Pomicanje granica

Savjeti za sreću i uspjeh na „Mogu!” konferenciji

Sreća3

Četiri izuzetna predavača podučit će vas vještinama uspješnog komuniciranja, usklađivanju života u sveprožimajućim promjenama, osvješćivanju emocija koje su nam autentična informacija i pronalaženju vremena za uspjeh.

Desetog dana veljače u kongresnom centru Forum Zagreb održat će se Mogu! Riječ je o jednodnevnoj konferenciji koju organizira Hrvatski ured za kreativnost i inovacije, a koja okuplja više stotina sudionika koji su spremni pomicati svoje granice, učiti na tuđim iskustvima i istraživati nove mogućnosti vlastitog napretka. 

Znate li priču o Zlatokosi? Ukratko, jedna od mogućih verzija ide ovako: Zlatokosa je nakon dugog traganja šumom zalutala u kućicu u kojoj živi obitelj medvjeda. Bila je gladna, a na stolu u blagovaonici bile su tri zdjelice s kašom – isprobala je kašu iz velike zdjelice koja je bila prevruća, iz male – prehladna i iz srednje – baš po njenom ukusu. Kada se najela, poželjela je odmoriti noge i u dnevnoj je sobi isprobala tri različita naslonjača. U najvećem je samo potonula, u srednjem su joj noge visile, dok se u najmanjem naslonjaču ugodno smjestila. Dugo je odmarala, pa joj se prispavalo. Otišla je do spavaće sobe i zaspala u prvom krevetu na koji je naišla. Dok je Zlatokosa spavala, medvjeđa se obitelj vratila i provjerila što se dogodilo dok ih nije bilo. Kada su došli do spavaće sobe, Zlatokosa se probudila, prestrašila medvjeda te vrišteći pobjegla od opasnosti i nikad se nije vratila. Iako je ovo vrlo poznata priča, vjerojatno se pitate kakve veze ima sa svakim od nas i kako je povezana s motivacijom.

Kada ste zadnji puta znatiželjno istraživali? Na ovo pitanje mnoštvo ljudi napravi dugu pauzu prije nego u čudu zaključi – kad sam bio/bila dijete, u vrtiću. Što vas priječi da i danas znatiželjno istražujete? Strah, ograničavajuća uvjerenja, promišljanje kako bi to bilo djetinjasto, mišljenje da ste sada odrasli i da se od vas očekuje da znate sve odgovore i rješenja? Ovdje bi se moglo još mnogo toga navesti i sve bi vodilo prema istom rezultatu. Koliko ste puta spremni pokušati? Pa i potpuno iznova? Ustrajnost i fokus važne su karakteristike i za poslovni i za privatni život.

Pitanja je mnogo i sigurno znate što vam je činiti. Puno je zahtjevnije znati kako. Mogu! konferencija daje vam odgovore. Prilika je to da upoznate one koji nisu imali zaleđe bilo koje vrste i svejedno su uspjeli – od mladog studenta do gospođe koja u svojim šezdesetima pokreće još jedan pothvat. U Hrvatskoj! Četiri izuzetna predavača podučit će vas vještinama uspješnog komuniciranja, usklađivanju života u sveprožimajućim promjenama, osvješćivanju emocija koje su nam autentična informacija i pronalaženju vremena za uspjeh.

Narodna uzrečica kaže – pametan uči na tuđim, a budala na svojim greškama. Budite pametni i naučite na iskustvu Zlatokose – umjesto da pobjegnete, dođite na Mogu! konferenciju i doznajte kako ustrajati, kako nanovo živjeti znatiželju, kako biti fokusiran na želje i ciljeve u svom životu, kako svoje osjećaje prigrliti i koristiti ih kao vjetar u jedrima, kako se povezati s drugima i ostati povezan i nakon konferencije, kako unaprijediti svoj život, kako biti sretan i uspješan – usprkos i unatoč ograničenjima kojima nas pokušavaju obuzdati. Naučite da vam dan počinje i završava s mogu.

Više se informacija nalazi na službenoj internetskoj stranici te na Facebooku.

Komentari na članak

Vezani članci

https://pixabay.com/en/toner-skin-skincare-cooling-facial-906142/

Problemi odrasle dobi

Nosiš sve akne, a nisi tinejdžer

Akne kod odraslih osoba uobičajena su pojava, a ako se pridržavaš određenih savjeta nećeš imati taj problem.

Mihovil Španja

Motivacijski govor u Međimurju

Najtrofejniji hrvatski paraolimpijac Mihovil Španja prkosi izazovima

Govorom "Kako se motivirati nakon uspjeha" Mihovil Španja mnogobrojnoj je publici prenio strast i radnu etiku koju je imao u bazenu gotovo 15 godina.

Sveučilišni kampus

DIEM 2015.

Konferencija o aktualnoj ekonomskoj problematici na Odjelu za ekonomiju i poslovnu ekonomiju

Cilj je ove konferencije okupiti znanstvenike iz cijelog svijeta da prikažu postignuća svojih empirijskih ekonomskih i društvenih istraživanja o aktualnoj ekonomskoj problematici.

Pravni fakultet u Zagrebu

"Price Media Law Moot Court"

Zagrebačke studentice ostvarile izniman uspjeh na međunarodnom natjecanju iz medijskog prava

Nakon pobjede na regionalnom natjecanju u Beogradu, zagrebačke studentice prava natjecale su se u Oxfordu i ostvarile izniman uspjeh. Plasirale su se među 16 najboljih timova.

naslovna

STUDENTSKI POSLOVI

Što učiniti kada ne dobijete posao koji ste htjeli – savjeti

Svaki se čovjek barem jednom u životu suočio s time da nije dobio posao koji je htio i da nije znao kako se nositi sa situacijom u kojoj se našao. Brojni ljude odluče odustati i ne pokušavaju se prijavljivati za druge poslove određeni period. No važno je znati da se iz svake situacije nešto može naučiti i da negativan odgovor koji ste dobili sada možda i nije tako loš.