Podizanje svijesti

Inicijativa za edukaciju o poduzetništvu u srednjim školama

Inicijativa za edukaciju o poduzetništvu u srednjim školama

Svim mladim sudionicima projekt je omogućio razvoj poduzetničkih, komunikacijskih, kreativnih, organizacijskih i koordinacijskih vještina, dok se neformalnim druženjem sudionika osnažila društvena solidarnost i podigla svijest o važnosti poduzetništva.

U četvrtak, 30. kolovoza 2018. godine, u Privatnoj gimnaziji i ekonomskoj školi Katarina Zrinski u Zagrebu održala se završna konferencija projekta Uvođenje poduzetništva kao međupredmetne teme u srednje škole. Projekt je provela udruga Inicijativa, uz podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Gospođa Marina Tafra, predsjednica Udruge, istaknula je kako je cilj projekta povećanje poduzetničkih kompetencija i aktivnosti završnih razreda srednjih škola te podizanje svijesti o važnosti poduzetništva u ekonomiji razvijenih europskih zemalja. Svim mladim sudionicima projekt je omogućio razvoj poduzetničkih, komunikacijskih, kreativnih, organizacijskih i koordinacijskih vještina, dok se neformalnim druženjem sudionika osnažila društvena solidarnost i podigla svijest o važnosti ove teme.

Projekt je obuhvatio radionice s učenicima i nastavnicima te izradu metoda projektne nastave i implementaciju poduzetničkih sadržaja u sve nastavne predmete partnerskih škola – Privatne gimnazije i ekonomske škole Katarina Zrinski, Ekonomske škole Vukovar, Tehničke škole Ruđer Bošković Vinkovci, Ekonomsko-birotehničke škole Split i Turističko-ugostiteljske škole Šibenik. Izrađen je i istoimeni priručnik.

Komentari na članak

Vezani članci

Plaža

Natječaj „Inovativan budi – turizam ti posao nudi”

Ministarstvo turizma učeničkim i studentskim projektima dodjeljuje 50 000 kuna

– Natječaj „Inovativan budi – turizam ti posao nudi” našim učenicima i studentima nudi priliku učiti od najboljih u vodećim europskim centrima izvrsnosti i kulinarskim centrima te vrijednu praksu u obrazovanju kroz koju mogu dodatno razviti svoje potencijale. – rekao je ministar turizma.

„Ništa nije uzalud“

Projekt „Zid koji Govori“

INTERVJU: Studenti novinarstva čuvaju od zaborava zagrebačku uličnu umjetnost

Projekt „Zid koji Govori“ pokrenuli su zagrebački studenti novinarstva koji nastoje uličnu umjetnost približiti svakome, posebno mladima. S nama su podijelili svoje viđenje ulične umjetnosti te najljepše poruke pronađene na zagrebačkim zidovima.

CRISS projekt, radna atmosfera

Obzor 2020.

FOI započeo s aktivnostima na CRISS projektu vrijednom više od 6 milijuna eura

FOI je započeo s provedbom aktivnosti projekta CRISS. Osmišljen je s ciljem razvoja i implementacije europske platforme u računalnom oblaku za stjecanje, vrednovanje i certificiranje digitalnih kompetencija učenika.

Bibliocikliranje

Projekt studenata Bibliotekarstva Filozofskog fakulteta u Zagrebu

Od Zagreba do Poreča - uključite se i vi u ovogodišnje Bibliocikliranje!

Prošle godine bicikliralo se od Zagreba do Splita, a ove godine putuje se sve do Pule. Pritom, studenti žele promicati druženje u knjižnicama i razvijanje čitateljskih navika kod djece!

Crafty me Bratislava

Erasmus+ iskustvo

Projekt „Crafty me“ u kačkanju spojio mlade iz cijele Europe

Nigdje u rasporedu nećete naći podatak da ćete vježbati engleski, komunkacijske i prezentacijske vještine, da ćete shvatiti da se možete sporazumjeti s Makedoncima i Slovacima pričajući na hrvatskom, da ćete nekad biti u situaciji kad ćete morati uvažavati tuđe mišljenje iako je potpuno oprečno vašemu.