LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Povišenje početne plaće

Povećanje plaća profesorima i nastavnicima

Novim zakonskim odredbama učitelji i profesori dobivat će veće plaće. Prema izračunima plaća profesora početnika iznosit će 5 695 kuna.

Novim zakonskim odredbama učitelji i profesori dobivat će veće plaće. Prema izračunima plaća profesora početnika iznosit će 5 695 kuna.

Vlada Republike Hrvatske odlučila je prihvatiti izmjene Uredbe o nazivima radnih mjesta i koeficijentima složenosti poslova u javnim službama, a to znači i povećanje plaće profesorima i nastavnicima.

Ministar obrazovanja Željko Jovanović naglasio je kako će zaposleni u školstvu ostvarivati povećanje plaća za 0,5 posto godišnje. Jednako tako, plaće će se povećati onima koji rade u neposrednoj nastavi, i to za 3,5 posto, dok će oni koji su promovirani u nastavnike imati povećanje od 8 posto.

Prema izračunima, plaća profesora početnika iznosit će 5 695 kuna. Kako će biti nagrađeni oni koji rade na sebi, tako će se oduzimati od plaće profesorima koji tijekom 10 godina radnoga staža nisu išli na usavršavanje.

Sindikat zaposlenih u školstvu Preporod naglasio je kako je potrebno hitno donošenje odluke o dodacima na plaću zaposlenih u školstvu te su o tome obavijestili i nadležno ministarstvo. Iz sindikata naglašavaju kako je riječ o odredbi zakona koja nije korektna prema svima zato što nisu samo mentori ti koji rade na svom usavršavanju i zaslužuju posebne dodatke. Stoga smatraju da bi se i Vlada trebala potruditi da se donese novi Zakon o zaposlenima u javnim službama.

FOTO: FORUM.TM