Klub za mlade Zagreb

Predavanje o socijalnoj distanci prema pojedinim društvenim skupinama

Klub za mlade Zagreb

Predavanje "Mržnja ili strah od različitosti: socijalna distanca mladih prema određenim društvenim skupinama" održat će se u utorak u 18 sati u Studentskom domu „Cvjetno naselje". Organizirano je u sklopu programa "Klub za mlade Zagreb".

Predavanje pod nazivom "Mržnja ili strah od različitosti: socijalna distanca prema određenim društvenim skupinama" održat će se u SD Cvjetno naselje (Kongresna dvorana), 23. veljače u 18 sati. Osvrnut će se na socijalnu distancu mladih u Hrvatskoj prema različitim manjinama, a voditeljica će biti dr. sc. Antonija Petričušić s Katedre za sociologiju Pravnog fakulteta u Zagrebu.

Predavanje je organizirano u sklopu programa Klub za mlade Zagreb, kao aktivnost sekcije Aktivno građanstvo i nenasilje. Klub za mlade Zagreb je inače prostor za druženje, ali i za razvijanje kompetencija mladih ljudi i njihovo društveno uključivanje. Namijenjeno je svim mladima sa zagrebačkog područja.

Napominjemo da spomenuti Klub provodi udruga Zamisli u partnerstvu s Institutom za stručno usavršavanje mladih i Gradskom četvrti Črnomerec uz financijsku podršku Ministarstva socijalne politike i mladih. Suradnici na projektu su Savjet mladih Grada Zagreba, Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu, Studentski.hr i Hrvatski savez udruga mladih i studenata s invaliditetom (SUMSI).

Mladi su pozvani priključiti se ovom predavanju i prihvaćanju različitosti u društvu.

Komentari na članak

Vezani članci

Predavanje Brune Šimleše na FFZG-u

„Maraton karijera“ na FFZG-u

Šimleša progovorio o zavidnoj karijeri, ali i o početničkim greškama; tvrtka HalPet pridružila se nizom savjeta

O svojim putevima do uspjeha stručnjaci progovaraju u sklopu projekta „Maraton karijera“. Inspirativno izlaganje na FFZG-u održao je Bruno Šimleša, a okupljene studente i mlade Nikola Greb iz tvrke HalPet upoznao je s alatima za uspješno upravljanje vremenom.

Melita Manojlović

Open Days by Melita

Besplatna predavanja za bolji život

Predavanje ima karakter osnovnog znanja te je stoga besplatno. Pozvane su sve zainteresirane tvrtke, udruge i pojedinci da svojim utjecajem potpomognu razvoj projekta od koristi široj javnosti.

žena na razgovoru za posao

Informativno predavanje u CISOK-u

Razotkrijte sve izazove s kojima se žene susreću na tržištu rada

Na predavanju Antonie Livljanić saznajte koji su to izazovi s kojima se susreću žene na tržištu rada, kako uskladiti obiteljsku i radnu ulogu, koja prava imaju (ne)zaposlene trudnice i roditelji te kome se obratiti za više informacija.

desk

Informiranje i osnaživanje

Udruga Zamisli besplatno priprema osobe s invaliditetom za državnu maturu, prijave u tijeku

Udruga „Zamisli" pomoći će mladim osobama s invaliditetom u pripremama za državnu maturu i razredbene postupke za prijavu na fakultete. Prijave za sudjelovanje u aktivnostima zaprimaju se do 23. studenog.

Predavanje o strukturi znanosti i pseudoznanosti

Udruga Primus

Predavanje o strukturi znanosti i pseudoznanosti

Kako razlikovati znanost i pseudoznanost? Koje su sličnosti, a koje razlike u njihovoj strukturi? Odgovore na ova i druga pitanja možete saznati na predavanju Udruge Primus.