LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Kulturno-umjetnički i glazbeno-edukativni sadržaj

Prvi festival kulture mladih – MASU ugostit će istaknuta lica hrvatske scene

Četiri dana likovnih i plesnih radionica, koncerata popularnih hrvatskih izvođača te satova joge - sve to u organizaciji studenata.

Četiri dana likovnih i plesnih radionica, koncerata popularnih hrvatskih izvođača te satova joge - sve to u organizaciji studenata.

Udruga studenata Makarske rivijere organizira prvi Festival kulture mladih – MASU u Makarskoj. Festival je ispunjen kulturno-umjetničkim i glazbeno-edukativnim sadržajem u kojem će posjetitelji moći uživati od 7. do 10. rujna na Spomeniku Revolucije u Makarskoj.
 

„Festival traje sve skupa četiri dana u sklopu kojih će se održati koncerti, kolonija studenata likovne akademije, likovne radionice, satovi yoge i radionice plesa. U samu organizaciju uključeni su studenti i mladi s područja Makarske rivijere a koncertima rap i PopRock bendova ćemo popratiti trendove istih“, rekla je organizatorica festivala Perina Žanetić.


Aukcija likovnih djela


Na Festivalu će sudjelovati studenti Likovne akademije iz Makarske, Splita, Zagreba i Rijeke, koji će pretvoriti javne prostore u gradu u svoje ateljee. Izrađivat će umjetnička djela različiti vrstama medija, a zatim će ta djela ići na aukciju u humanitarne svrhe. Tema izložbe bit će povezana s Dalmacijom i dalmatinskim stilom života.
 

„U sklopu umjetničkog dijela gostuje 13 studenata likovne akademije iz Zagreba i Rijeke te će kroz četiri dana izradit i 13 radova koji će nakon festivala ići na aukciju. Studenti ce inspiraciju pronalaziti u samom gradu, a djelovat će na javnim površinama s različitim medijima. Zadnji dan festivala održat će se cash & carry njihovih arhivskih radova te izložba. Cilj kolonije je podržati mlade umjetnike i dat im prostora za rad kako bi prezentirali sebe i svoj rad kroz djela nastala tijekom kolonije“, rekla je Žanetić.


Glazbeni program


Istaknuta lica hrvatske glazbene scene - Bore Balboa, Svemirko, Porto Morto, TTM, Nemanja, Krešo Bengalka, Žuvi, održat će koncerte na Spomeniku Revolucije. Koncerte će obogatiti predgrupe, ali i zanimljivi vizualni efekti i video projekcije na kojima su radili studenti. Edukativno-kreativne edukacije kao što su radionice plesa i satovi joge, održat će se pod vodstvom studenata Likovne akademije.

Ovo je prvi takav Festival na području Makarske rivijere čiji su organizatori isključivo studenti, a cilj mu je unaprijediti kvalitetu života studenata i mladih s tog područja i šire te poticanje kulturnog izražavanja.

Više informacija o Festivalu „MASU“ možete pronaći na Facebook i Instagram profilima Festivala, kao i Udruge studenata Makarske rivijere.

Projekt je nastao uz potporu Grada Makarske i Turističke zajednice Makarska.
FOTO: UDRUGA STUDENATA MAKARSKE RIVIJERE/PR