Novi smještaj za studente

Zagreb ima novi studentski dom

Soba1

Ukupno, za drugi dio ove akademske godine studentski dom će na raspolaganju imati 30 dvokrevetnih i 4 jednokrevetne sobe.

Zagrebački studenti dobili su još jedan studentski dom, na adresi Kennedyjev trg 2. Već danas na raspolaganju su 32 kreveta (na drugom katu objekta), a daljnja 32 kreveta (na trećem katu) bit će spremna i useljiva krajem siječnja/početkom veljače naredne godine. Ukupno, za drugi dio ove akademske godine studentski dom će na raspolaganju imati 30 dvokrevetnih i 4 jednokrevetne sobe.

Dvokrevetne sobe imaju zajedničke sanitarne čvorove, odvojeno za muškarce i žene (ukupno 6 WC-a, pisoar, 5 tuševa i 8 umivaonika na 30 studenta), dok jednokrevetne sobe imaju svaka vlastiti sanitarni čvor (WC, umivaonik i tuš). Na svakom katu nalazi se i opremljena čajna kuhinja te lođa – za odmor.

Sobe su prostrane; standardna dvokrevetna soba je površine 17 m². Sve prostorije su novouređene; na podu je parket, nova PVC stolarija i novi namještaj (radni stol, polica za knjige, krevet i trokrilni ormar, s bravom na jednom krilu – za svakog studenta), uz zajednički stolić i ogledalo. Sve sobe (i sanitarni čvorovi) imaju nove radijatore, koji su spojeni na centralno grijanje. Studentima će biti omogućen Wi-Fi pristup internetu.

Zgrada se nalazi na Kennedyjevu trgu, odmah do križanja Branimirove i Harambašićeve ulice i odlično je prometno povezana. Tramvajska stanica (linije 1, 9 i 17) nalazi se neposredno ispred zgrade. Dom ima veliki vlastiti parking (dodatno se naplaćuje). U susjednoj zgradi nalazi se Visoko učilište Effectus, a u susjedstvu Ekonomski fakultet, Fakultet prometnih znanosti i Libertas. U blizini (udaljeni do cca 2 kilometra) su i mnogi drugi fakulteti i visoke škole (Veterinarski fakultet, Fakultet političkih znanosti, Grafički fakultet, Šumarski fakultet, Agronomski fakultet, Medicinski fakultet, Katolički-bogoslovni fakultet, Prirodoslovno matematički fakultet, Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet, Zagrebačka škola ekonomije i managementa...).

Zgradu okružuje bogato zelenilo, a i park Maksimir nalazi se u neposrednoj blizini. U prizemlju zgrade su zajedničke prostorije: učionica (dvorana za predavanja), čitaonica i knjižnica te klub/kafić, a u planu je i restoran (s cijenama prilagođenim studentima) – otvorenje je planirano za proljeće 2017. godine. Tijekom siječnja biti će uređena i mala praonica rublja, s perilicom i sušilicom.

Cijena smještaja u dvokrevetnoj sobi iznosi 750,00 kuna (po krevetu) mjesečno, a cijena smještaja u jednokrevetnoj sobi, s vlastitim sanitarnim čvorom, iznosi 1.000,00 kuna mjesečno – uz plaćanje do početka mjeseca, za naredni mjesec. Prilikom useljenja potrebno je položiti depozit (osiguranje za eventualnu štetu), koji se po završetku boravka studentu vraća.

Studentskim domom upravlja privatno društvo, koje nije vezano niti posluje u sklopu Studentskog centra u Zagrebu. Sobe će studentima biti dodjeljivane redom – kako će se javljati – sve dok bude raspoloživih kreveta. Smještaj u domu mogu zatražiti svi studenti, a jedini uvjeti su uredno plaćanje stanarine i poštivanje kućnog reda.

Za sve dodatne informacije, kontaktirajte: mail studenti@industrogradnja.hr i/ili mobitel 099 601 5294.

Komentari na članak

Vezani članci

Kazalište

Zagrebačka kazališna jesen

Popularne predstave u zagrebačkim kazalištima koje ne smijete propustiti

Stigli su hladni jesenski dani, a znamo da je njih najljepše provesti u toplom i udobnom pa smo „prošvrljali“ internetskim bespućima i saznali čime će nas brojne zagrebačke kazališne kuće iznenaditi u sezoni na čijem smo pragu.

Degordian logo

Agencija iStudio odlazi u prošlost

iStudio od sada postao Degordian

Iza iSTUDIJA je veliki rebranding proces u kojem su promijenili ime i vizualni identitet. Njihovo novo ime je Degordian.

kino

Dogovoreno okupljanje

Kino Europa zatvara svoja vrata, građani su se okupili uz poruku: „Ne damo kino!”

Oko dvije tisuće građana okupilo se nakon što je buknula vijest o njegovu potencijalnom zatvaranju. Pravi prosvjed protiv zatvaranja trebao bi se održati u utorak.

SCZG izvana

Studentski centar u Zagrebu

Na Cvjetnom nije moguće rezervirati staru sobu

Bivši stanari Cvjetnog će se morati strpiti do 23. prosinca, kad će od 8:00 biti moguća rezervacija "novih soba".

ispiti

Josipa Miković

Nema vremena, ima rokova

Svi mi studenti prolazimo kroz jedno stresno i traumatično razdoblje tijekom studiranja zvano – ispitni rokovi.