Posebna regulacija prometa u Zagrebu

Izmjene u prometu povodom obilježavanja Dana zagrebačkih maturanata

Norijada

Na Dan zagrebačkih maturanata očekuju se povremena zaustavljanja i preusmjeravanja linija u tramvajskom i autobusnom prometu.

S obzirom na to da se u utorak, 17. svibnja obilježava Dan zagrebačkih maturanata, dolazi do izmjena u prometu.

Okupljanje više od pet tisuća maturanata počinje u 11:30 na Trgu bana Jelačića, a oko podneva će maturanti krenuti prema Bundeku na organiziranu ovogodišnju proslavu. Početak preusmjeravanja tramvajskog prometa očekuje se oko 12:00 i to na linijama čije trase prolaze središnjim zagrebačkim trgom, odnosno Praškom ulicom.

Trasa kretanja kolone: Trg bana Josipa Jelačića - Praška - Trg Nikole Šubića Zrinskog - Strossmayerov trg - Tomislavov trg - Mihanovićeva - Miramarska - Ulica grada Vukovara - Hrvatske bratske zajednice - Avenija Većeslava Holjevca - Damira Tomljanovića Gavrana - Bundek.        
 
U tramvajskom i autobusnom prometu dolazit će do povremenih zaustavljanja i preusmjeravanja linija, ovisno o situaciji na terenu tijekom prolaska kolone. Linije 1, 6, 11, 12, 13, 14 i 17 preusmjeravat će se na Glavni kolodvor. 
 
Dvadesetak minuta kasnije, kako se očekuje, trebao bi uslijediti i kratkotrajni prekid prometa Mihanovićevom i Vodnikovom ulicom, sve dok kolona maturanata ne skrene na Miramarsku cestu. Oko 12:35 tramvajski će promet biti obustavljen i u Ulici grada Vukovara kod Miramarske, za vrijeme prolaska do Avenije Hrvatske bratske zajednice.
 
Istovremeno se očekuje i preusmjeravanje autobusnih linija koje pripadaju terminalu Glavni kolodvor. Autobusi će voziti Ulicom grada Vukovara, Držićevom i Avenijom Dubrovnik, na svoje uobičajene trase. Kada se kolona maturanata približi Mostu slobode, autobusi će voziti prohodnim dionicama, odnosno Slavonskom, Držićevom i Avenijom Dubrovnik.
 
Stručne službe ZET-a pratit će prometnu situaciju na terenu, a ako se za to ukaže potreba, uključivat će se i dodatni prijevozni kapaciteti.

Detaljnije informacije o stanju u prometu bit će dostupne na telefonu 072 500 400, kao i na službenoj internetskoj stranici ZET-a.

Komentari na članak

Vezani članci

Javni prijevoz u Europi

Tino Deželić

U iščekivanju ZET-a studenti dočekali Godota

ZET se još nedavno glupavo neopreznim iskazivanjem podataka na svojoj stranici hvalio kako godišnje preveze gotovo 300 milijuna putnika uz zaradu od oko 320 milijuna kuna. Matematika opet pomaže pri zaključku kako je to u prosjeku malo više od kune po osobi, odnosno da se velik broj ljudi šverca zbog previsoke cijene karata i da bi očito jednako zadovoljavajuć rezultat po ZET bio i da je cijena karte jedna kuna.

Žena mijenja kotač

Sigurnost u prometu

Žene za volanom, educirajte se!

Kako najlakše promijeniti kotač ako pukne pneumatik tijekom vožnje i bez pomoći u blizini? Otkrijte ove subote na parkiralištu King Crossa.

ZET kontrolori

Nova ZET-ova pravila

ZET uvodi dvostruko više kontrolora

ZET uvodi nova računala i veći broj kontrolora kako bi spriječio švercanje u javnom prijevozu.

Registracijski uređaj u tramvaju

Istraživanje portala Studentski.hr

Studentsko mnijenje o ZET-ovom sustavu naplate karata

Sjećate se godišnjeg studentskog ZET+HŽ pokaza koji je koštao 30 kuna? Mnogi žale za tim vremenima pa je studentski.hr odlučio ispitati studente koje su prihvatljive cijene ZET karata.

https://www.flickr.com/photos/54887840@N04/17285500956

Svečane promocije

Sveučilište u Zagrebu promovira 384 doktora, promet se nakratko zaustavlja

Nova 384 doktora znanosti i umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu bit će promovirana u subotu u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu. Zbog svečane povorke promet će biti nakratko zaustavljen.