LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Nova aplikacija

Za Splićane više nema reda u menzi: u svako doba znaju saldo na X-ici, jelovnik i ima li gužve

Sveučilište u Splitu svake godine niže sve bolje rezultate, a sada su izbacili i fantastičnu aplikaciju pomoću koje se može saznati sve što bi moglo zanimati studente.

Sveučilište u Splitu svake godine niže sve bolje rezultate, a sada su izbacili i fantastičnu aplikaciju pomoću koje se može saznati sve što bi moglo zanimati studente.

Da nima Splita do Splita već se odavno zna, a ovaj put imaju aplikaciju koju nima niko! Naime, danas je u multimedijalnoj dvorani Sveučilišne knjižnice u Splitu predstavljena u Hrvatskoj jedinstvena aplikacija UNISpoT. Radi se o aplikaciji koja sadrži sve obavijesti o događanjima na Sveučilištu u Splitu, ali i dnevne jelovnike svih menzi, duljine redova u menzama, stanje salda na X-ici te ponude studentskih poslova. Osim tih opcija, studenti će biti u mogućnosti uputiti primjedbe ili pohvale i to anonimno. Naime, postoji i opcija Sandučić povjerenja koja osigurava privatnost kod slanja primjedbi bilo u tekstualnom ili slikovnom obliku.

U izradi ove genijalne i multipraktične aplikacije zaslužni su Studentski Centar Split, Sveučilište u Splitu i Studentski Zbor te studentska udruga Virtualni svijet. Ivan Žižić iz splitskog Studentskog centra prvi se dosjetio ove genijalne ideje, a u njenoj realizaciji pomogli su mu Matej Rajčić, Mateo Marušić i Ante Banovac s FESB-a i učenik MIOC-a Bartul Kovačić uz tehničku podršku tvrtke ExtensionsEngine.

Kako prenose službene stranice Sveučilišta u  Splitu, rektor Anđelinović ističe:

Ova ideja je hvalevrijedna i jedinstvena te predstavlja platformu na koju će se dalje nadograđivati sadržaji. Upravo ovakvi projekti, napravljeni po projektnom modelu, ostavljaju trajne vrijednosti na našem Sveučilištu.  Na ovaj način studenti se uče i pisanju projekata, što je važno za eventualne buduće znanstvene i europske projekte, odnosno odgovornost da se u roku ispuni zadaća koja rezultira trajnom vrijednošću.


Aplikacija očekuje i drugu fazu nadogradnje kada će biti dostupna opcija rezerviranja termina u sveučilišnom Centru za savjetovanje, ali i praćenje informacija o stipendijama te stanju svog studentskog ugovora.

FOTO: UNISPOT