Sedmomjesečni projekt

Centar za mlade Info zone Agencija za mobilnost i programe EU proglasila primjerom dobre prakse

Centar za mlade Info zone

– Nizom sastanaka, anketom, panel diskusijom i konferencijom doprinijeli smo definiranju programa i usluga splitskog Centra za mlade te optimalnom modelu upravljanja Centrom, ali i uspješnoj promociji strukturiranog dijaloga s mladima kao modela suradnje mladih i donositelja odluka. – objašnjava Goran Biličić, predsjednik Info zone i voditelj projekta.

Projekt Info zone Strukturiranim dijalogom do kvalitetnog Centra za mlade Agencija za mobilnost i programe EU proglasila je primjerom dobre prakse. Sedmomjesečni projekt provodio se do kraja veljače ove godine te je anketama, diskusijama, sastancima i konferencijom doprinio realizaciji Centra za mlade u Splitu.

Rezultati projekta prezentirani su gradonačelniku i suradnicima

– Iako su mnoge potrebe mladih bile percipirane iz rezultata ranije provedenih lokalnih i nacionalnih istraživanja, nedefinirani odgovori na brojna pitanja u realizaciji splitskog Centra za mlade nedvosmisleno su upućivali na potrebu ovakvog projekta koji bi omogućio sveobuhvatnu strukturiranu raspravu kao pripremu za realizaciju splitskog Centra za mlade. Nizom sastanaka, anketom, panel diskusijom i konferencijom doprinijeli smo definiranju programa i usluga splitskog Centra za mlade te optimalnom modelu upravljanja Centrom, ali i uspješnoj promociji strukturiranog dijaloga s mladima kao modela suradnje mladih i donositelja odluka. – objašnjava Goran Biličić, predsjednik Info zone i voditelj projekta.

Rezultati projekta i zaključci strukturiranog dijaloga prezentirani su na sjednici gradskog Savjeta mladih koju je inicirala Info zona, a na kojoj su, uz članove Savjeta i predstavnika udruga za mlade, prisutni bili gradonačelnik i zamjenica gradonačelnika sa suradnicima te pojedini gradski vijećnici. Info zona ovime se dodatno dokazala i potvrdila svoje kompetencije te ulogu u realizaciji Centra za mlade u Splitu, pa ju je Grad Split uključio i u raspisivanje novih projektnih ideja veznih uz realizaciju Centra za mlade.

U novom projektu Info zone mladi će svoje stavove artikulirati kroz nekonvencionalan pristup

– Predstavljanjem zaključaka na sjednici Savjeta mladih, proces strukturiranog dijaloga o Centru za mlade nastavljen je i nakon završetka projekta, ali je i uspješno promoviran strukturirani dijalog kao koncept suradnje mladih i donositelja odluka pa će se on nastaviti i u području provedbe Gradskog programa za mlade. – najavljuje Biličić.

Otkrio je da je Info zoni na natječaju Agencije za mobilnost i programe EU odobren novi projekt, na kojem je kao partnere uključila Platformu Doma mladih i Školu likovnih umjetnosti. Tako će mladi nekonvencionalnim pristupom, diskusijama s donositeljima odluka i likovnim izražavanjem u formi ilustracije i stripa, artikulirati svoje stavove o temama iz područja kulture i aktivnog sudjelovanja mladih u društvu, doprinoseći time provedbi aktualnog i izradi novog Gradskog programa za mlade.

Jedan je od rezultata nagrađenog projekta i publikacija Centar za mlade kakav želimo u kojoj su objedinjeni zaključci konferencije održane u sklopu projekta te rezimirana iskustva deset centara za mlade u Hrvatskoj i drugim europskim zemljama. Publikacija pruža svojevrstan okvir za definiranje programa, usluga i modela upravljanja te može doprinijeti unapređenju postojećih i realizaciji novih centara.

Komentari na članak

Vezani članci

Radionica filmske analize

Filmska analiza

Klub Zona priprema radionicu koja će oduševiti filmoljupce

Erik Lončar mladi je redatelj koji vodi radionice iz područja filmske umjetnosti. Radionicu filmske analize održavat će u splitskom Klubu Zona.

Aplikacijama za mobilne telefone do razvoja splitskog turizma

Europski dan informiranja mladih

Aplikacijama za pametne telefone do razvoja splitskog turizma

Povodom Europskog dana informiranja mladih u splitskoj Info zoni održat će se predstavljanje mobilnih aplikacija mladih programera.

Europske snage solidarnosti

Edukacija o pisanju ESS projekata

U tijeku prijave za edukaciju u sklopu programa Europske snage solidarnosti

Mladi te predstavnici udruga i javnih tijela imaju priliku prijaviti se za besplatnu edukaciju o pisanju u sklopu projekta Europske snage solidarnosti. Prijave se primaju do 30. kolovoza.

Pogled na Zapadnu obalu

Program obuke i podrške mladima za uspješnije zapošljavanje

Započele prijave na Proljetnu školu poduzetnosti

Neke od tema koje će se obrađivati u sklopu četverodnevne edukacije uključuju područje poduzetnosti, javnog nastupa, pisanja životopisa te razvoja ideje u projekt.

Potpisana Povelja Centra za mlade grada Zagreba

Projekt Udruge Zamisli

Zagreb dobiva Centar za mlade, produkt ujedinjenja snaga civilnog sektora

Besplatne aktivnosti bogatoga sadržaja, pregršt edukacija, savjetovanja i razgovora mlade očekuje u Centru za mlade grada Zagreba koji će se svečano otvoriti 18. studenog, a koji pokreće Udruga Zamisli s čak 30 partnera.