Otvorenje natječaja

Potraga za genijima kojima će se dodijeliti nagrada „Nikola Tesla – Genij za budućnost“

Natječaj „Nikola Tesla – Genij za budućnost“

Devetu godinu zaredom otvoren je natječaj inspiriran Nikolom Teslom, a namijenjen djeci i mladima. Prijave znalaca zaprimaju se do 1. ožujka.

U Tehničkom muzeju u Zagrebu u utorak, 30. siječnja, u okviru Dana Nikole Tesle, izaslanik gradonačelnika Grada Zagreba Slavko Kojić svečano je otvorio natječaj za godišnju nagradu Nikola Tesla – Genij za budućnost. Održana je i panel-diskusija pod nazivom Nikola Tesla jučer, danas, sutra i izazovi mladim generacijama

Natječaj je otvoren devetu godinu zaredom u tri kategorije – Kvizu znanja iz fizike i općeg znanja o Nikoli Tesli namijenjenom djeci i mladima te kategorijama kreativni i inovativni proizvod, uporabni predmet ili suvenir inspiriran likom i djelom Nikole Tesle ili replika Teslina izuma i projekti iz područja proširena Teslina djelovanja poput zaštite okoliša i obnovljivih izvora energije. Svi zainteresirani prijaviti se mogu do 1. ožujka ove godine

Prvo testiranje iz Kviza znanja fizike i općeg znanja o Nikoli Tesli održat će se 7. ožujka, a finalno testiranje 4. travnja na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu. Nagrada će biti dodijeljena već tradicionalno 10. srpnja u Hotelu Esplanade u Zagrebu u okviru manifestacije Tesla&Friends kojom će se i ove godine obilježiti Dan Nikole Tesle – dan znanosti, tehnologije i inovacija te obljetnica rođenja Nikole Tesle.

U prigodnom programu otvorenja natječaja u Tehničkom muzeju Nikola Tesla okupljene su pozdravili viši kustos Muzeja Renato Filipin, Mirela Holy i Ivanka Sluganović, ravnateljica I. tehničke škole Tesla u Zagrebu. Prezentiran je, također, rad Udruge Nikola Tesla – Genij za budućnost u 2017. godini.

Otvorenje natječaja zaključeno je panel-diskusijom koju je moderirala Danijela Pustahija Musulin iz Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, a sudjelovali su profesori strukovnih škola – Olga Kolobarić, dipl. ing. tekstilne tehnologije, Branka Kožuh, dipl. ing. tekstilne tehnologije te Romana Bogut, dipl. ing. elektrotehnike i Miroslav Osrečki, inž. elektrotehnike. 

Komentari na članak

Vezani članci

CINAZ logo

CINAZ poziva

Prijavite se na umjetnički natječaj – „KREA(K)TIVNI I (NE)OVISNI"

Umjetnički radovi mogu biti realizirani u mediju slikarstva, kiparstva (skulptura, instalacija), fotografije ili video umjetnosti. Pobjednike i sudionike očekuju i brojne vrijedne nagrade!

Split

SC Split

Detalji natječaja za smještaj u studentske i učeničke domove u Splitu

Studentski centar Split raspisao je natječaj za smještaj u studentske i učeničke domove. Privremeni rezultati bit će poznati u prvoj polovici rujna.

erasmus

Erasmus

U tijeku prijave za Erasmus natječaj studentima riječkog sveučilišta

Sveučilište u Rijeci raspisalo je Natječaj za dodjelu Erasmus stipendija u akademskoj godini 2018/2019. Prijave se vrše do 3. travnja 2018. godine.

Laboratorij

Farmaceutsko-biokemijski fakultet

Ljekarne Prima Pharma nude sjajnu stipendiju i siguran posao zagrebačkim studentima

Iznos je stipendije 2 000 kuna, a isplaćuje se do završetka studija.

MZOS logo

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa

Objavljeni rezultati natječaja za državnu stipendiju

Konačno objavljeni rezultati natječaja!