Ciklus predavanja

Može li glazba biti opasna za mozak, otkriva „Neuro četvrtak“

Neuroni i note

Koliko je glazba zaista potrebna našem mozgu? Je li istina da glazba potiče kreativnost te poboljšava pozornost i koncentraciju za učenje? Odgovore na ova pitanja i brojne druge znanstvene anegdote doznajte na predavanju o fascinantnoj moći glazbe.

U Klubu mladih Split započinje novi ciklus predavanja. Tim iz sekcije za neuroznanost Medicinskoga fakulteta u Splitu NeuroSplit svakih će nekoliko tjedana održavati Neuro četvrtak. Prvo izdanje pod nazivom Neuroni i note – znanstvene anegdote priprema se za četvrtak, 26. siječnja u 19:30.

Glazba, lijek za dušu i tijelo, umjetnost je koja je oduvijek privlačila i fascinirala čovjeka. Još od drevnih naroda pa sve do danas, neizostavni je dio ljudskog života. Poveznica glazbe i mozga toliko je jaka da se danas u nekim svjetskim centrima prakticira pjevanje uz glazbenu pratnju kako bi se poboljšala funkcija govora kod ljudi koji su ga gotovo izgubili nakon moždanog udara.

Koliko je glazba zaista potrebna našem mozgu? Kako mozak uopće čuje ono što slušamo i reagira li jednako na sve vrste glazbe? Je li istina da glazba potiče kreativnost te poboljšava pozornost i koncentraciju za učenje? Jeste li se, pak, ikada zapitali može li glazba biti i opasna za naš mozak? Odgovore na sva ova pitanja i brojne druge znanstvene anegdote doznajte na predavanju o fascinantnoj moći glazbe i povezanosti iste s ljudskim mozgom.

Komentari na članak

Vezani članci

Klapa Pianissimo

Intervju s pobjednikom Festivala studentskih klapa

„Ne možeš puno pivat i na vrijeme diplomirati!”

Porazgovarali smo s Ivanom Zaradićem, članom pobjedničke klape na 6. Festivalu studentskih klapa u Zagrebu. Govorio je o motivima prijave te o sve većem utjecaju klapa na hrvatskoj glazbenoj sceni.

DNA

Neurologija

Novo znanstveno otkriće moglo bi u budućnosti pomoći u brisanju sjećanja

Istraživanje bi moglo jednog dana pomoći otklanjanju neželjenih sjećanja kod ljudi, na primjer kod onih s posttraumatskim stresnim poremećajem.

Siniša Vuco flyer, FOTO: BookCaffe

Duhovni vođa, pravi Hrvat, kralj hrvatske estrade... Pogađate o kome se radi? Ne propustite:

Veliki koncert Siniše Vuce u Book caffeu

Ne propustite veliki koncert Siniše Vuce koji će se održati u subotu, 9.11. u Book caffeu. Karte u pretprodaji po cijeni od 30 kuna možete kupiti na šanku Book caffea, ili na dan koncerta na ulazu po cijeni od 50 kuna.

lollobrigida

Nekonvencionalno Valentinovo

Dinamitan plesni podij uz The Hendikepse, Barbare i Lollobrigidu

Valentinovo je u Tvornici obilježeno uz The Hendikepse, Barbare i Lollobrigidu, koja je nastupala prvi put u Zagrebu s novom postavom benda.

https://www.youtube.com/watch?v=LpSVy2IdmGE

Luka Basa

Đorđe Armani i Dolče Bregana

I ne bih kući, noćas nemam mana, na meni samo Gucci, Dolce&Gabbana, s revije iz Milana. Ispravak, nije iz Milana, već sa Šemsine porte.