Pomicanje granica

Savjeti za sreću i uspjeh na „Mogu!” konferenciji

Sreća3

Četiri izuzetna predavača podučit će vas vještinama uspješnog komuniciranja, usklađivanju života u sveprožimajućim promjenama, osvješćivanju emocija koje su nam autentična informacija i pronalaženju vremena za uspjeh.

Desetog dana veljače u kongresnom centru Forum Zagreb održat će se Mogu! Riječ je o jednodnevnoj konferenciji koju organizira Hrvatski ured za kreativnost i inovacije, a koja okuplja više stotina sudionika koji su spremni pomicati svoje granice, učiti na tuđim iskustvima i istraživati nove mogućnosti vlastitog napretka. 

Znate li priču o Zlatokosi? Ukratko, jedna od mogućih verzija ide ovako: Zlatokosa je nakon dugog traganja šumom zalutala u kućicu u kojoj živi obitelj medvjeda. Bila je gladna, a na stolu u blagovaonici bile su tri zdjelice s kašom – isprobala je kašu iz velike zdjelice koja je bila prevruća, iz male – prehladna i iz srednje – baš po njenom ukusu. Kada se najela, poželjela je odmoriti noge i u dnevnoj je sobi isprobala tri različita naslonjača. U najvećem je samo potonula, u srednjem su joj noge visile, dok se u najmanjem naslonjaču ugodno smjestila. Dugo je odmarala, pa joj se prispavalo. Otišla je do spavaće sobe i zaspala u prvom krevetu na koji je naišla. Dok je Zlatokosa spavala, medvjeđa se obitelj vratila i provjerila što se dogodilo dok ih nije bilo. Kada su došli do spavaće sobe, Zlatokosa se probudila, prestrašila medvjeda te vrišteći pobjegla od opasnosti i nikad se nije vratila. Iako je ovo vrlo poznata priča, vjerojatno se pitate kakve veze ima sa svakim od nas i kako je povezana s motivacijom.

Kada ste zadnji puta znatiželjno istraživali? Na ovo pitanje mnoštvo ljudi napravi dugu pauzu prije nego u čudu zaključi – kad sam bio/bila dijete, u vrtiću. Što vas priječi da i danas znatiželjno istražujete? Strah, ograničavajuća uvjerenja, promišljanje kako bi to bilo djetinjasto, mišljenje da ste sada odrasli i da se od vas očekuje da znate sve odgovore i rješenja? Ovdje bi se moglo još mnogo toga navesti i sve bi vodilo prema istom rezultatu. Koliko ste puta spremni pokušati? Pa i potpuno iznova? Ustrajnost i fokus važne su karakteristike i za poslovni i za privatni život.

Pitanja je mnogo i sigurno znate što vam je činiti. Puno je zahtjevnije znati kako. Mogu! konferencija daje vam odgovore. Prilika je to da upoznate one koji nisu imali zaleđe bilo koje vrste i svejedno su uspjeli – od mladog studenta do gospođe koja u svojim šezdesetima pokreće još jedan pothvat. U Hrvatskoj! Četiri izuzetna predavača podučit će vas vještinama uspješnog komuniciranja, usklađivanju života u sveprožimajućim promjenama, osvješćivanju emocija koje su nam autentična informacija i pronalaženju vremena za uspjeh.

Narodna uzrečica kaže – pametan uči na tuđim, a budala na svojim greškama. Budite pametni i naučite na iskustvu Zlatokose – umjesto da pobjegnete, dođite na Mogu! konferenciju i doznajte kako ustrajati, kako nanovo živjeti znatiželju, kako biti fokusiran na želje i ciljeve u svom životu, kako svoje osjećaje prigrliti i koristiti ih kao vjetar u jedrima, kako se povezati s drugima i ostati povezan i nakon konferencije, kako unaprijediti svoj život, kako biti sretan i uspješan – usprkos i unatoč ograničenjima kojima nas pokušavaju obuzdati. Naučite da vam dan počinje i završava s mogu.

Više se informacija nalazi na službenoj internetskoj stranici te na Facebooku.

Komentari na članak

Vezani članci

SCZG izvana

Hrvatski studentski zbor

Konferencija Hrvatskog studentskog zbora danas u 10 sati

Govornici na konferenciji bit će predsjednik Hrvatskog studentskog zbora Aleksandar Šušnjar, predsjednik Vijeća studenata veleučilišta i visokih škola Republike Hrvatske Karlo Kolesar te zamjenik predsjednika Hrvatskog studentskog zbora Petar Labrović.

https://pixabay.com/en/the-conference-lecture-lecture-hall-3248255/

Dani e-infrastrukture

Srce daje priliku studentima da izlože ideje o unaprjeđenju sustava

Pozivaju se studenti da do 25. siječnja 2019. godine prijave svoje prijedloge ili radove povezane s odabranim temama nadolazećih Dana e-infrastrukture. Srce DEI 2019 održat će se u Zagrebu, 1. i 2. travnja.

https://www.flickr.com/photos/vetbonkie/8286021900/in/photolist-dCd2Cy-jw2pKq-x9Razj-566FJY-6pThCu-5YmYUj-cmkTYE-6Lz8JE-6LiNjZ-3acKGU-avj8yd-aCeTDn-5kUqcn-562hrM-3X5CfV-bLzoh8-5bvHJY-nyH3MB-65mCsq-fDgVPQ-s4pWak-5spdvm-npRDwT-qtT5dU-wRaho-68r7zy-4cp5aF-7jYisH-avhaKx-P3Zam-sagWNz-9y2yiq-bftjAH-35KXCE-etN482-gq5nrR-nGETWd-65mCzY-5E1XVf-7jjv9G-83xcWD-nDaDp2-fk6ZB-4GL2eG-6Z7VcA-rCcLKt-MkNGR-9ftrxj-7poS9M-4wDp6n

Kontrola emocija

Sedam zdravih načina za nošenje s ljutnjom

Donosimo vam zdrave metode pomoću kojih možete smanjiti ljutnju te reagirati racionalnije i razboritije u stresnim situacijama.

https://pixabay.com/en/literature-book-adult-education-3068940/

Norveški dani u Rijeci

Konferencija na Filozofskom propituje mogućnost uvođenja obrazovanja za demokraciju u obrazovni sustav

Konferencija pod nazivom „Obrazovanje za demokraciju – Aktivni građani od učionice do zajednice” koja će se održati 23. travnja na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci otvorila je poziv za prijave za sudjelovanje sve do 17. travnja 2018. godine.

Google Doodle

Znanstvena konferencija

Dubrovačkim medijskim danima u fokusu utjecaj Facebooka i Googlea na pluralizam

– Cilj je ovoj međunarodnoj konferenciji omogućiti našim nastavnicima i studentima da budu u tijeku s najvažnijim trendovima u području komunikologije i općenito informacijsko-komunikacijskih znanosti. – rekao je izv. prof. dr. sc. Mato Buratović.