LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Na današnji dan

Obilježavanje VRO Oluja: Trojica ministara odbila poziv za sudjelovanje

U Kninu se obilježava 28. godišnjica Vojno-redarstvene operacije "Oluja", uz koju slavimo i Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja.

U Kninu se obilježava 28. godišnjica Vojno-redarstvene operacije "Oluja", uz koju slavimo i Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja.

Danas će se održati tradicionalni prijem hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića u Kninu,  na kojem će ugostiti ratne zapovjednike i dodijeliti odlikovanja. Predsjedniku će društvo praviti predstavnik Ministarstva branitelja jer su čak trojica ministara odbila njegov poziv. Radi se o ministrima Mariju Banožiću, Davoru Božinoviću i Tomi Medvedu, koji se ni prošle godine nisu odazvali na predsjednikov poziv, prenosi N1.


Dolazak nije potvrdio ni premijer Vlade, Andrej Plenković, no slavlje će zato uveličati Hrvatsko ratno zrakoplovstvo preletom MIG-a 21 i nastupom akrobatske grupe Krila Oluje. U organizaciji i pripremi događanja sudjeluje 300 pripadnika Hrvatske vojske, a poznat je i program:

Početak programa obilježit će budnica na ulicama grada Knina u 6 ujutro, a zatim će se položiti vijenci na Trgu dr. Ante Starčevića kod spomenika hrvatske pobjede Oluja 95 te središnja svečanost koja će se održati na stadionu NK Dinara s početkom u 9:40 sati.

"Oluja" je uz "Bljesak" ključna operacija koja je dovela do kraja Domovinskog rata. Vojnom operacijom Oluja, 5. kolovoza 1995. u hrvatski ustavno-pravni poredak vraćen je cijeli okupirani teritorij, osim istočne Slavonije. U operaciji je oslobođeno oko 11.000 četvornih kilometara ili 18,4 posto ukupne površine Hrvatske, stoji na stranici MORH-a.