Rektorat u Osijeku

Karijeriranje: otvara se pitanje zapošljavanja visokoobrazovanih mladih, a radi se i na izradi individualnog razvojnog plana

Rektorat
https://hr.wikipedia.org/wiki/Sveu%C4%8Dili%C5%A1te_Josipa_Jurja_Strossmayera_u_Osijeku#/media/Datoteka:Rektorat_Osijek.JPG

U sklopu Karijeriranja u osječkom rektoratu predstavnici poslodavaca govorit će o zapošljavanju visokoobrazovanih mladih ljudi, a održat će se i radionica izrade individualnog plana karijernog savjetnika.

Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku nova je postaja ciklusa Karijeriranje 2019. Dana 14. listopada u prostorijama rektorata, u sklopu Karijeriranja, održat će se okrugli stol s predstavnicima poslodavaca te radionica izrade individualnog razvojnog plana

Predstavnici poslodavaca govorit će o zapošljavanju visokoobrazovanih mladih ljudi kako bi ojačali povezivanje sektora visokog obrazovanja i tržišta rada te osnažili djelatnost karijernog usmjeravanja studenata na osječkom sveučilištu. Praktičnu radionicu izrade individualnog razvojnog plana karijernog savjetnika provest će doc. dr. sc. Ana Jakopec s Filozofskog fakulteta u Osijeku. Za sudjelovanje je potrebno prijaviti se na poveznici

Na službenoj stranici piše da je cilj ciklusa radionica Karijeriranje jačanje kompetencija nastavnika i karijernih savjetnika na visokim učilištima kako bi oni što kvalitetnije odgovorili profesionalnim zahtjevima i izazovima. 

 

Komentari na članak

Vezani članci

Natali Dizdar_KKL

Kastafsko kulturno ljeto

Na vrhuncu karijere Natali Dizdar objedinjuje proteklih 13 godina rada pred kastavskom publikom

Svrstana među najcjenjenije vokale u zemlji, Natali Dizdar stiže s novim albumom pred publiku Kastafskog kulturnog leta, u čijem će programu i objediniti svojih proteklih 13 godina rada.

CSPS

Najava radionice u organizaciji CSPS-a

Upravljanje karijerom - izazovi i mogućnosti

Centar za savjetovanje i podršku studentima Sveučilišta u Zagrebu (CSPS) organizira radionicu na temu izazova i mogućnosti u upravljanju karijerom.

Javna tribina posvećena osobama s invaliditetom

Profesionalna rehabilitacija i zapošljavanje osoba s invaliditetom

Javna tribina posvećena osobama s invaliditetom

Povodom prve godišnjice primjene zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom, u splitskoj Sveučilišnoj knjižnici organizira se javna tribina. Stručni gosti predavači će, zajedno s voditeljem Savjetovališta za studente, aktivno progovoriti o ovoj temi.

Informiranje - pravo mladih

SIK-ov projekt

Održana radionica pod nazivom "Potraga za poslom"

Mladima su pružene brojne informacije koje će im olakšati proces zapošljavanja. Bilo je riječi o pisanju životopisa i motivacijskog pisma, o razgovorima za posao, ali i o adresama na koje je dobro prilikom potrage za poslom obratiti se. 

Okrugli stol

Uspješno održan prvi Dan liječničkih karijera

Za budućnost mladih liječnika u Hrvatskoj ipak postoji perspektiva

Odlazak mladih liječnika iz Hrvatske postao je popularan trend i neizostavna tema koja se provlači kroz medije. Centar za planiranje zanimanja u biomedicini i zdravstvu organizirao je prvi Dan liječničkih karijera posvećen upravo ovom problemu.