LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
CARNET

Projekt vrijedan 212 milijuna eura svečano je priveden kraju

Jedan od najvećih projekata digitalizacije osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovnog sustava, e-Škole, priveden je kraju.

Jedan od najvećih projekata digitalizacije osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovnog sustava, e-Škole, priveden je kraju.

Završen je projekt e-Škole: Cjelovita informatizacija procesa poslovanja škola i nastavnih procesa u svrhu stvaranja digitalno zrelih škola za 21. stoljeće, ukupno vrijedan 212 milijuna eura. Svečano obilježavanje završetka programa održala je Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNET, u petak, prenosi Hina.

Program e-Škole bio je aktivan osam godina i tijekom tog vremena pridonio je jačanju kapaciteta osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovnog sustava s ciljem pripreme učenica i učenika za nastavak školovanja i cjeloživotno učenje – tržište rada. Jedna od prednosti programa bila je suvremenost, odnosno učionice su bile opremljene digitalnim tehnologijama, koje su nastavnicima omogućavale korištenje digitalnih obrazovnih sadržaja, proširenje komunikacije i slično. CARNET-u su pristigle i čestitke od ministra znanosti i obrazovanja Radovana Fuchsa.

FOTO: Radovan Fuchs, CARNET/Web screenshot
 

„Kao ministra posebno me veseli da je znanje i iskustvo stečeno na ovako velikom projektu CARNET iskoristio za nove projekte u vrijednosti većoj od 120 milijuna eura. – rekao je Fuchs, a prenijela Hina.


Pilot projekt e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola provodio se od ožujka, 2015. do rujna, 2018. godine. Njegovi rezultati služili su kao polazište za drugu fazu programa koja je obuhvatila sve osnovne i srednje škole u Hrvatskoj financirane iz državnoga proračuna, njih 1321 – 907 osnovnih, 364 srednje i 50 umjetničkih škola i centara za odgoj i obrazovanje.

Odgojno-obrazovni djelatnici imali su oko 70 različitih radionica, webinara i e-tečajeva na raspolaganju kako bi se upoznali s novim tehnologijama i načinima poučavanja. Na te tečajeve odlučilo se gotovo 70 000 polaznika.
FOTO: CARNET/WEB SCREENSHOT