Sedmomjesečni projekt

Centar za mlade Info zone Agencija za mobilnost i programe EU proglasila primjerom dobre prakse

Centar za mlade Info zone

– Nizom sastanaka, anketom, panel diskusijom i konferencijom doprinijeli smo definiranju programa i usluga splitskog Centra za mlade te optimalnom modelu upravljanja Centrom, ali i uspješnoj promociji strukturiranog dijaloga s mladima kao modela suradnje mladih i donositelja odluka. – objašnjava Goran Biličić, predsjednik Info zone i voditelj projekta.

Projekt Info zone Strukturiranim dijalogom do kvalitetnog Centra za mlade Agencija za mobilnost i programe EU proglasila je primjerom dobre prakse. Sedmomjesečni projekt provodio se do kraja veljače ove godine te je anketama, diskusijama, sastancima i konferencijom doprinio realizaciji Centra za mlade u Splitu.

Rezultati projekta prezentirani su gradonačelniku i suradnicima

– Iako su mnoge potrebe mladih bile percipirane iz rezultata ranije provedenih lokalnih i nacionalnih istraživanja, nedefinirani odgovori na brojna pitanja u realizaciji splitskog Centra za mlade nedvosmisleno su upućivali na potrebu ovakvog projekta koji bi omogućio sveobuhvatnu strukturiranu raspravu kao pripremu za realizaciju splitskog Centra za mlade. Nizom sastanaka, anketom, panel diskusijom i konferencijom doprinijeli smo definiranju programa i usluga splitskog Centra za mlade te optimalnom modelu upravljanja Centrom, ali i uspješnoj promociji strukturiranog dijaloga s mladima kao modela suradnje mladih i donositelja odluka. – objašnjava Goran Biličić, predsjednik Info zone i voditelj projekta.

Rezultati projekta i zaključci strukturiranog dijaloga prezentirani su na sjednici gradskog Savjeta mladih koju je inicirala Info zona, a na kojoj su, uz članove Savjeta i predstavnika udruga za mlade, prisutni bili gradonačelnik i zamjenica gradonačelnika sa suradnicima te pojedini gradski vijećnici. Info zona ovime se dodatno dokazala i potvrdila svoje kompetencije te ulogu u realizaciji Centra za mlade u Splitu, pa ju je Grad Split uključio i u raspisivanje novih projektnih ideja veznih uz realizaciju Centra za mlade.

U novom projektu Info zone mladi će svoje stavove artikulirati kroz nekonvencionalan pristup

– Predstavljanjem zaključaka na sjednici Savjeta mladih, proces strukturiranog dijaloga o Centru za mlade nastavljen je i nakon završetka projekta, ali je i uspješno promoviran strukturirani dijalog kao koncept suradnje mladih i donositelja odluka pa će se on nastaviti i u području provedbe Gradskog programa za mlade. – najavljuje Biličić.

Otkrio je da je Info zoni na natječaju Agencije za mobilnost i programe EU odobren novi projekt, na kojem je kao partnere uključila Platformu Doma mladih i Školu likovnih umjetnosti. Tako će mladi nekonvencionalnim pristupom, diskusijama s donositeljima odluka i likovnim izražavanjem u formi ilustracije i stripa, artikulirati svoje stavove o temama iz područja kulture i aktivnog sudjelovanja mladih u društvu, doprinoseći time provedbi aktualnog i izradi novog Gradskog programa za mlade.

Jedan je od rezultata nagrađenog projekta i publikacija Centar za mlade kakav želimo u kojoj su objedinjeni zaključci konferencije održane u sklopu projekta te rezimirana iskustva deset centara za mlade u Hrvatskoj i drugim europskim zemljama. Publikacija pruža svojevrstan okvir za definiranje programa, usluga i modela upravljanja te može doprinijeti unapređenju postojećih i realizaciji novih centara.

Komentari na članak

Vezani članci

Test your English

Procjena razine znanja

Besplatno testirajte znanje engleskog jezika

STIP i Jezični centar Sintagma provode testiranje znanja engleskog jezika. Sudionici će dobiti službenu potvrdu kojom će dokazati razinu navedenu u životopisu.

Posao

Događaj u Centru za mlade

HZZ predstavlja mogućnosti zapošljavanja

U utorak, 8. siječnja, mladi imaju priliku saznati koje su njihove mogućnosti zapošljavanja mjerama aktivne politike za zapošljavanje. Prijave za sudjelovanje zaprimaju se do 6. siječnja.

Ana Vrsalović

Info zona

Druženje s Anom Vrsalović, volonterkom koja je u Guatemali pronašla i posao

Ana je odlučila trinaest mjeseci volonterski podučavati engleski jezik u domu za nezbrinutu djecu u gvatemalskom selu, a nakon godinu dana pronašla je i zaposlenje.

Meksiko-putopisno predavanje

Putopisno predavanje

Upoznajte Meksiko i mogućnosti volonterske prakse

Ana Radelja šest je tjedana bila u Meksiku na AIESEC-ovoj volonterskoj praksI. Ove srijede će održati putopisno predavanje u splitskoj Info zoni.

EU zastava

Regionalne konzultacije u Splitu

Otvara se pitanje europskih politika za mlade

– Predstavit će se strukturirani dijalog kao način ostvarivanja kvalitetne suradnje mladih i donositelja odluka o politikama za mlade, ali razgovarat će se i o ulozi Hrvatske u tom procesu na razini Europske unije. – najavljuje Svjetlana Marijon