Klub za mlade Zagreb

Predavanje o socijalnoj distanci prema pojedinim društvenim skupinama

Klub za mlade Zagreb

Predavanje "Mržnja ili strah od različitosti: socijalna distanca mladih prema određenim društvenim skupinama" održat će se u utorak u 18 sati u Studentskom domu „Cvjetno naselje". Organizirano je u sklopu programa "Klub za mlade Zagreb".

Predavanje pod nazivom "Mržnja ili strah od različitosti: socijalna distanca prema određenim društvenim skupinama" održat će se u SD Cvjetno naselje (Kongresna dvorana), 23. veljače u 18 sati. Osvrnut će se na socijalnu distancu mladih u Hrvatskoj prema različitim manjinama, a voditeljica će biti dr. sc. Antonija Petričušić s Katedre za sociologiju Pravnog fakulteta u Zagrebu.

Predavanje je organizirano u sklopu programa Klub za mlade Zagreb, kao aktivnost sekcije Aktivno građanstvo i nenasilje. Klub za mlade Zagreb je inače prostor za druženje, ali i za razvijanje kompetencija mladih ljudi i njihovo društveno uključivanje. Namijenjeno je svim mladima sa zagrebačkog područja.

Napominjemo da spomenuti Klub provodi udruga Zamisli u partnerstvu s Institutom za stručno usavršavanje mladih i Gradskom četvrti Črnomerec uz financijsku podršku Ministarstva socijalne politike i mladih. Suradnici na projektu su Savjet mladih Grada Zagreba, Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu, Studentski.hr i Hrvatski savez udruga mladih i studenata s invaliditetom (SUMSI).

Mladi su pozvani priključiti se ovom predavanju i prihvaćanju različitosti u društvu.

Komentari na članak

Vezani članci

Agencija 404

Predavanje i diskusija u Sveučilišnom centru Varaždin

Bivši studenti Sveučilišta Sjever govore o budućnosti (vizualnih) komunikacija

Alumni Sveučilišta Sjever koji danas rade u agenciji 404 govorit će o svom profesionalnom putu, ali i o tome kako kreativno (ne)komunicirati pred svima zainteresiranima u prostorijama Sveučilišnog centra Varaždin.

App Star Contest

eSTUDENT poziva

Edukativno predavanje o razvoju Android, iOS i WP aplikacija na FER-u

App Start Contest organizira edukativno predavanje u na temu „Brzi razvoj Android, iOS i WP aplikacija koristeći Xamarin.Forms i Azure Mobile Services”.

Mozak voli zdravo

Projekt eSTUDENT-a

Mozak voli zdravo i stavlja naglasak na edukaciju, rekreaciju i motivaciju

Antun Brzak, Kristijan Vincetić i Matija Grebenić tri su prijatelja, studenta i uspješna paraolimpijca koji su obilježili ovogodišnje izdanje projekta "Mozak voli zdravo."

Obnova studentskih domova - hodnik

Kontroverzna renovacija

Hrvatska vraća svih 220 milijuna kuna Europske unije dodijeljenih za obnovu domova?

Činilo se da je Hrvatska financirala tek dio obnove studentskih domova sa svojih 65 milijuna kuna. Utvrdi li se da nije bilo opravdanja za izravni pregovarački postupak između SC-a i Projektgradnje, bit će prisiljena vratiti cijeli iznos od 220 milijuna koji je Europska unija dodijelila.

Sveučilište Sjever

Gostujuće predavanje u Sveučilišnom centru Koprivnica

Poslušajte koje nedostatke poslovnog novinarstva pronalazi Ante Gavranović

Ante Gavranović smatra da poslovnom novinarstvu nedostaje stručno znanje financijske tržišne politike. O tome će govoriti 10. svibnja u Sveučilišnom centru Koprivnica.