LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
investiranje u stanovništvo

Grad mladima sufinancira kupnju kuća u predgrađu

Kuće u predgrađu, jeftinije su od onih u centru grada, što ih automatski čini pristupačnijima mladima.

Kuće u predgrađu, jeftinije su od onih u centru grada, što ih automatski čini pristupačnijima mladima.

Grad Čakovec ima čak trinaest prigradskih naselja u kojim postoje škola i dječji vrtić, trgovine, kafići. Sva su prigradska naselja od Čakovca udaljena do pet kilometara. Kuće u predgrađu jeftinije su od onih u centru Čakovca što ih automatski čini pristupačnijima mladima, piše Poslovni dnevnik.
 

“Mjera je raspisana do 4. listopada. Vjerujem da će mlade obitelji koje su kupile kuće u našim ruralnim dijelovima iskoristiti poticajnu mjeru kojom Grad Čakovec dodjeljuje 4, 5 ili 6 tisuća eura”, rekla je gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini.

 

Cilj je i energetska obnova kuća


Grad Čakovec prošle je godine subvencionirao kupnju kuća čak 11 mladih obitelji. Za pomoć pri kupnji kuće mladima izdvojio je oko 80 tisuća eura, a ove godine izdvojit će 46 tisuća eura. Gradonačelnica ističe kako je iznos manji jer su osigurali i sredstva za ugradnju solarnih panela na kućama, a cilj im je i energetska obnova samih kuća.

Mlade ljude, pogotovo nove obitelji, polako privlači miran život na selu te jednostavnost i što više boravka u prirodi što im pružaju predgrađa Čakovca.

Sve osobe mlađe od 40 godina kojima je dosadašnje prebivalište bilo u Čakovcu, a kuća koju su kupili izgrađena prije 1990. godine, mogu se prijaviti za poticaje.

FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA, ILUSTRACIJA