Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu

Za brucoše prava organiziran Dan orijentacije

Pravni fakultet u Zagrebu

Pravni fakultet nastoji brucošima olakšati prve studentske dane, stoga je i ove godine za njih organizirao Dan orijentacije tijekom kojeg će ih upoznati s osnovnim značajkama studiranja.

I ove godine Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu organizira Dan orijentacije kako bi brucoše i brucošice što bolje upoznao sa svojim radom. Održat će se ovog petka, 29. rujna od 9 do 16:30 sati.

Brucošima će se obratiti Uprava Pravnog fakulteta, Studentski zbor i studentska pravobraniteljica te djelatnici studentske referade. Oni će predstaviti usluge Sveučilišnog računskog centra (SRCE), a u planu je i razgledavanje prostorija fakulteta te razgovor sa studentima mentorima.

Ovakvim i sličnim događajima fakulteti nastoje olakšati brucošima njihove prve studentske dane i uputiti ih na osnovne značajke studiranja kako bi im informacije bile dostupne od samog početka. Svatko tko je bio brucoš zna koliko to zbunjujuće može biti, kako je lako izgubiti se u zgradi fakulteta na putu do predavanja i kako je to kada niste sigurni koga trebate pitati sva ona pitanja koja imate za svaki slučaj.

Detaljan raspored za Dan orijentacije možete pronaći na službenom Facebook događaju.

Komentari na članak

Vezani članci

Izvor: Flickr

Kviz u Tvornici kulture

Zagrebački studenti i profesori za vrijedne se nagrade bore znanjem o Australiji

U tijeku su prijave četveročlanih timova koji će pokazati svoje znanje o Australiji u kvizu koji se održava u Tvornici kulture. Osim što će studenti i profesori 21. studenog otkriti zašto je Australija odlična obrazovna destinacija, za svoje će znanje dobiti vrijedne nagrade.

FER pogled sa stanice

Predavanje o pokretanju start-up tvrtki na sveučilištima

Profesor Burton H. Lee dolazi na zagrebački FER

U četvrtak, 16. travnja 2015., na Fakultetu elektrotehnike i računarstva održat će se predavanje profesora Burtona H. Leeja sa Sveučilišta Stanford o pokretanju start-up tvrtki na sveučilištima.

Pravni fakultet u Zagrebu

Na današnji dan

Pravni fakultet u Zagrebu slavi svoj dan

Nastava je počela 4. studenoga 1776., pa se taj datum obilježava kao Dan Pravnoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Ilustracija pucanje na gol

Završnica sveučilišnih natjecanja

Dominacija studenata Sveučilišta u Zagrebu u tri sporta

Osim što su osvojili četverostruku krunu u košarci, zagrebački studenti osvojili su natjecanja i u rukometu, šahu i ženskom futsalu. Splitski studenti osvojili su natjecanje u muškom fustalu te odbojci na pijesku. U odbojci je prvo mjesto pripalo Riječanima i Puljankama.

Zgrada

Istraživači Ekonomskog fakulteta pozivaju

Sudjelujte u edukacijskom projektu o financijskoj pismenosti

Na Ekonomskom fakultetu ponovno se održava edukacijski projekt s ciljem povećanja financijske pismenosti i osnovnih financijskih znanja. Prijaviti se mogu svi studenti Sveučilišta u Zagrebu.