Srednjoškolsko natjecanje

INA otvorila prijave za Junior Freshhh – „online” natjecanje

Junior Freshhh 2017.

– Želimo privući najbolje talente i stručnjake u svoj tim i uvjerena sam da se potencijalni budući zaposlenici Ine kriju upravo među natjecateljima koji će kroz izazovne zadatke moći pokazati svoja dosadašnja stečena znanja te se dodatno motivirati za nastavak svog obrazovanja u jednom od polja prirodnih znanosti. – istaknula je Vladimira Senčar Perkov.

INA je otvorila prijave za online natjecanje Junior Freshhh koje će četvrtu godinu zaredom okupiti srednjoškolce iz cijele Hrvatske. Tročlani timovi borit će se za pobjedu, a na tom putu čekat će ih zanimljivi i zahtjevni zadaci iz matematike, fizike, kemije, biologije i geografije.  

Natjecanje će se održati u dva kruga – u prvom krugu tročlani timovi natjecat će se u virtualnom svijetu: sudjelovat će u online kvizu i rješavati zadatke iz područja prirodnih znanosti te u zanimljivoj igri koja ih vodi kroz Inina postrojenja i temeljne djelatnosti. Drugi krug okupit će pet najbolje plasiranih timova iz prvog kruga koji će se za pobjedu boriti uživo. Za timove koji osvoje prva tri mjesta predviđene su vrijedne nagrade, a nagrađena će biti i škola iz koje stigne najveći broj prijava.
 
Komentirajući otvorenje prijava, gđa. Vladimira Senčar Perkov, Inina direktorica Upravljanja i razvoja ljudskih resursa, rekla je:

– Na prošlogodišnjem natjecanju Junior Freshhh zabilježena su čak 483 registrirana tima, odnosno 1449 učenika koji su se prijavili na natjecanje, što nam je dodatni poticaj da kao kompanija nastavimo jačati suradnju sa srednjoškolskom populacijom. Želimo privući najbolje talente i stručnjake u svoj tim i uvjerena sam da se potencijalni budući zaposlenici Ine kriju upravo među natjecateljima koji će kroz izazovne zadatke moći pokazati svoja dosadašnja stečena znanja te se dodatno motivirati za nastavak svog obrazovanja u jednom od polja prirodnih znanosti. –

Specijalist za strateški razvoj u Ini, g. Mihael Matošević nadopunio je koncept natjecanja na način da se srednjoškolcima kroz zadatke još više približi naftna industrija.

– Učenici su još prošle godine imali priliku detaljnije upoznati cjelokupan proces od istraživanja i proizvodnje nafte i plina do prerade i prodaje krajnjim korisnicima. Veliki broj učenika propitkuje važnost matematike, fizike i kemije u formalnom obrazovanju pa smo osmislili zadatke koji će biti usko povezani s pojedinim segmentima u naftnoj industriji kako bi učenici dobili što realniju sliku o važnosti takvih znanja u gospodarstvu. Mislim da se ovakvim programom na zanimljiv i edukativan način uspješno potiče interes kod učenika za područje prirodnih znanosti, ali i razvijaju vještine poput timskog rada, dijeljenja znanja i prezentiranja. –

Prijave su otvorene do 24. studenog, a zaprimaju se na stranici Juniorfreshhh.ina.hr. Detalji o natjecanju dostupni su i na Facebook stranici Junior Freshhh Croatia.

Komentari na članak

Vezani članci

University of Primorska

University of Primorska

Besplatni studij matematike na slovenskoj obali

Prijave na studij matematike primaju se od 1. do 3. listopada elektroničkim putem.

Učionica

Poziv Ministarstva kulture RH

„Ruksak (pun) kulture" traži ideje za obogaćivanje umjetničko-edukativnih programa u vrtićima i školama

Ministarstvo kulture RH objavilo je poziv za predlaganje umjetničko-edukativnih programa koji bi se provodili u vrtićima i školama. Odabrani predlošci provodit će se u sklopu „Ruksaka (punog) kulture" za čije će održavanje biti zaduženi stručnjaci iz različitih područja umjetnosti.

regrutacija

Regrutacija

Udruga mladih AIESEC ponovno otvara vrata novim članovima

Postani dio najveće međunarodne organizacije koja djeluje u preko 120 zemalja svijeta i razvij svoje vještine na raznim područjima.

Mobitel

LC Code Challenge

Bogate novčane nagrade za izradu aplikacije

LC Code Challenge nagradni natječaj traje od 29. svibnja do 5. lipnja 2017. Sudjelovati mogu polaznici srednjih škola, veleučilišta i sveučilišta.

FER

Ususret Brucošijadi FER-a

Čuješ li da „Čuješ?!“ traži nove bendove?

Do 8. listopada traju prijave za neovisne bendove od kojih će najuspješniji nastupiti na Brucošijadi FER-a.