Posebna regulacija prometa u Zagrebu

Izmjene u prometu povodom obilježavanja Dana zagrebačkih maturanata

Norijada

Na Dan zagrebačkih maturanata očekuju se povremena zaustavljanja i preusmjeravanja linija u tramvajskom i autobusnom prometu.

S obzirom na to da se u utorak, 17. svibnja obilježava Dan zagrebačkih maturanata, dolazi do izmjena u prometu.

Okupljanje više od pet tisuća maturanata počinje u 11:30 na Trgu bana Jelačića, a oko podneva će maturanti krenuti prema Bundeku na organiziranu ovogodišnju proslavu. Početak preusmjeravanja tramvajskog prometa očekuje se oko 12:00 i to na linijama čije trase prolaze središnjim zagrebačkim trgom, odnosno Praškom ulicom.

Trasa kretanja kolone: Trg bana Josipa Jelačića - Praška - Trg Nikole Šubića Zrinskog - Strossmayerov trg - Tomislavov trg - Mihanovićeva - Miramarska - Ulica grada Vukovara - Hrvatske bratske zajednice - Avenija Većeslava Holjevca - Damira Tomljanovića Gavrana - Bundek.        
 
U tramvajskom i autobusnom prometu dolazit će do povremenih zaustavljanja i preusmjeravanja linija, ovisno o situaciji na terenu tijekom prolaska kolone. Linije 1, 6, 11, 12, 13, 14 i 17 preusmjeravat će se na Glavni kolodvor. 
 
Dvadesetak minuta kasnije, kako se očekuje, trebao bi uslijediti i kratkotrajni prekid prometa Mihanovićevom i Vodnikovom ulicom, sve dok kolona maturanata ne skrene na Miramarsku cestu. Oko 12:35 tramvajski će promet biti obustavljen i u Ulici grada Vukovara kod Miramarske, za vrijeme prolaska do Avenije Hrvatske bratske zajednice.
 
Istovremeno se očekuje i preusmjeravanje autobusnih linija koje pripadaju terminalu Glavni kolodvor. Autobusi će voziti Ulicom grada Vukovara, Držićevom i Avenijom Dubrovnik, na svoje uobičajene trase. Kada se kolona maturanata približi Mostu slobode, autobusi će voziti prohodnim dionicama, odnosno Slavonskom, Držićevom i Avenijom Dubrovnik.
 
Stručne službe ZET-a pratit će prometnu situaciju na terenu, a ako se za to ukaže potreba, uključivat će se i dodatni prijevozni kapaciteti.

Detaljnije informacije o stanju u prometu bit će dostupne na telefonu 072 500 400, kao i na službenoj internetskoj stranici ZET-a.

Komentari na članak

Vezani članci

Tramvaj iznutra II

Obnova remetinečkog rotora

Na godinu i pol obustavlja se tramvajski promet Novim Zagrebom

Uvodi se izvanredna autobusna linija koja će koristiti uobičajena stajališta buseva 109 i 222.

Uključivanje mladih u politiku

Porazni rezultati istraživanja

Tri četvrtine maturanata ne zna tko je hrvatski premijer

73 posto maturanata ne zna tko je hrvatski premijer, gotovo tri četvrtine ne smatra da je NDH bila fašistička tvorevina, a gotovo polovina ih smatra da je homoseksualnost neka vrsta poremećaja ili bolesti.

Stari tramvaj

Izmjene u gradskom prometu

Subota i nedjelja u Novom Zagrebu proći će bez tramvajskog prometa; izmjene i u trasama linija 6 i 7

Zbog radova na tramvajskoj infrastrukturi u subotu i nedjelju u Novom Zagrebu neće voziti tramvaji, a doći će i do izmjena u prometovanju linija 6 i 7.

maraton

Izvanredna organizacija prijevoza

Obustava prometa diljem Zagreba zbog Zagrebačkog maratona; provjerite kako je reguliran

U nedjelju od 7:45 do 15:30 sati održat će se 28. Zagrebački maraton. Sukladno time, tramvajski i autobusni promet imat će velike izmjene. Zadnji tramvaj Trgom bana Josipa Jelačića proći će oko 7:45.

4. Sajam karijera u Livnu

Zagrebački klub livanjskih studenata

Livanjskim maturantima predstavljeni zagrebački fakulteti na četvrtom Sajmu karijera

– Rezultati našeg rada se očituju i brojem upisanih brucoša. U akademskoj godini 2016./2017. upisalo se samo iz Livna 15 studenata više nego prethodne godine. – ističe Stipe Mišković.