Klub mladih Split

Dođite na predavanje o potencijalima vojne infrastrukture

Predavanje o prenamjeni vojnih sklopova

Vojni sklop Josip Jović u Udbini, veliko područje s vrijednom infrastrukturom koja se lako može prenamijeniti u civilne svrhe, predmet je novog predavanja u Klubu mladih Split.

U Klubu mladih Split 22. ožujka u 19 sati bit će održano drugo predavanje iz ciklusa Kutak za arhitekturu, pod nazivom Prenamjena vojnih sklopova: Arhitektonsko-urbanističko rješenje preobrazbe vojnog sklopa Josip Jović u Udbini.

U Republici Hrvatskoj, kao i u ostalim državama nastalim raspadom Jugoslavije, vojna infrastruktura vidljiva je gotovo na svakom koraku. Od velikih gradova do malenih sela i otoka, nasljednici smo stotinu zapuštenih vojnih objekata i sklopova koje u potpunosti ili dijelom vojska ne koristi već desetljećima.

Upravo je vojni sklop Josip Jović u Udbini ogledni primjer spomenutog fenomena propadanja. Veliko područje s vrijednom infrastrukturom koja se lako može prenamijeniti u civilne svrhe predmet je novog predavanja o arhitekturi koje se održava u sklopu ciklusa Kutak za arhitekturu.

Predavanje će se temeljiti na diplomskom radu arhitektice Ivane Ivić, nastalom pod mentorstvom profesora Lenka Pleštine na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu pod naslovom Arhitektonsko-urbanističko rješenje preobrazbe vojnog sklopa Josip Jović u Udbini.

Detalje pronađite na Facebook događaju.

Komentari na članak

Vezani članci

Tatoo konfrencija

Tattoo konvencija

Split će u rujnu ugostiti Tattoo konvenciju

Sve ljubitelje tetovaža i tehnika tetoviranja očekuje Tattoo konvencija u rujnu.

Smjehotres na Opatovini

Svjetski dan smijeha

Simultanim smijehom pošaljite pozitivnu energiju u svemir

Dosta vam je crnih vijesti i negativnosti? Pridružite se komičarima Studija Smijeha na "Smjehotresu"!

New York - Chrysler Tower

Na današnji dan

FOTO: Završen jedan od najpoznatijih elemenata njujorškog krajobraza

Svaki grad ima svoje simbole, a za Veliku jabuku to su definitvno redovi ekstremno viskokih nebodera. Tako visoko stoji i jedan od najsvjetlijih primjera Art decoa – Chrysler Building.

Sveučilište u Splitu

Sveučilište u Splitu

Odsada se kampusom Sveučilišta u Splitu možete prošetati i virtualno

Možete se prošetati kampusom, zaviriti u predavaonice ili prostore sveučilišne knjižnice, a sve to bez dizanja iz svog naslonjača.

FER pogled sa ulice

Predavanje na FER-u

Iz tvrtke Rimac o novom hiberautomobilu – specijalno za studente!

Voditelji pojedinih područja tvrtke Rimac predstavit će studentima tehnologiju koju koriste u svakodnevnom radu, a reći će i nešto pobliže o ideji i realizaciji novog Concept_Two hiberautomobila.