Klub mladih Split

Dođite na predavanje o potencijalima vojne infrastrukture

Predavanje o prenamjeni vojnih sklopova

Vojni sklop Josip Jović u Udbini, veliko područje s vrijednom infrastrukturom koja se lako može prenamijeniti u civilne svrhe, predmet je novog predavanja u Klubu mladih Split.

U Klubu mladih Split 22. ožujka u 19 sati bit će održano drugo predavanje iz ciklusa Kutak za arhitekturu, pod nazivom Prenamjena vojnih sklopova: Arhitektonsko-urbanističko rješenje preobrazbe vojnog sklopa Josip Jović u Udbini.

U Republici Hrvatskoj, kao i u ostalim državama nastalim raspadom Jugoslavije, vojna infrastruktura vidljiva je gotovo na svakom koraku. Od velikih gradova do malenih sela i otoka, nasljednici smo stotinu zapuštenih vojnih objekata i sklopova koje u potpunosti ili dijelom vojska ne koristi već desetljećima.

Upravo je vojni sklop Josip Jović u Udbini ogledni primjer spomenutog fenomena propadanja. Veliko područje s vrijednom infrastrukturom koja se lako može prenamijeniti u civilne svrhe predmet je novog predavanja o arhitekturi koje se održava u sklopu ciklusa Kutak za arhitekturu.

Predavanje će se temeljiti na diplomskom radu arhitektice Ivane Ivić, nastalom pod mentorstvom profesora Lenka Pleštine na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu pod naslovom Arhitektonsko-urbanističko rješenje preobrazbe vojnog sklopa Josip Jović u Udbini.

Detalje pronađite na Facebook događaju.

Komentari na članak

Vezani članci

https://pixabay.com/en/laptop-office-hand-writing-3196481/

Stručna praksa

Studenti FFST-a sada mogu na praksu u Gradsku upravu

Studenti Filozofskog fakulteta u Splitu od sada praktičnu nastavu mogu obavljati u Gradskoj upravi Grada Splita i time steći vrijedno iskustvo. Prošle je godine Grad Split postao nastavna baza Pravnom fakultetu, a iskustva su te suradnje izvrsna.

Novi studentski dom u Varaždinu

Predavanje i izložba u Oris Kući arhitekture

Studentski dom i restoran varaždinskog kampusa u fokusu su izložbe Identitet i zajedništvo

– Ritam punih i ostakljenih ploha kao modulacija dinamičnih korpusa čimbenik je jednog arhitektonskog izraza koji je suzdržan i umjeren, no svojom samorazumljivom pojavnošću definira sliku gradskog ruba, a isto tako svojim korisnicima pruža mogućnost identifikacije. – iz teksta o domu i restoranu kampusa u Varaždinu.

XXL Student Kampus Party

Ne propustite!

XXL Student Kampus Party u Splitu!

Ako se želite opustiti i adekvatno pripremiti na mjesec dana stresa, horora i užasa, rezervirajte si petak, 6. lipnja, od 23 do 5 sati.

Brucošijada FESB 2015

Gost Mladen Grdović

OSVOJI: Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu poziva vas na Brucošijadu

Cijena ulaznice je 30 kn, a na ulazu u klub 50 kn.

„Lito ide mala“

Hrvatsko Nadzemlje Split

Briga za tijelo tema je posljednjeg susreta mladih Splićana

Ususret ljetnim praznicima mladi Splićani raspravljat će o važnosti brige o vlastitom tijelu te granici između ukusnog i neukusnog.