Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu

Za brucoše prava organiziran Dan orijentacije

Pravni fakultet u Zagrebu

Pravni fakultet nastoji brucošima olakšati prve studentske dane, stoga je i ove godine za njih organizirao Dan orijentacije tijekom kojeg će ih upoznati s osnovnim značajkama studiranja.

I ove godine Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu organizira Dan orijentacije kako bi brucoše i brucošice što bolje upoznao sa svojim radom. Održat će se ovog petka, 29. rujna od 9 do 16:30 sati.

Brucošima će se obratiti Uprava Pravnog fakulteta, Studentski zbor i studentska pravobraniteljica te djelatnici studentske referade. Oni će predstaviti usluge Sveučilišnog računskog centra (SRCE), a u planu je i razgledavanje prostorija fakulteta te razgovor sa studentima mentorima.

Ovakvim i sličnim događajima fakulteti nastoje olakšati brucošima njihove prve studentske dane i uputiti ih na osnovne značajke studiranja kako bi im informacije bile dostupne od samog početka. Svatko tko je bio brucoš zna koliko to zbunjujuće može biti, kako je lako izgubiti se u zgradi fakulteta na putu do predavanja i kako je to kada niste sigurni koga trebate pitati sva ona pitanja koja imate za svaki slučaj.

Detaljan raspored za Dan orijentacije možete pronaći na službenom Facebook događaju.

Komentari na članak

Vezani članci

Sveučilište u Zagrebu

Satelitska opažanja

Sveučilište u Zagrebu domaćin je Znanstvene konferencije regionalne SCERIN mreže

Temu konferencije SCERIN-6 u Zagrebu čine uzročnici promjena zemljišnoga pokrova u ovom dijelu Europe (klimatske promjene, socioekonomski i politički čimbenici) koji će se obrađivati kroz četiri tematske cjeline, i to na Sveučilištu te njegovim dvjema sastavnicama.

Sveučilište u Zagrebu

Počasni doktorat

Je li Bandić zaslužio mjesto među počasnim doktorima zagrebačkog Sveučilišta?

Tijekom posljednjih nekoliko dana medijskim se prostorom širi vijest o Milanu Bandiću kao sljedećem počasnom doktoru zagrebačkog Sveučilišta. Dok ne saznamo radi li se o neutemeljenim glasinama ili istinitim vijestima, donosimo popis počasnih doktora zagrebačkog sveučilišta i pitamo se je li Bandiću mjesto među njima?

https://pixabay.com/photos/document-paper-business-chart-3268750/

Financijska podrška

Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu raspisuje natječaj za dodjelu stipendija za izvrsnost

Raspisan je Natječaj za dodjelu stipendija za izvrsnost u iznosu od 10 tisuća kuna, i to po jednu za društveno-humanističko, prirodoslovno, tehničko, biotehničko, umjetničko i biomedicinsko područje.

Sveučilište u Zagrebu

Sveučilište u Zagrebu

Sveučilište najavilo povlačenje tužbe protiv studenta Luke Kovača

Nakon što je zbog „povrede ugleda, časti, dobrog glasa i imena” Sveučilište u Zagrebu podnijelo tužbu protiv Luke Kovača, čini se da će ista biti povučena.

Štrajk na PMF-u - Matematika

Štrajk prosvjetnih djelatnika

Kaos na PMF-u zbog štrajka

Najveći problem je zatvorenost jedne od tri referade na fakultetu, one na Matematičkom odsjeku. Spomenuta referada zatvorena je u petak, početkom štrajka. Velik je to problem za buduće studente diplomskog studija, ali i brucoše.