LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
A što sa studentima nagodinu?

Zašto je odgođena obnova 5. i 6. paviljona u SD Stjepan Radić?

Studentima je osiguran smještaj za akademsku godinu 2023/2024., međutim još uvijek se čeka potvrda o tome kako će točno to biti izvedeno.

Studentima je osiguran smještaj za akademsku godinu 2023/2024., međutim još uvijek se čeka potvrda o tome kako će točno to biti izvedeno.

Proteklog tjedna je stigla sretna vijest za studente koji stanuju u 5. i 6. paviljonu Studentskog doma Stjepan Radić (SD Stjepan Radić). Naime, Studentski odbor Sava je objavom na Facebook stranici obavijestio studente o odgodi obnove spomenutih paviljona, što znači da će studenti moći stanovati tamo cijelu akademsku godinu 2023/2024. Poslali smo upit uredu ravnatelja SD Stjepan Radić i saznali zašto je došlo do odgode obnove.

Kako bi mogli krenuti u obnovu 5. i 6. paviljona potrebno je ostvariti pravo na financijska sredstva iz kohezijskog fonda. Nakon toga se kreće u raspisivanje javnih nabava za radove, uređenje okoliša i namještaja za sobe, objasnili su iz ureda.

Saznali smo i da bi obnova prema planu trebala započeti krajem akademske godine 2023./2024, ali nismo dobili odgovor na pitanje o tome gdje će studenti stanovati za vrijeme obnove 5. i 6. paviljona. Neka nagađanja već postoje, no još uvijek čekamo potvrdu iz ureda ravnatelja SD Stjepan Radić.

U međuivremenu smo dobili odgovor koji prenosimo u cjelosti
Razmatra se nekoliko modela kojima će se studentima olakšati prijelazno razdoblje u kojem će trajati uređenje 5. i 6. paviljona. Navedeno uključuje subvenciju podstanarstva i smještaj na slobodne kapacitete u učeničke domove u gradu Zagrebu. Mjere zbrinjavanja studenata konkretno će se dogovoriti nakon što se utvrdi točno razdoblje u kojem će se vršiti radovi, dodali su iz ureda.