Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu

Za brucoše prava organiziran Dan orijentacije

Pravni fakultet u Zagrebu

Pravni fakultet nastoji brucošima olakšati prve studentske dane, stoga je i ove godine za njih organizirao Dan orijentacije tijekom kojeg će ih upoznati s osnovnim značajkama studiranja.

I ove godine Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu organizira Dan orijentacije kako bi brucoše i brucošice što bolje upoznao sa svojim radom. Održat će se ovog petka, 29. rujna od 9 do 16:30 sati.

Brucošima će se obratiti Uprava Pravnog fakulteta, Studentski zbor i studentska pravobraniteljica te djelatnici studentske referade. Oni će predstaviti usluge Sveučilišnog računskog centra (SRCE), a u planu je i razgledavanje prostorija fakulteta te razgovor sa studentima mentorima.

Ovakvim i sličnim događajima fakulteti nastoje olakšati brucošima njihove prve studentske dane i uputiti ih na osnovne značajke studiranja kako bi im informacije bile dostupne od samog početka. Svatko tko je bio brucoš zna koliko to zbunjujuće može biti, kako je lako izgubiti se u zgradi fakulteta na putu do predavanja i kako je to kada niste sigurni koga trebate pitati sva ona pitanja koja imate za svaki slučaj.

Detaljan raspored za Dan orijentacije možete pronaći na službenom Facebook događaju.

Komentari na članak

Vezani članci

Studenti na razmjeni

Vodič za brucoše

Savjeti za preživljavanje prvog dana na fakultetu

Oslobodite se straha te slijedite ove savjete koji će vam pomoći da "preživite" prvi dan fakulteta.

Sveučilište - natpis

Stvaranje viška kadrova na tržištu

Sveučilište u Zagrebu razmišlja o ukidanju jesenskih upisnih rokova

Sveučilište u Zagrebu počelo je ozbiljno razmatrati ukidanje jesenskog upisnog roka prilikom prijava na fakultet. Razlog tome je, među ostalim, kritika Vlade na sadašnje stanje nezaposlenosti.

Hrvatski studiji

Sveučilište u Zagrebu

Ministarstvo prihvatilo studijski program Demografija i hrvatsko iseljeništvo na Hrvatskim studijima

Senat Sveučilišta u Zagrebu donio je 9. srpnja 2019. Odluku o ustroju i izvedbi sveučilišnoga integriranog preddiplomskog i diplomskog studijskog programa Demografija i hrvatsko iseljeništvo (dvopredmetni) Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu. Predloženi studijski program izvodi se na Hrvatskim studijima, traje pet godina, njime se stječe 150 bodova po ECTS-u.

Logo Sveučilišta u Zagrebu

Sveučilište u Zagrebu

Raspisan natječaj za dodjelu Rektorove nagrade

Sveučilište u Zagrebu raspisalo je natječaj za dodjelu Rektorove nagrade. Prijave su moguće do 29. travnja u 16 sati.

fakultet

Male tajne

10 stvari koje vam nitko neće reći kada upišete faks

Postoje određene stvari koje ne znate dok ih sami ne iskusite. To se posebice odnosi na prve dane provedene na fakultetu. Kako se ponašaju profesori, što je referada ili koliko će papira i obrazaca biti potrebno do kraja faksa samo su neke od nedoumica na koje donosimo odgovore.