LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Gostovanje u podcastu

Siniša Anđelić u podcastu „U Zoni”: Kad smo počeli kuhati pivo gledali su nas u čudu

Siniša je s Josipom Škiljom pričao o svom hobiju koji prerasta u ozbiljan posao te o važnosti podizanja svijesti o tome što jedemo, ali i pijemo.

Siniša je s Josipom Škiljom pričao o svom hobiju koji prerasta u ozbiljan posao te o važnosti podizanja svijesti o tome što jedemo, ali i pijemo.

U 27. epizodi podcasta U Zoni gostovao je Siniša Anđelić, jedan od prvih splitskih craft-pivara. Siniša je s Josipom Škiljom pričao o svom hobiju koji prerasta u ozbiljan posao te o važnosti podizanja svijesti o tome što jedemo, ali i pijemo.

– I craft-pivo je jedan od pokreta koji je izrodio pomak od industrije, konfekcije – zaključio je Siniša objašnjavajući važnost podrške malim proizvođačima i prepoznavanju važnosti zdrave prehrane.

Govoreći o razlikama industrijskih i craft-piva, pojasnio je zašto se craft relativno lako kvari te otkrio što se događa s pivom koje u proizvodnji ode po zlu. Prisjetio se tako i nekih bizarnih situacija, a neizbježan je bio i razgovor o motivima pokretanja pivovare pa je objasnio i kako je jedrenje doprinijelo njegovu uspjehu u pivarstvu. Najavio je i međunarodnu humanitarnu suradnju craft-pivara, u koju je uključen i jedan kriptomilijarder.

– Više sam ljudi odbio, nego pogurao – sa smiješkom je zaključio, govoreći koliko njegova iskustva s hrvatskom birokracijom pomažu novim pivarima.

Pričajući o počecima, istaknuo je da ga raduje što je u Splitu upoznao mlade, ambiciozne i ispravne ljude koji se međusobno podržavaju. Kao pozitivan primjer podrške naveo je izradu prve videoreklame za Barbu, koja je pretpremijerno prikazana u podcastu. Pred kraj razgovora prisjetio se i svojih rolerskih dana pa je odlučio pokazati koliko je spretan na skejtu.

Sve epizode podcasta dostupne su na YouTube kanalu podcasta U Zoni te na audioplatformama Spotify i Podbean. Realizacija podcasta sufinancirana je sredstvima Grada Splita i sredstvima Europske unije preko programa Erasmus+.
FOTO: KLUB ZONA