Zrelo voće

Vodič za odabir najfinije lubenice

Lubenica; izvor: https://pixabay.com/en/watermelon-woman-fruit-food-girl-869207/

S ljetnim temperaturama došla je i potreba za osvježenjem. Uz nekoliko savjeta, postani majstor u odabiru najfinije lubenice i oduševi svoje prijatelje vještinom njezina serviranja.

Lubenica je idealno ljetno osvježenje. Puna slatkog soka i dovoljno velika da osvježi cijelu ekipu, ali svake je godine ista priča. Iako si možda prošlo ljeto savladao odabir prave lubenice, već je prošla godina dana od toga i nije na odmet ponoviti gradivo. Najjednostavnije je pitati prodavača na tržnici da ti pomogne u odabiru. Ako pak nemaš dovoljno povjerenja u prodavača ili si svoju lubenicu odlučio nabaviti u obližnjem supermarketu, nekoliko savjeta za ispravan odabir dobro će doći.

Iako se na prvu čini kompleksno, ustvari zaista nije teško odabrati lubenicu. Osim očitoga, odlaska u kupovinu ili na polje, nekoliko je čimbenika koje trebaš gledati.

Kao prvo, lubenica bi se trebala činiti teškom za svoju veličinu, bila ona manja ili veća. Kako bi si olakšao ovaj korak, možeš usporediti masu nekoliko lubenica iste veličine i odabrati najtežu.

Sljedeće, svaka lubenica ima na sebi mrlju koja je nastala na mjestu dodira lubenice s tlom. Ako je ta mrlja žuta, lubenica je zrela. Žuta mrlja najbolja je, ali bijela mrlja bolja je od nepostojeće mrlje.

I naposljetku, kucnite u lubenicu. Šupalj odjek ukazuje na zrelu lubenicu, dok tupi zvuk označava premalo ili previše zrelu lubenicu. Također, zvuk ne bi trebao biti previše dubok. Pojednostavljeno, u ovom je slučaju poželjniji tenor nego bas.

Za one malo sitničavije, potražite lubenicu čija površina nije sjajna niti ima neobične izbočine. I naravno, tamno zelene boje je. Uživajte!

FOTO: Pinterest

Komentari na članak

Vezani članci

Margarita

Piće za ljetno osvježenje!

Osvježite se uz koktel od lubenice

Fenomenalni margarita koktel napravljen od lubenice pomaže da izdržite opake ljetne vrućine!

Ljeto na Gradini

Otvoreno 14. Ljeto na Gradini

FOTO: Prava romantika na Trsatskoj gradini – upaljeno 5000 svijeća

S čak 5000 svijeća koje gledaju na Kvarner, zasjala je Trsatska gradina stvorivši nezaboravan ugođaj za brojne posjetitelje koji su u romantičnoj atmosferi pozdravili ljeto.

Margarita

Na današnji dan

Osvježavajuća margarita podsjeća na ljeto i nepregledne pješčane plaže

S obzirom na to da je tek veljača, a vi ste siromašan student koji neće tako brzo u Meksiko, dajemo vam alternativu. Pokušajte s cimerima, kolegama, mamom i tatom stvoriti najbolji recept za margaritu!

Ljeto

Studentske odluke

Je li bolje provesti ljeto na sezoni ili na odmoru

Ljeto je pred vratima, a na studentima je odluka: raditi ili odmoriti se. Obje su opcije zbog nečega privlačne, a zbog nečega odbojne. Donosimo razloge zašto je dobro ići na sezonu, odnosno ostati odmarati.

voće

Zdrava prehrana

Voće koje čuva vaše zdravlje, ali i pomaže pri mršavljenju

Donosimo vam popis voća koje može pomoći u procesu mršavljenja.