LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Festival dizajna

Britanske zvijezde nastupaju u programu Design Districta Zagreb

Prvo izdanje Design Districta Zagreb omogućit će građanima da svojom kreativnošću daju zajednički impuls novom valu razvoja. Uz to je najavljen spektakularni glazbeni događaj.

Prvo izdanje Design Districta Zagreb omogućit će građanima da svojom kreativnošću daju zajednički impuls novom valu razvoja. Uz to je najavljen spektakularni glazbeni događaj.

Od 16. do 19. lipnja u zagrebačkoj četvrti u čijem je središtu Martićeva ulica održat će se prvo izdanje Design Districta Zagreb. Radi se o festivalu dizajna čiji je program osmišljen za sudjelovanje najšireg kruga građana. Oni će birane izložbe, umjetničke i dizajnerske instalacije, zelene oaze, radionice, predavanja, glazbene događaje i performanse moći posjetiti na neubičajenim lokacijama u javnom prostoru.

Na taj će način oživjeti brojni izlozi, napuštena dvorišta, parkovi, galerije, ulice, pa čak i pokoji krov kao dio urbane pozornice festivala. Stanovnici kvarta, dizajneri, umjetnici, arhitekti, glazbenici i drugi kreativci dat će zajednički impuls novom valu razvoja.

Foto: Olivier Cavaller

Za kraj svojeg prvog izdanja, Design District Zagreb najavljuje spektakularni glazbeni doživljaj gostovanjem britanskog kolektiva Crazy P čiji će nastup započeti 19. lipnja u 20 sati, a trajat će sve do 22 sata. Njihov je nastup poklon svim posjetiteljima, a održat će se na otvorenom prostoru u zoni Martićeve. Gostovanje je omogućio poznati zagrebački DJ Eddy Ramich čiji će nastup zagrijavati publiku već od 18 sati.

Crazy P je, zahvaljujući svojoj karakterističnoj scenskoj izvedbi, tijekom zadnjih 15 godina izgradio snažan status na svjetskoj sceni dance glazbe. Njeguju soul, muzikalnost i pisanje vlastitih tekstova kao sastavni dio housea i disca, dok su ostali suvremeni tako što su tim temeljnim elementima zvuka dopustili da oblikuje njihove klupske nastupe.

FOTO: DESIGN DISTRICT