LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Rezervacija mjesta u učionicama

ZATRPANE UČIONICE Oglasio se i Domski odbor Sava

​​​​​​​Nakon brojnih prozivki i poziva za pomoć, oglasio se i Domski odbor koji je izuzetno razočaran u ponašanje studenata.

​​​​​​​Nakon brojnih prozivki i poziva za pomoć, oglasio se i Domski odbor koji je izuzetno razočaran u ponašanje studenata.

Nakon eskaliranja situacije oko rezervacija mjesta u učionicama studentskog doma „Stjepan Radić“, oglasio se i Domski odbor Sava – savjetodavno tijelo koje nije demokratski izabrano.

Odbor čine studenti koji stanuju u navedenom domu, a samostalno su se javili da posreduju između stanara i Uprave SC-a. Ipak, nakon niza prozivki i žalbi koje su zaprimili posljednjih dana, ne bi bilo neobično da neki od njih napuste svoja mjesta.
 

„U jednu ruku, to je donijelo nekog dobra, ali u drugu dovodi i do sljedećeg: umjesto da nas tagirate na prozivke u kojima blago agresivno iznosite neke, u najmanju ruku, nepromišljene prijedloge, draže i lakše bi bilo i nama i vama da nam se javite u DM, kažete koji je problem i da mi s tim problemom (a nadamo se i rješenjem) možemo izići pred Upravu SDSR i SC-a i POKUŠATI napraviti promjenu. Ovo POKUŠATI se ne može dovoljno naglasiti.“ – objasnili su iz Odbora.

 

VEZANO: Studentica počela bacati stvari sa zatrpanih stolova u učionicama – jesu li takve mjere nužne?


 

Odgovor na brojne prozivke


Studentima koji ih prozivaju i traže od njih da uklanjaju stvari koje u učionicama stoje do pola sata bez nadzora, poslali su jasnu poruku.

 

„Mi ljubazno pozivamo kolegicu da ona dežura u svojoj učionici 24/7, za 0 eur/h i da štopa svakoj osobi ponaosob koja uđe koliko je dugo stvari ostavila bez nadzora i onda ih hrabro baci u smeće. Mi to niti možemo, a niti želimo raditi. Na Savi svakako ima previše kontrole.“ – poručili su iz Odbora.

 

VEZANO: Kolegijalnost je napustila studentski dom: „rezerviranje mjesta“ u zajedničkim učionicama



Studenti nisu bili odviše rječiti u komentarima, ali su zato Odboru pružili podršku s gotovo 1000 lajkova. Onaj jedan komentar koji se našao ispod objave, proglasio je „krkane i krkanke koji dobivaju dom preko veze“ kao glavni razlog problema na Savi – ostavljanja stvari u učionicama, krađe posuđa, ostavljanja dlaka i slično.

FOTO: FB SCREENSHOT VIA CANVA/ STUDENTSKI.HR