RECEPT: Studentski kolač s mnogo čokolade
Nema izvlačenja! I najveći mrzitelji kuhanja i pripremanja kolača ovu čokoladnu bombu mogu napraviti u potpunosti sami. Ne treba vam više od 10 minuta, a rezultatima ćete biti i više nego zadovoljni. Dobar tek!
Nema izvlačenja! I najveći mrzitelji kuhanja i pripremanja kolača ovu čokoladnu bombu mogu napraviti u potpunosti sami. Ne treba vam više od 10 minuta, a rezultatima ćete biti i više nego zadovoljni. Dobar tek!
Spadate li u one koji su toliki obožavatelji slatkoga da napamet znaju ponudu slastičarnica i pekara? Pretpostavljamo da jeste, ali slijedi nešto važnije: posjedujete li jednaku ljubav prema pripremi kolača i omiljenih vam slastica?
Ako je odgovor niječan, razloga možete navesti mnogo, a prije svega to da priprema iziskuje mnogo vremena, novaca i truda.
Ipak, vrijeme je za promjenu mišljenja! U nastavku vam donosimo recept za poslasticu koja se s pravom može nazivati pravim studentskim kolačem.
Za pripremu vam neće trebati više od 10 minuta, a sastojaka je vrlo malo. Krenite u slastičarske avanture te iznenadite prijatelje i obitelj!
Trebat će vam sljedeći sastojci:
- 1,5 l mlijeka
- 100 g čokolade za kuhanje
- 4 vrećice pudinga od čokolade
- 8 velikih žlica šećera
- 2 vrećice vanilin šećera
- 300 g keksa Petit Beurre.
Priprema započinje jednostavno – postupak je identičan pravljenju pudinga. Sadržaj vrećice pudinga od čokolade pomiješajte s otprilike 3 dl mlijeka, a ostatak ulijte u posudu, i to zajedno sa šećerom i vanilin šećerom. Pričekajte da zakuha. Kada je puding gotov, razlomite čokoladu za kuhanje i komadiće dodajte u još vrući puding. Miješajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu.
U drugoj posudi razlomite Petit Beurre kekse (ne sasvim sitno) i prelijte ih već spremnom smjesom pudinga i čokolade. Sada vam preostaje samo odabrati kalup za torte ili protvan i spojenu smjesu preliti u njega. Pokrijte prozirnom ili aluminijskom folijom i stavite na hlađenje.
I to je to! Ukrasite po želji - preljevom od čokolade ili šlagom. Uživajte u svojem remek-djelu! Dobar tek!