LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Manifestacija u Čakovcu

Među tisućama šarenih kišobrana Porcijunkulovo okuplja hrvatske i inozemne posjetitelje

Besplatni koncerti, suveniri i rukotvorine, gastronomska ponuda, izložbe, igraonice, oldtimer susret – sve nas to očekuje na ovogodišnjoj manifestaciji Porcijunkulovo koja će u Čakovcu okupiti oko 300 000 posjetitelja.

Besplatni koncerti, suveniri i rukotvorine, gastronomska ponuda, izložbe, igraonice, oldtimer susret – sve nas to očekuje na ovogodišnjoj manifestaciji Porcijunkulovo koja će u Čakovcu okupiti oko 300 000 posjetitelja.

53. Porcijunkulovo, sve popularnija manifestacija, ove će se godine u Čakovcu održati od 28. srpnja do 2. kolovoza. Brojni posjetitelji iz Hrvatske i susjednih zemalja ponovno će moći uživati u raznim zabavnim sadržajima u karakterističnom ambijentu tisuća šarenih kišobrana.

– Prošle godine posjetilo nas je preko 230.000 posjetitelja, a Porcijunkulovo je najveća manifestacija u sjeverozapadnoj Hrvatskoj s tristotinjak izlagača. Ove godine očekujemo blizu 300.000 posjetitelja, a sigurni smo da će i broj izlagača nadmašiti prošlogodišnji rekord. – istaknula je Boška Ban Vlahek, direktorica čakovečke Turističke zajednice.

Foto: Grizli

I ovog puta možemo očekivati besplatne koncerte najboljih izvođača iz Hrvatske i susjedstva, čija će imena tek biti obznanjena. Specifičnost manifestacije su brojni izlagači koji nude autentične suvenire i rukotvorine te prikazuju način izrade tradicionalnih proizvoda karakterističnih za naše krajeve. Prezentira se i bogata gastronomska ponuda s posebnim naglaskom na sjajne međimurske vinare. U ponudu Porcijunkulova spadaju dječje igraonice i radionice te pričaonice, umjetničke izložbe, prezentacije i promocije specifičnih djelatnosti, a svakako treba spomenuti 18. međunarodni oldtimer susret Međimurje 2017.

– Pozivam sve građane Čakovca, Hrvatske i susjednih zemalja na Porcijunkulovo koje svake godine oduševljava stotine tisuća posjetitelja. Ponosan sam da manifestacija, uz zabavu, nastoji obuhvatiti i socijalni aspekt pa tako organiziramo humanitarnu akciju za pomoć našim najpotrebitijima. I ove ćemo godine organizirati prodaju startarsica s motivom manifestacije Porcijunkulovo. Nadam se da će humanitarna akcija, kao i prošle godine, izazvati neočekivano veliki interes jer je dvjestotinjak pari startarsica rasprodano u samo dva dana. – rekao je gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač.

FOTO: GRIZLI