LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Foto dani mladih 2014. u Puli

Misliš da znaš s fotićem? Dokaži!

Foto dani mladih se već četvrtu godinu za redom održavaju za sve najbolje hrvatske fotografe i modele koji su željni druženja, upoznavanja novih ljudi, putovanja, zabave i dobrih šala, a više od svega vole kreativno stvaralaštvo i fotografiju.

Foto dani mladih se već četvrtu godinu za redom održavaju za sve najbolje hrvatske fotografe i modele koji su željni druženja, upoznavanja novih ljudi, putovanja, zabave i dobrih šala, a više od svega vole kreativno stvaralaštvo i fotografiju.

Misliš da ti fotoaparat leži u ruci kao da ste zajedno rođeni? Kad izlaziš iz kuće, on ide s tobom? U svakom djeliću prirode vidiš inspiraciju za novi fotografski album? Posjeduješ DSLR fotoaparat i volju za napredovanjem? Ili više voliš pozirati i stajati ispred objektiva?

Prijavi se na četvrte po redu Foto dane mladih koji se ove godine održavaju u Puli i Rovinju od 30. travnja do 4. svibnja 2014. godine

Možeš se prijaviti kao model ili fotograf tako da pošalješ od tri do pet svojih najboljih fotografija jer sve fotografije prolaze kroz selekcijsku komisiju i po njima se izabire pedeset najboljih fotografa i dvadeset pet modela koji će se družiti pet dana u Puli i Rovinju. 

Ono što je bitno kod prijave je da osoba koja se prijavljuje ima od 16 do 20 godina (u ovu kategoriju ulaze i oni s dvadeset, ali ne i više) s područja Republike Hrvatske, da posjeduje DSLR fotoaparat koji će koristiti tijekom foto dana mladih ako prođe izbor, prijavljena osoba (fotograf) se u slučaju prolaska na natječaju obavezuje uplatiti kotizaciju od 750 kn za 5 dana punog pansiona u Puli - smještaj, hranu i prijevoz Pula - Rovinj ili 250 kn ako će si sudionik osigurati vlastiti smještaj i hranu, dok je za modele cijena kotizacije 350 kn za 3 dana punog pansiona u Puli - smještaj, hranu i prijevoz Pula - Rovinj ili 100 kn ako će sudionik sam osigurati smještaj i hranu. Iako se program za modele održava 3 dana, uz uplatu pune kotizacije za smještaj od 750 kn, modeli mogu prisustvovati u cijelom programu Foto dana mladih.

Fotografije nisu određene tematski ni tehnički, već su to fotografije kojima se autor, odnosno model prijavljuje i one su najbolje i reprezentativne te su kriteriji odabira isključivo kvaliteta i talent fotografa prema prijavljenim fotografijama. Modeli prijavom pristaju na fotografiranje u Puli za stvaranje fotografija za natječaj na Foto danima mladih i sami dobivaju prava korištenja tih fotografija za svoj book i promociju.

Prijaviti se možeš ovdje,a rezultati natječaja objavljuju se u 3 kruga unutar kojih će se birati najbolji fotografi -10. veljače, 10. ožujka i 10. travnja 2014. godine

Na Foto danima mladih očekuje te pregršt zabave, novih prijateljstava i novih znanja kroz različite radionice, predavanja, teme za fotografiranje, izlete, isprobavanje novih Canon fotaoaparata i još mnogo toga. Pobjednika naravno očekuje i nagrada.

FOTO: ANTONIJA HERŠAK