LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Obnova u tijeku

Slavonija će dobiti novi multimedijski kulturni centar!

Sada zapušten prostor postat će multimedijalni centar sa 3D hologramima, LED posterima...

Sada zapušten prostor postat će multimedijalni centar sa 3D hologramima, LED posterima...

U Županji je počela adaptacija i preuređenje Doma mladeži u kojem su se nekad održavale svirke te kulturno-zabavni sadržaji, prenosi Glas Slavonije. Nositelj projekta je centar Feniks u partnerstvu s Gradom Županjom, Hrvatskim šumarskim institutom, Hrvatskom mrežom za ruralni razvoj i LAG-om Šumanovci.

U sklopu Doma se nalazi multifunkcionalna dvorana od preko 300 kvadratnih metara te ugostiteljski objekt koji je već godinama u zakupu. Adaptacijom se planira kompletno urediti unutrašnji prostor sa zidovima, stolarijom, elektroinstalacijama, razglasom, osvjetljenjem...

Udruga Multikulturni centar već je prošle godine organizirala radnu akciju čišćenja i uređenja, kada je prostor doveden u funkcionalno stanje te su ugrađeni sanitarni čvorovi. Ukupna vrijednost projekta je 2.727.904,31 kuna, a završetkom preuređenja tamo se planiraju provoditi razne aktivnosti: uvođenje kreativnih alata i mehanizama, upotreba informacijskih i komunikacijskih tehnologija, uključivanje djece, mladih i opće populacije u zaštitu šuma i ruralnog razvoja...

Verica Mušić, upraviteljica LAG-a Šumanovci, ustvrdila je kako se adaptacijom nekorištenog prostora oživljava znanost u lokalnoj zajednici te kako se prilikom ovog projekta Dom mladeži činio idealnim, jer su drugi prostori u javnoj upotrebi već zauzeti nekim drugim sadržajem opće važnosti.

Nakon završetka uređenja u siječnju 2022., prostor će se krenuti opremati. U planu su infopult, ormari za pohranu sadržaja, oprema za istraživanje u šumi, drvene stolice, stolovi i klupe, postavljanje 3D holograma i LED postera te četiri znanstvena eksponata kao trajni postav.
FOTO: UNSPLASH