LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Tragedija u susjedstvu

Za 14-godišnjom Vanjom tragala je cijela regija, ali njezina priča nema sretan kraj

Istraga je još uvijek u tijeku, ali njeno tijelo pronađeno je u okolici Skoplja.

Istraga je još uvijek u tijeku, ali njeno tijelo pronađeno je u okolici Skoplja.

Potraga za 14-godišnjom djevojčicom Vanjom iz Skoplja počela je 27. studenog, a za njom je tragala cijela regija i Interpol, piše Dnevnik.hr.

Vanja je nestala na putu do škole, a za njen nestanak osumnjičeno je pet osoba, od kojih je troje pritvoreno, a jedna osoba nije u zemlji. Policija je prema navodima pronašla izgorjelo vozilo marke Citroen za koje je nakon obrade potvrđena umiješanost jednog od osumnjičenih.

Pretpostavilo se da je djevojčica tim autom oteta ispred svoje kuće i ubijena ubrzo poslije toga. Osim Vanje, pronađena je još jedna preminula osoba starija od 70 godina.
 


VEZANO: Napad na studente iz Srbije: „Napadači su sjeli u auto i otišli, a policajci stoje i gledaju", rekao je svjedok.



Njena majka Zorica policiji je ispričala da se Vanja nije žalila na nikakve probleme te da je bila u dobrom raspoloženju to jutro kad je odlazila u školu. Također je napomenula da su njihovi obiteljski odnosi u redu te da nemaju neprijatelje.

Ipak, prema navodima portala Source.ba, u otmicu je uključen Vanjin otac koji je htio iznuditi novac od majke.
 

„Motiv je koristoljublje, pri čemu je jedna od osoba, u dogovoru i sa znanjem člana obitelji, organizirala izvršenje kaznenog djela, kako bi od majke iznudila novac. Svi uključeni htjeli su imati materijalnu korist.“ – rekao je ministar unutrašnjih poslova Sjeverne Makedonije Oliver Spasovski.


Glavni organizator otmice navodno je u bijegu, a otac ubijene djevojke priveden je.

FOTO: FACEBOOK, SCREENSHOT