Udruga eSTUDENT

Career Speed Dating omogućio kandidatima da se „brzopotezno” predstave budućim poslodavcima

Career speed dating 2016

– Kao film Hitch, samo za zapošljavanje. Životopisi, vještine, osmjesi i suze. Osam sati na rubu sjedala. Najoriginalniji hiring event na kojem smo bili ove godine. – kaže Davor Sutić iz Hashcodea.

Suradnjom Centra karijera Fakulteta elektrotehnike i računarstva te eSTUDENTa nastao je jedinstven spoj selekcijskog intervjua i speed datinga. Career Speed Dating održan je 15. prosinca na Fakultetu elektrotehnike i računarstva, a intervjuiranje se odvijao od 9 do 17 sati. Projekt Career Speed Datinga dao je kandidatima priliku da iskuse pravi razgovor za posao u ležernoj atmosferi, sklope nova poznanstva i naprave prvi korak prema karijeri u samo osam minuta. Također, ponudio je odličnu priliku poslodavcima za pronalazak najboljeg mogućeg kandidata za posao.

Nekoliko poslodavaca, studenata i organizatora samog događaja ponudilo je osvrt na prvi Career Speed Dating u Hrvatskoj. Rekli su nam što misle o ovakvom načinu zapošljavanja i kako su im se svidjeli kandidati koji su se prijavili. S druge strane, studenti otkrivaju što bi oni htjeli promijeniti u speed datingu.

– Kao film Hitch, samo za zapošljavanje. Životopisi, vještine, osmjesi i suze. Osam sati na rubu sjedala. Najoriginalniji hiring event na kojem smo bili ove godine. – kaže Davor Sutić iz Hashcodea.

Iva Rumora, Tomislav Šulc i Branimir Karačić iz tvrtke Repsly slažu se da je, osim vještina, važno da se potencijalni kandidat uklapa i u organizacijsku strukturu poduzeća.

– Zapravo, na ovaj način, kroz nekakvo minglanje, pokušavamo vidjeti postoji li neka vibra, da li bi osoba bez obzira na to što je veliki stručnjak, ili potencijalni stručnjak u svom području, istovremeno odgovarala nama. – složni su u Repslyju.

Iva Gospodnetić iz Centra za karijere FER-a ističe da je izuzetno zadovoljna odazivom studenata i poslodavaca.

– Javilo ih se više nego što smo očekivali i više nego što smo ih mogli primiti. Od poduzeća s kojima sam do sada uspjela razgovarati dobila sam samo pohvale. Svi su oduševljeni, jako pozitivno nastrojeni. neki su čak sugerirali da bi ovo trebalo raditi i češće. Na početku ih je malo brinulo kako će to izgledati, međutim, kada su vidjeli u prvom krugu da to ništa nije strašno, dapače vrlo zabavno, onda su tražili još da ih naknadno ubacimo. –

Domagoj Tokić, student pete godine FER-a, ističe kako bi volio dobiti više vremena za upoznavanje s poslodavcima.

– Osam minuta je užasno malo za upoznati se s firmama, ali i dalje je ukupan dojam odličan i koristit će mi u budućnosti za uspostavljanje odnosa s drugim firmama. Vrlo rado bih se prijavio opet. Najviše mi se sviđaju firme koje imaju fleksibilno radno vrijeme, kada se može dolaziti i odlazi kada se hoće s posla. – i dodaje kako se u budućnosti vidi kao zaposlenik jedne od tvrtki s kojima je imao priliku razgovarati.

Centar karijera FER-a središnje je mjesto za pružanje pomoći studentima tijekom studiranja i u periodu od dvije godine nakon završetka studija, vezano uz informiranje, savjetovanje, komunikaciju sa Studentskom službom, dodatne oblike edukacije, podršku učinkovitijem studiranju, umrežavanje studenata i poslodavaca, psihološko savjetovanje i druge oblike pomoći u razvoju karijere i osobnih vještina studenata. eSTUDENT neprofitna je studentska udruga nastala 2004. godine inicijativom proaktivnih studenata i asistenata u želji da Udruga i njezini članovi budu inicijatori promjena, steknu praktično iskustvo i razviju mrežu znanja.

Komentari na članak

Vezani članci

Slika s nastupa

Neobična životna priča mladog Zadranina

INTERVJU: Andrija Jokić otkriva sve o pro wrestlingu, jedinstvenom spoju ekstremnog sporta i glume

Donosimo vam inspirativnu priču o Andriji Jokiću, prvom i jedinom hrvatskom pro wrestleru. Saznajte kako se počeo baviti sportom kojim se dotada nitko nije bavio u Hrvatskoj te otkrijte kako izgledaju njegovi treninzi i život u ringu.

Growww 2015, Zagreb

Growww 2015.

INTERVJU: "Što sam više čitala o Growww-u, više sam htjela postati dio tog programa"

Vana Polić jedna je od 46 praktikanata koji svoju karijeru započinju u INA Grupi.

Adventski kalendar 2015.

Adventski kalendar 2015.

INTERVJU: Studenti donose božićnu čaroliju u centar Zagreba

„Druženje, komuniciranje, intimnost i upoznavanje logičan su nastavak, ali i smisao Adventskog kalendara.“

EKV

Intervju s Aleksandrom Žikićem

„Milan je u svemu što je radio bio u kontinuitetu, uvijek drugačiji i sve bolji i bolji“

Peto izdanje knjige „Mjesto u mećavi – Priča o Milanu Mladenoviću“ zaživjelo je i u Hrvatskoj te nas je nostalgično podsjetilo na tonove popularnog benda Ekatarina Velika. O Mladenoviću smo razgovarali s autorom knjige Aleksandrom Žikićem.

Zvonimir Iveković, šahist

Intervju sa šahistom Zvonimirom Ivekovićem

Zvonimir Iveković: „Šah mi predstavlja bijeg od stvarnosti. Kad uđeš u partiju, vanjski svijet kao da ne postoji“

Zvonimir Iveković šesterostruki je juniorski prvak Hrvatske u šahu i peterostruki viceprvak. Sudjelovao je na šest svjetskih i pet europskih prvenstava, a s juniorskom reprezentacijom Hrvatske osvojio je 3. mjesto na Europskom prvenstvu u Subotici. A ima samo 22 godine.