Ciklus predavanja

Može li glazba biti opasna za mozak, otkriva „Neuro četvrtak“

Neuroni i note

Koliko je glazba zaista potrebna našem mozgu? Je li istina da glazba potiče kreativnost te poboljšava pozornost i koncentraciju za učenje? Odgovore na ova pitanja i brojne druge znanstvene anegdote doznajte na predavanju o fascinantnoj moći glazbe.

U Klubu mladih Split započinje novi ciklus predavanja. Tim iz sekcije za neuroznanost Medicinskoga fakulteta u Splitu NeuroSplit svakih će nekoliko tjedana održavati Neuro četvrtak. Prvo izdanje pod nazivom Neuroni i note – znanstvene anegdote priprema se za četvrtak, 26. siječnja u 19:30.

Glazba, lijek za dušu i tijelo, umjetnost je koja je oduvijek privlačila i fascinirala čovjeka. Još od drevnih naroda pa sve do danas, neizostavni je dio ljudskog života. Poveznica glazbe i mozga toliko je jaka da se danas u nekim svjetskim centrima prakticira pjevanje uz glazbenu pratnju kako bi se poboljšala funkcija govora kod ljudi koji su ga gotovo izgubili nakon moždanog udara.

Koliko je glazba zaista potrebna našem mozgu? Kako mozak uopće čuje ono što slušamo i reagira li jednako na sve vrste glazbe? Je li istina da glazba potiče kreativnost te poboljšava pozornost i koncentraciju za učenje? Jeste li se, pak, ikada zapitali može li glazba biti i opasna za naš mozak? Odgovore na sva ova pitanja i brojne druge znanstvene anegdote doznajte na predavanju o fascinantnoj moći glazbe i povezanosti iste s ljudskim mozgom.

Komentari na članak

Vezani članci

Kries slika s koncerta

U sklopu inicijative "Dobri domaćini"

VIDEO: Kries ima novi spot i album

„Selo na okuke“ treći je Kriesov album i ima ukupno 9 pjesama. Kampanja u kojoj ga možete nabaviti u elektroničkom izdanju traje do 10. siječnja, a svakim kupljenim albumom donirate minimalno 10 eura za mlade umjetnike.

Skripte

Istraživanje moždane aktivnosti

Znanstvenici istražili što se događa u našem mozgu kada odgađamo odlazak na spavanje

Znanstvenici Caltecha odlučili su istražiti što rade naše moždane stanice dok učimo ili gledamo serije u kasnim noćnim satima.

88. Oscari

Tko će pokupiti najprestižniju filmsku nagradu?

Oscarovske nominacije: Lady Gaga i Sam Smith prvi puta nominirani za prestižnu nagradu

Objavljene su nominacije za ovu najprestižniju filmsku nagradu koju dodjeljuje Akademija. Pristojno su ih objavili mjesec dana unaprijed kako bismo stigli pogledati filmove koje još nismo! Neka uživanje započne!

Kukus klan

Promocija albuma "O Kukusima se ne raspravlja"

Trap ekipa Kukus Klan u Tvornici kulture

U petak trap ekipa Kukus Klan promovira svoj novi album "O Kukusima se ne raspravlja" u Tvornici Kulture.

Time Decay

INTERVJU S TIME DECAYOM

''Priznanja ne dolaze na koncerte niti rade kaos, ali možda mogu nekoga zainteresirati za nas i motivirati ga da nas dođe čuti uživo.''

Dolaze iz Zagreba, a ove srijede otvaraju večer u Vintage Industrial Baru!