Znanstveni kongres

Studenti medicinari pripremili ZIMS za medicinare i nemedicinare

ZIMS 2017.

Mladi doktori, studenti medicinskog i biomedicinskog područja izlažu svoje radove, a svi zainteresirani slušaju predavanja i sudjeluju na radionicama za vrijeme trajanja novog izdanja ZIMS-a posvećenog hitnoj medicini.

Već skoro 20 godina Europska Medicinska Studentska Asocijacija organizira ZIMS – Zagreb International Medical Summit. Ove je godine započeo 23. studenog, a trajat će do 25. studenog u prostorijama Hrvatskoj liječničkog zbora, na zagrebačkoj adresi Šubićeva 9.

Riječ je o znanstvenom kongresu u sklopu kojeg studenti medicinskog i biomedicinskog područja, kao i mladi doktori, imaju priliku izlagati svoj rad pred studentima iz brojnih europskih zemalja. Najbolji će se rad objaviti u Liječničkom vjesniku, indeksiranom časopisu u EMBASE/Index Medicus.

Čak i ako nemate svoj rad, možete doći poslušati predavanja i sudjelovati na radionicama koje su ove godine vezane uz hitnu medicinu. No očekuje vas i mnogima omiljeni dio ZIMS-a – druženje sa studentima, doktorima i profesorima iz različitih zemalja tijekom bogatog socijalnog programa koji organizatori pripremaju.

Sve dodatne informacije možete pronaći na službenoj stranici kongresa i na Facebooku. 

Komentari na članak

Vezani članci

ENC

ELSA Negotiation Competition

U Hrvatskoj se prvi put održava natjecanje u pregovaranju namijenjeno studentima

ELSA Negotiation Competition, natjecanje u pregovaranju, prva je vrsta ovakvog događaja u Hrvatskoj za studente. Na natjecanju mogu sudjelovati studenti prava i ekonomije, dok sudjelovati na radionicama i pratiti natjecanje mogu svi studenti bez obzira na vrstu studija.

Tuna salata

Zdrava i brza prehrana

Do zdravog obroka za desetak minuta

Donosimo nekoliko prijedoga zdravih i ukusnih obroka za čiju je pripremu dovoljno desetak minuta.

https://pixabay.com/en/technology-information-digital-2082642/

16. Festival znanosti

Zakoračite u svijet znanosti sa sveučilištima diljem Hrvatske

Pogledajte što vam Festival ove godine donosi u pet hrvatskih gradova – u Zagrebu, Osijeku, Rijeci, Zadru i Splitu.

Umjetnički dojam

Sve što treba znati o zvjezdanom sustavu TRAPPIST-1

Istina o sedam novootkrivenih, potencijalno nastanjivih planeta

Znanstvenici su nedavno objavili vijest o otkriću sedam planeta u orbiti zvijezde udaljene 39 svjetlosnih godina te smatraju da svi potencijalno mogu podržavati život. Što je točno o njima poznato i jesu li nastanjivi?

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Dan otvorenih vrata

Posjetite mini pivovaru na zagrebačkom PBF-u

Na zagrebačkom Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu 23. travnja održava se Dan otvorenih vrata. Očekuju vas zanimljiva predavanja, radionice i pokloni.