Dan zajedništva, ponosa i sreće

Danas će hrvatske ulice ponovno preplaviti dresovi i kvadratići; evo i zašto

Hrvatska zastava

– Želja nam je da 16. srpnja građani obuku naše dresove na kvadratiće, kape i navijačke rekvizite i izađu na rive, ulice, trgove da se na taj način prisjetimo veličanstvenih dočeka Vatrenih koji su uistinu bili spektakularni. – ističe Silvije Šimac, član tima Organizatora bez granica.

U utorak, 16. srpnja, širom Hrvatske, ali i dijaspore, proslavit će se prvi Dan zajedništva, ponosa i sreće! Tog je datuma prošle godine naša zemlja bila jedna od najponosnijih i najsretnijih na svijetu, a organiziran je jedinstven, emotivni, spontani doček hrvatske nogometne reprezentacije u Zagrebu, koji se narednih dana nastavio u drugim gradovima.

Dan zajedništva, ponosa i sreće dan je kojim obilježavamo obljetnicu tog velikog slavlja, a koji bi nakon ovogodišnjeg obilježavanja trebao postati tradicionalan. Inicijativa za njegovo obilježavanje krenula je od izbornika Zlatka Dalića i producenta agencije Organizatori bez granica Aleksandra Kovačevića i to iz Grada heroja – Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije. Proslava će se, osim u Vukovaru, održati u Iloku, Đakovu, Nijemcima, Bjelovaru, Sinju, Ogulinu, Rijeci, Dubrovniku, Zadru i brojnim drugim gradovima.

– Želja nam je da 16. srpnja građani obuku naše dresove na kvadratiće, kape i navijačke rekvizite i izađu na rive, ulice, trgove da se na taj način prisjetimo veličanstvenih dočeka Vatrenih koji su uistinu bili spektakularni, ne samo u Zagrebu, već i u drugim gradovima koji su organizirali dočeke u svojim sredinama – od Zadra, Varaždina, Ploča, Slavonskog Broda do Donjeg Miholjca. – ističe Silvije Šimac, član tima Organizatora bez granica.

Posebno je naglasio poziv svim generacijama građana da izađu na trgove i ulice svojih gradova i ponosno obuku kvadratiće.

Kako će pojedini gradovi proslaviti Dan zajedništva, ponosa i sreće?

Ilok

U Iloku će se održati malonogometna dječja utakmica s početkom u 20:00. Nakon utakmice predviđeno je natjecanje za mame u pucanju penala i natjecanje za tate u pucanju u prečku gola te natjecanje u žongliranju za male nogometaše. Sve završava kolonom automobila ukrašenih navijačkim rekvizitima koja će voziti kroz grad s početkom oko 21:00. Događaj je popraćen prigodnom gastro-ponudom.

Bjelovar

U Bjelovaru građane očekuje prigodni program s DJ-ima i prigodnim navijačkim pjesmama, zabavne nogometne igre, nogometni kviz uz gledanje specijalne emisije na HTV-u 1 uz prigodnu gastro-ponudu.

Sinj

Grad Sinj i Turistička zajednica grada Sinja pripremaju prigodan program na Trgu kralja Tomislava. Obuhvatit će nastupe lokalnih pop i rock sastava, uz prezentaciju lokalne gastro-ponude. Sudjelovat će i udruga PKD Gaj Laberije s ciljem promocije Grada Sinja i Cetinske krajine kao kolijevke nogometa.

Navedeno je tek dio proslava koje pripremaju gradovi u suradnji s turističkim zajednicama širom Hrvatske.  

Komentari na članak

Vezani članci

Rođendan KK Bosco

Rođendan neobičnog kluba

Iza KK-a Bosco 25 godina sportskih uspjeha i brojnih odgojnih trenutaka

Brojna su poznata lica pristigla u Boćarski dom kako bi košarkaškim nadmetanjem proslavila jubilarni rođendan sasvim neobičnog košarkaškog kluba. Naime, uz svoju sportsku funkciju, on funkcionira kao odgojna i obrazovna ustanova već 25 godina.

Valentinovo

Dan zaljubljenih

Kako se Valentinovo slavi širom svijeta

Donosimo 10 neobičnih i predivnih tradicija vezanih za proslavu Valentinova u svijetu.

https://www.flickr.com/photos/151615585@N04/42084434442/in/photolist-277RJah-NKEDKC-7yxNBE-7ytZxe-7yu1De-236Po5w-7yxP5f-NpjVTz-7yu1XT-VspuGy-6UN2ns-H87XWv-oc9yoH-LFVXJ-GrZ9aE-G1Fxf-5vEPd2-p5ctXF-bxSMuo-9DHRNG-RtwFoi-T7geeq-KZtEmx-3eRFPq-bLMvbk-bLMuvV-6cq4wc-W1J52c-WYzprM-GvvhBm-go7jWt-ri1y6w-8DmfhS-9KQgtb-Fu1Wmk-efQYGV-Vspvb9-4HVkCR-6iii8P-62i7Zc-bRPzVn-dAgDK2-bLMvQ8-bxSPDu-o72jnD-8VF2mF-dAgE2p-dAnQZo-qELFvb-8xztR6/

Endgame

Filozofski i Učiteljski fakultet slave zadnji dan nastave – od stolnog tenisa s profesorima do beerponga

Proslava će započeti roštiljem, a tijekom cijeloga dana održavat će se razne sportske i zabavne aktivnosti. Noćni dio programa kreće s beerpongom.

Navijači Hrvatske sa zastavom

Misli čitatelja

„United we stand, divided we fall“

Postavimo si cilj, recimo što želimo, pokažimo volju i uhvatimo se ukoštac s tim ciljem jer mi je ova hešteg-stvar zaista probudila tračak nade da to možemo. Ne natjecanjem u bacanju baklji u dalj, nego na puno civiliziraniji način

Wheres My Droid

Top 5 Android aplikacija

Aplikacije koje vam mogu pomoći da vratite svoj izgubljeni mobitel

U nastavku donosimo nekoliko besplatnih aplikacija koje bi vam mogle pomoći vratiti izgubljeni ili ukradeni mobitel, ali isto tako i očuvati vaše podatke sigurnima.