Predavanje na PBF-u

Saznajte je li konoplja doista sigurnija za zdravlje od konvencionalnih lijekova

Konoplja za medicinsku primjenu

Udruga studenata Probion priprema novo zanimljivo predavanje o medicinskoj primjeni konoplje. Održat će se 27. travnja na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu u Zagrebu.

Zanimljivo predavanje u organizaciji Udruge studenata Probion Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta održat će se 27. travnja u 17 sati. Ovog puta Udruga ugošćuje doc. dr. sc. Ognjena Brborovića, doktora medicine koji će obraditi temu Konoplja za medicinsku primjenu.

Još 2013. godine Povjerenstvo za analizu i preporuke primjene indijske konoplje i kanabinoida u medicinske svrhe predložilo je omogućivanje korištenja ljekovitih pripravaka na bazi indijske konoplje, i to oboljelima od malignih bolesti, AIDS-a, multiple skleroze i dječjeg epileptičnog sindroma. Do ideje su dovela mnogobrojna istraživanja koja su potvrdila sastojke indijske konoplje kao izuzetno učinkovite, a istovremeno daleko sigurnije za zdravlje od mnogih drugih, konvencionalnih lijekova.

Ako vas zanima kompletna priča o ovom pothvatu, za koji se zna da ima neusuglašeno javno mnijenje, ispričana od strane samog predsjednika navedenog Povjerenstva, nađite se na pravom mjestu u pravo vrijeme. Nakon predavanja, on će odgovoriti na sva vaša pitanja, ukloniti vam moguće nejasnoće i dileme. Više informacija možete pronaći na stranici Facebook događaja.

Komentari na članak

Vezani članci

Medi TV

Prva hrvatska medicinska televizija

Pokrenut Medi TV kanal

Realizacija projekta Medi TV kanala krenula je 2011. godine kada je uočena prilika da se putem prve hrvatske medicinske televizije korisnicima pruži kvalitetan sadržaj informativno-edukativnog karaktera.

Aleksandar Stanković u Koprivnici

Predavanje u Sveučilišnom centru „Koprivnica”

Aleksandar Stanković o novinarstvu u oskudnim vremenima koprivničkim studentima

Voditelj i urednik HRT-ove emisije, talk-showa „Nedjeljom u dva”, u interaktivnom susretu sa studentima novinarstva govorit će o stanju u profesiji. U razgovoru će otkriti kako je biti novinar u oskudnim vremenima.

Eksplozija u Kini

Udruga PRIMUS

Predavanje “Orwell u praksi – od Irana do Sjeverne Koreje”

Predavanje će se usredotočiti na dojmove i izvedene zaključke s putovanja provedenih 3 tjedna u Iranu i 10 dana u Sjevernoj Koreji – dvije zemlje koje su vjerojatno na najnotornijem glasu u današnjim geopolitičkim zapadnjačkim medijima.

Domagoj Jakopović Ribafish

Predavanje o pivskoj revoluciji

Odaberite pivo stvoreno baš za vas u Sveučilišnom centru Koprivnica

Postavlja se pitanje hoće li „craft” pobijediti pivsku industriju. Velika "pivopija" Ribafish otkriva što misli o tome na predavanju u Sveučilišnom centru Koprivnica.

Događanja u CINAZ-u

Info centar za mlade Zadar

Izazov pisanja i ljudska prava obilježavaju tjedan u CINAZ-u

Ovoga nas tjedna očekuju dva iznimno zanimljiva događaja u udruzi CINAZ.