Tehnološke inovacije

FlixBusova besplatna mobilna aplikacija za putnike dostupna na hrvatskom jeziku

FlixBus

Besplatna mobilna aplikacija koja se može preuzeti na 16 europskih jezika od sada je dostupna i na hrvatskom jeziku te pruža mnogobrojne prednosti, uštedu te jednostavnost u planiranju putovanja.

Pod motom Putuj zeleno i pametno, autobusni je operater FlixBus prije tek dva mjeseca ušao na hrvatsko tržište te u kratkom vremenu zelenu mrežu proširio diljem države i prednostima za putnike podigao standard u industriji. Nastavlja s tehnološkim novitetima čime olakšva cijeli tijek putovanja kako putniku, tako i vozačima te pozitivno utječe na okoliš.

FlixBus start-up, osnovan i lansiran u Njemačkoj nakon deregulacije njemačkog tržišta 2013. godine, prepoznatljiv je upravo po razvoju novih tehnoloških rješenja čime je fokusiran na zadovoljstvo putnika prilikom planiranja njihovih putovanja. Prateći trendove putovanja i kretanja putnika, FlixBus je razvio i mobilnu aplikaciju koja je danas dostupna na 16 europskih jezika, pa tako i na hrvatskom.

Lansiranjem mobilne aplikacije i na hrvatskom jeziku zapravo stvaramo novu skupinu putnika, generaciju putnika koja želi svoje putovanje isplanirati upravo sa svog pametnog telefona te uštedjeti na dijelu svog putovanja. Smatramo da pružanjem ove tehnološke usluge na hrvatskom jeziku postižemo novu razinu povjerenja te privlačimo putnika koji će dugoročno biti dio naše zelene mreže.  izjavio je Dean Čebohin, direktor razvoja poslovanja.

Mobilna aplikacija dostupna je za android i iOS sustave te se lako može preuzeti iz Windowsove, Appleove te Google Play trgovine ili Amazonove trgovine aplikacijama. Omogućuje kupovinu karata u 12 europskih valuta, pa tako i u hrvatskim kunama, a platiti je moguće PayPalom, kreditnom ili debitnom karticom, što ubrzava postupak kupovanja.

Osim što ubrzava i pojednostavljuje kupovanje karata gdje god se putnik nalazio, osigurava i pregled svih autobusnih stanica te lociranje putnika i usmjeravanje na željenu autobusnu stanicu. Nema potrebe za printanjem autobsnih karata jer putnik kartu nosi sa sobom u svom mobilnom telefonu i QR kodu, čime FlixBus pozitivno utječe i na okoliš. Kontrolu karata vrši vozač autobusa prilikom ulaska u autobus skeniranjem QR koda te identifikacijom putnika.

 Autobusna karta u mobitelu pruža putniku osjećaj dodatne sigurnosti i pomoći u planiranju putovanja. Osjećaj da ste nešto zaboravili više se ne odnosi na autobusnu kartu koju ste možda ponijeli, a možda niste.  dodala je Petra Milanović, voditeljica odnosa s javnošću.

Aplikacija nudi i odgovore na najčešće postavljena pitanja, kontakte korisničke podrške dostupne 24/7, ali i informacije o najnovijim ponudama, posebnim kodovima s popustima koje možete osigurati jedino kupovinom karata putem iste. Isto tako, sva svoja putovanja, e-mail adresu, način plaćanja, putnik može spremiti unutar nje. Konstantan razvoj donosi novitete poput upozorenja o eventualnim kašnjenjima u stvarnom vremenu, promjeni autobusne stanice, itd.

Komentari na članak

Vezani članci

https://pixabay.com/en/balloon-heart-love-romance-sky-1046658/

Dan zaljubljenih

FOTO: Romantične destinacije za zaljubljene parove unutar granica Lijepe Naše

I ove veljače dan zaljubljenih slavit će se diljem svijeta na različite načine. Brojna predivna mjesta u Hrvatskoj savršena su prilika za proslavu ljubavi i jačanje veza.

Red Bull 2016

Globalna pustolovina za studente iz cijelog svijeta

Prijavi svoju ekipu na najluđe studentsko putovanje Europom

Ako mislite da je nemoguće proputovati Europu samo s limenkama Red Bulla, možda će vas ohrabriti činjenica da su u proteklom izdanju ovog natjecanja ekipe za svega nekoliko Red Bullova uspjele dobiti vožnju avionom, smještaj u najboljim hotelima, večeru s lokalnom hip hop zvijezdom, skok padobranom i mnogo, mnogo toga.

Avion

Jednostavnije nego što mislite

Let zrakoplovom ne mora biti prava noćna mora

Božićni praznici idealni su za putovanje. Razmišljate autobusom jer je najjeftinije, ali ne da vam se čekati na granici, niti gužvati u njemu pa je najbolje zrakoplovom. Nikad niste letjeli i strah vas je, ali nemate se čega bojati jer let u oblacima mačji je kašalj.

https://pixabay.com/en/passenger-train-sbb-train-3389699/

Putovanje uz DiscoverEU

Europska unija dodjeljuje 12 000 besplatnih putovanja vlakom po Europi

Sve 18-godišnje osobe, koje uživaju u putovanjima, imaju priliku besplatno obići države Europske unije s destinacijama po izboru. Prijave su otvorene do 11. prosinca 2018. godine. Zauzvrat, EU očekuje da na društvenim mrežama podijelite svoja iskustva s putovanja te tako postanete njezin ambasador.

Avion

Hrana u avionu

FOTO: Avionska hrana diljem svijeta

Već je općepoznato da je hrana u avionima loša, a čak su i znanstvenici proučavali zašto je to tako. Studentski.hr vam donosi slike i recenzije avionske hrane kod različitih avioprijevoznika diljem svijeta.