Intervju s Laurom Lončar

„Osvojene nagrade danas mi služe kao podsjetnik na uzbudljive Junior Freshhh trenutke“

Pobjednice Junior Freshhha 2016

Da je Junior Freshhh natjecanje na koje bi se trebao prijaviti svaki srednjoškolac, uvjerila nas je Laura Lončar, današnja studentica koja se rado prisjeća svog prošlogodišnjeg uspjeha.

U tijeku su prijave za online natjecanje Junior Freshhh kojim će INA četvrtu godinu zaredom okupiti srednjoškolce iz cijele Hrvatske. Tročlani timovi borit će se za pobjedu, a na tom putu čekat će ih zanimljivi i zahtjevni zadaci iz matematike, fizike, kemije, biologije i geografije. Da je pred njima uzbudljivo iskustvo, potvrdila nam je Laura Lončar, koja je s članicama svog tima – Larom Jagić Domović i Paulom Šiptar – nagrađena na prošlogodišnjem izdanju i koja bi vrlo rado ponovno sudjelovala.

Prošle si godine bila nagrađena za svoje sudjelovanje na Junior Freshhh natjecanju? Kako je tekao proces natjecanja? Što ti je bilo najteže, a što najlakše odraditi? Je li se isplatilo? Bi li sve ponovila?

Natjecanje je bilo podijeljeno u dva dijela, prvi je bio online dio natjecanja u kojem smo svaki drugi dan dobivale novi set zadataka iz područja prirodnih znanosti koji smo morali riješiti u određenom roku. Na temelju točnosti poslanih rješenja timovima su se dodjeljivali bodovi i na kraju tog dijela prvih je pet timova s vrha ljestvice pozvano na finale Junior Freshhha.

Najteže je bilo riješiti neke kompleksne zadatke u online dijelu natjecanja, posebno kad su nam se u školi nagomilali ispiti, pa nismo imale puno slobodnog vremena koje bismo im mogle posvetiti. Teško je reći što je bilo najlakše jer ništa nije bilo lagano, ali bilo je zabavnih stvari, kao naprimjer izrada prezentacije o budućnosti Ine i njeno uvježbavanje te samo finale natjecanja. Da možemo, sve bismo ponovile jer smo sudjelujući na ovom natjecanju stekle mnoge vještine, upoznale mnoge zanimljive ljude, zabavile se i doživjele nešto potpuno novo i nezaboravno.

Pretpostavljam da si zaljubljenica u prirodne znanosti jer samo zainteresiranost može dovesti do dobrih rezultata. No što te još motiviralo za natjecanje i dovelo do uspjeha?

Mi smo se prvenstveno prijavile iz zabave i nismo očekivale ništa veliko, no kad smo primijetile da se nalazimo pri vrhu ljestvice, to nas je poprilično motiviralo da nastavimo s natjecanjem što bolje možemo i da vidimo imamo li šanse ući u finale. Također smo imale podršku svojih prijatelja i jako dobru mentoricu koja nam je uvijek bila spremna pomoći ili objasniti nešto i koja nas je motivirala na rad.

Što tebi ta nagrada danas predstavlja?

Nagrada koju sam osvojila na natjecanju Junior Freshhh zaista je vrijedna – iPad mi sada kao studentici ponajprije služi kao pomoć pri učenju, ali ga koristim i za zabavu. Osim toga nagrade su bile još razne stvari kao što su slušalice, USB i prijenosni punjač. Sve me one danas podsjećaju na divne i uzbudljive trenutke koje sam sa svojim timom provela u finalu natjecanja Junior Freshhh.

Kako tvoja obitelj i prijatelji gledaju na Junior Freshhh i tvoje sudjelovanje na natjecanju?

Moja obitelj i prijatelji bili su podrška od samog početka pa sve do kraja natjecanja. Oni su me motivirali da nastavim rješavati zadatke i sa mnom nestrpljivo iščekivali rezultate nakon svakih poslanih odgovora. Bili su veoma sretni i ponosni kad se saznalo da je naš tim ušao u finale natjecanja.

Uvidjela si zasigurno da Ina kao naša najveća naftna kompanija ulaže mnogo energije i vremena u mlade talente. Želiš li ti jednog dana možda raditi u Ini?

U finalu natjecanja imala sam priliku susresti se s nekim djelatnicima Ine i mogu reći da mi se jako svidjela energija i pozitivnost kojom su zračili. Cjelokupna atmosfera bila je vrlo opuštena, a natjecanje osmišljeno na vrlo kreativan način. Smatram da Ina pruža kvalitetno radno okruženje i brine o svojim djelatnicima, zato mislim da bi bilo lijepo jednog dana biti dio njenog tima.

U tijeku su prijave za novo izdanje. Zašto bi se svi srednjoškolci trebali prijaviti?

Prvenstveno zato što je to zabavan način da iskušaju svoje znanje i vještine koji pomaže članovima tima da se zbliže i da nauče raditi zajedno, a zatim i zbog samog finala, koje je, ako se uspije doći do njega, jedno predivno, nezaboravno i poučno iskustvo. Prijavom na natjecanje ne možete ništa izgubiti (naprotiv, ako se prijavi mnogo grupa, i vaša škola može osvojiti nagradu), zato probajte jer, tko zna, možda baš vi stignete do finala!

Laura nas je uvjerila da se radi o natjecanju koje bi bilo šteta propustiti. Budite stoga i vi njegovim dijelom. Prijave su otvorene do 24. studenog, a zaprimaju se na stranici Juniorfreshhh.ina.hr. Detalji o natjecanju dostupni su i na Facebook stranici Junior Freshhh Croatia.

Komentari na članak

Vezani članci

facebook stranica Ancient Histria and Dalmatia

Intervju: Valentina Zović

Posjetite Facebook stranicu „Ancient Histria and Dalmatia”!

Kulturno se uzdignite lajkanjem stranice o antičkoj Istri i Dalmaciji koju je je osnovala studentica Valentina Zović iz Zadra.

Dani komunikacija 2016 dobitnici

Dani komunikacije

Natjecanja IdejaX i Mixx nagrađuju kreativce, prijaviti se možete već danas

S razvojem tržišta i pojavom novih trendova u industriji HURA i IAB unaprijedili su pravilnike natjecanja.

FOTO

Intervju s Patricijom Panić

„Definitivno je riječ o iskustvu kojega ćete se za deset godina nostalgično prisjećati”

Patricija Panić volontira na našem portalu od veljače 2017. U razgovoru s njom provjerili smo koji su razlozi da se baš i ti priključiš veselom redakcijskom timu portala i tako obogatiš svoj životopis – ali još važnije, svoj svakodnevni život.

Goldie Rox

Intervju s glazbenicom Goldie Rox

Upoznajte hrvatsku Adele

Saznajte tko se skriva iza imena Goldie Rox.

UniSport vaterpolo

UniSport

Natjecanja u plivanju i vaterpolu ovog prosinca u Rijeci

Bazeni na Kantridi rezervirani su za studente 5. i 6. prosinca. Vaterpolisti i plivači s hrvatskih sveučilišta i veleučilišta borit će se za titulu najboljih.