Popularizacijski simpozij na EFOS-u

Posljednjega dana Kreativne riznice 2019. održano Milenijsko natjecanje iz kreativne industrije

Zatvaranje Kreativne riznice 2019

Proglašeni su pobjednici četiriju kategorija Milenijskog natjecanja iz kreativne industrije. Nagrada je dodijeljena i prof. dr. sc. Jasni Horvat.

Treći dan Kreativne riznice 2019, ujedno i posljednji dan ovogodišnjega izdanja popularizacijskoga simpozija kreativne industrije na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, protekao je u znaku Milenijskoga natjecanja iz kreativne industrije. Ono se odvijalo u četiri kategorije: u kategoriji Kreativni krug koja je bila namijenjena djeci predškolskoga uzrasta i učenicima osnovnih škola, kategoriji Kreativni kalendar koja je bila namijenjena učenicima srednjih škola te kategorijama Kreativni sat i Kreativna zajednica koje su bile namijenjene studentima visokoobrazovnih ustanova. Nakon odrađivanja zadataka u pojedinoj kategoriji članovi prosudbenoga vijeća odabrali su pobjednike svake od njih. Dok je natjecanje bilo u tijeku, održane su i radionice Iluminacija glagoljskih slova, Izrada portreta prema fotografiji i Izrada mandala.

Tema kategorije Kreativni krug bila je aritmetika, a cilj je bio djecu predškolskoga i osnovnoškolskoga uzrasta priviknuti na logičko razmišljanje, razumijevanjem osnaživati njihovo samopouzdanje te usvajanje vještina brzoga mišljenja i zaključivanja, uspostaviti komunikacijske vještine, vještine izražavanja, javnoga nastupanja i suradnje, kao i usvajanje nove vještine sukladne dinamičnim tehnološkim promjenama. Pobjednici u mentalnom računanju bili su u A kategoriji Juraj Vrca, u B kategoriji Luka Lozančić te u C kategoriji Fabijan Begić, a u računanju uz pomoć abakusa u A kategoriji Juraj Vrca, u B kategoriji Ana Begić i u C kategoriji Leon Marić.

U kategoriji Kreativni kalendar učenici su srednjih škola kao temu imali razvoj publike na primjeru Kreativne riznice gdje su kreirali prijedloge kojima se potiču mlađe dobne skupine na aktivno sudjelovanje u izvannastavnim sadržajima, utvrđuju stajališta srednjoškolaca prema Kreativnoj riznici, izdvajaju dijelovi Riznice prihvatljivi srednjoškolskoj populaciji, ostvaruju programi koje srednjoškolci žele posjetiti te povezuju Sveučilište i srednjoškolske ustanove. Pobjednici su učenici Trgovačke i komercijalne škole Davor Milas iz Osijeka pod mentorstvom profesorice Marine Hržice. Članovi su pobjedničke ekipe Lorena Užar, Luka Barbarić i David Šokman.

Foto: Institut Andizet

Tema kategorije Kreativni sat bila je kreativna industrija grada Osijeka, a natjecatelji su, odabirući jedan od dvanaest sektora kreativne industrije, trebali istražiti kako se mladi mogu uključiti u kreativnu industriju te što ona može ponuditi njihovoj dobnoj skupini. Pobjedničku ekipu čine Sara Breščaković, Ivana Cumbo te Mateja Vareševac.

U kategoriji Kreativna zajednica tema je bila razvoj neprofitne organizacije na poslovnom slučaju Udruge CroCulTour – Hrvatskoga društva kulturnog turizma, a kazališno-turističke predstave jedna su od gospodarskih djelatnosti kojom se ona bavi. Cilj poslovnoga slučaja bio je kreiranje prijedloga kojima se unapređuje prodaja kazališno-turističke predstave Tri točke, osigurava održivost i omogućuje ulaganje u buduće projekte Udruge, određuje strategija poslovanja te izrađuje akcijski plan promocije i prodaje turističkoga proizvoda. Zadatak svakoga tima bio je prepoznati konkretne poslovne probleme i izazove u kontekstu marketinga, financija, organizacije i menadžmenta, odrediti prioritetnost u rješavanju problema te na temelju analize ponuditi konkretna rješenja i akcijski plan. Pobjednici su Bruno Ćosić, Gabrijel Knežević i Sofija Andrašev.

Nakon uručenja nagrada pobjednicima, predsjednica Hrvatske udruge kreativnih amatera Verica Kovač uručila je prof. dr. sc. Jasni Horvat nagradu počasnoga člana udruge zbog svoga iznimnog doprinosa radu udruge. Nakon toga dodijeljene su potvrde svim Rizničarima, volonterima Kreativne riznice, čime je ovogodišnji simpozij na temu Kružna kreativnost službeno završio.

Komentari na članak

Vezani članci

Ekonomski fakultet

Prilika za studente Financijskog menadžmenta

EFOS raspisao natječaj za studentske stručne prakse

Ekonomski fakultet u Osijeku raspisao je natječaj za obavljanje studentske stručne prakse u šest gospodarskih subjekata. Na praksu će biti primljeno 17 studenata, a natječaj traje do 5. lipnja 2015.

Project Management Championship

Ove godine u Hrvatskoj

Otvorene prijave za međunarodno natjecanje menadžerskih timova

Project Management Championship odlična je prilika za studente da se upoznaju s rješavanjem „real life case study“ zadataka, da iskoriste teorijsko znanje iz područja projektnog menadžmenta u praksi te se predstave svjetskim stručnjacima u području projektnog menadžmenta.

Ekonomski fakultet

Nagodba s USKOK-om

Afera „Indeks“ se nastavlja – studenti priznali krivnju

Na pripremnom ročistu na Županijskom sudu u Osijeku još dvoje studenata EFOS-a priznalo je krivnju u aferi „Indeks“. Osuđeni su na uvjetnu kaznu, odnosno rad za opće dobro.

Pobjednica Portanova Fashion Incubatora 2017.

Modno natjecanje

Marijana Cigić najuspješnija je mlada dizajnerica na Portanova Fashion Incubatoru

Kolekcija „Chorba“, namijenjena različitim tipovima žena, donijela je pobjedu Marijani Cigić na najstarijem i u regiji najutjecajnijem natjecanju za mlade i neafirmirane modne dizajnere.

Animafest na medijskoj fasadi Muzeja suvremene umjetnosti

Svjetski festival animacije

Natjecateljski program Animafesta na medijskoj fasadi Muzeja suvremene umjetnosti

Odabrano je 19 radova iz 12 zemalja, a među izabranim autorima mnoštvo je povratnika na medijsku fasadu koji su se tijekom višegodišnje suradnje Animafesta i MSU uspjeli najbolje prilagoditi specifičnim zahtjevima ovoga formata animacije na otvorenom.