji.

„Prošli semestar bila sam na Erasmusu u Murciji u Španjolskoj. Budući da smo, kao tipični Erasmusovci, dosta putovali po Španjolskoj, tražili smo što jeftinije opcije prijevoza. Tada sam prvi put čula za BlaBlaCar, isprobala ga i od tada smo stalno tražili prijevoz preko toga. Svaka vožnja bila je prezabavno iskustvo jer sam upoznala puno različitih ljudi, a posebno mi je u sjećanju ostalo putovanje u Madrid s jednim mladim španjolskim bračnim parom i njihovim sinom od pet godina kojega smo prijateljica i ja do kraja putovanja uspjele naučiti par riječi na hrvatskom jeziku.“ Antonia, studentica, 23

 

Iako BlaBlaCaru možete pristupiti lagano preko internet browsera, dostupna vam je i mobilna aplikacija za sve Android i iOS uređaje koju možete skinuti na poveznici te brzo i jednostavno u pokretu pronalaziti vašu sljedeću destinaciju. Ukoliko vas ovi studenti nisu uvjerili zašto isprobati BlaBlaCar, posjetite sami stranicu i uvjerite se koliko je lagano i brzo doći do destinacije uz malo muke!