Zrelo voće

Vodič za odabir najfinije dinje

Dinja; izvor: https://pixabay.com/en/cantaloupe-fruit-melon-food-1262199/

Ako ne znate odabrati dinju, možete završiti s bezukusnim voćem koje nitko ne želi pojesti. Uz nekoliko jednostavnih savjeta, možete postati majstor za kupovinu dinje.

Osim lubenice, dinja je još jedno tipično ljetno voće. U trgovinama se može naći tijekom dužeg perioda jer joj sezona traje od svibnja pa sve do listopada. Nismo svi veliki obožavatelji dinje, ali, za one koji jesu, vrlo je važno znati odabrati zrelu dinju koja će zadovoljiti okusne pupoljke i opskrbiti tijelo korisnim sastojcima, poput vitamina A i C kojima dinja obiluje.

Tri su najvažnije karakteristike pomoću kojih možete odabrati najfiniju dinju, odnosno onu koja nije niti premalo niti previše zrela.

Dinja bi trebala biti izraženije i što ujednačenije narančaste ili žute boje, bez sivih ili zelenih mrlja koje ukazuju na prezrelo voće. 

Pukotine na dinji i tekstura poput mreže trebale bi biti uočljive i opipljive. Ako se još nisu dovoljno razvile pa je površina glatka, dinja nije dovoljno zrela. 

Naposljetku, pomirišite dinju na dijelu ploda koji je uz peteljku. Slatkast miris koji aromom podsjeća na dinju znači da je ona dobar izbor.

Nakon odabira i kupovine najfinije dinje uz najmanje ju muke možete narezati na način koji je prikazan dolje u videu. Ako nakon savladavanja odabira dinje još uvijek niste sigurni kako kupiti najfiniju lubenicu, proučite nekoliko savjeta prije nego što se zaputite u trgovinu.

Komentari na članak

Vezani članci

8 savjeta koje će vam pomoći u bržem učenju!

Za opasne štrebere

Osam savjeta koji će vam pomoći u bržem učenju

Spadate li i vi u onu skupinu ljudi kojima treba dva tjedna da pripreme kolokvij? Jeste li jako ljubomorni na vaše kolege koji kažu da su učili samo noć prije ispita i dobiju odličnu ocjenu? Ako jeste, ovo je članak za vas!

https://pixabay.com/en/book-read-old-literature-pages-1659717/

Jednostavni savjeti

Kako se riješiti knjiga ako ste pravi knjiški moljac

Naši praktični savjeti pomoći će vam riješiti se knjiga koje vam nisu neophodne, a za koje naprosto nemate više mjesta u svojemu domu.

Student istražuje

Novo životno poglavlje

Sve što trebate znati prije odlaska na studij

Studentski dani jako su uzbudljivi: upoznat ćete nove i zanimljive ljude, živjeti samostalno i bez sumnje doživjeti mnogo iskustava koja će vam ostati u sjećanju cijeli život. No, potrebno je pripremiti se za promjene koje donose.

8 uobičajenih aktivnosti koje vam mogu uništiti kralježnicu

Bolje spriječiti nego liječiti

Osam uobičajenih aktivnosti koje vam mogu uništiti kralježnicu

Budući da je kralježnica organ koji podupire cijelo tijelo, njezino je zdravlje od presudne važnosti.

Traženje posla

Male mudrosti

Savjeti za olakšavanje mukotrpne potrage za poslom

Neovisno o tome tražiš li posao već mjesecima ili si tek krenuo u potragu, donosimo ti savjete koji će ovaj proces učiniti bezbolnijim.