LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Novo normalno

Božinović otkrio hoće li stroge mjere biti ukinute za Božić i Novu godinu

Uz rastući broj novozaraženih teško je povjerovati da će ovogodišnji Božić i proslava početka iduće godine proći onako kako smo naviknuli.

Uz rastući broj novozaraženih teško je povjerovati da će ovogodišnji Božić i proslava početka iduće godine proći onako kako smo naviknuli.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović danas je za N1 televiziju otkrio možemo li za nadolazeće blagdane očekivati nešto ublaženije mjere i možemo li se nadati da će biti onakvi kakve smo imali prije koronavirusa  

S obzirom na to da dnevni broj novozaraženih raste umjesto da pada, unatoč strogim mjerama koje su na snazi gotovo dva tjedna, teško je povjerovati da ćemo imati normalne proslave Božića i Nove godine
– Nama brojevi i dalje lagano rastu. U svakom slučaju ovogodišnji i Božić i Nova godina neće biti na tragu onih od prošlih godina. Vidjet ćemo kakvi će biti trendovi sljedećih dana i tjedana. Svakodnevno pratimo situaciju, ali sigurni smo da to neće rezultirati nekakvim popuštanjem. – rekao je Božinović za N1.
Da bi došlo do popuštanja mjera, morao bi biti nekoliko dana u nizu prisutan trend pada, a to sada nije slučaj, dapače, brojevi su i veći nego prije. Zamjenik ministra Božinovića, Damir Trut, dijeli slično mišljenje:
– Vjerujem da do ublažavanja mjera neće doći, to je moje mišljenje. Bilo bi loše da se preko blagdana ublažavaju, pa da se ponovno pooštravaju.
FOTO: UNSPLASH