LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Noviteti na Sveučilištu

Važne odluke 12. redovite sjednice Senata Sveučilišta u Zagrebu

Na Sjednici se razgovaralo o dodjeli nagrada, financijskim pitanjima, sastanku s gradonačelnikom Grada Zagreba i drugom.

Na Sjednici se razgovaralo o dodjeli nagrada, financijskim pitanjima, sastanku s gradonačelnikom Grada Zagreba i drugom.

Senat Sveučilišta u Zagrebu sastao se na 12. redovitoj sjednici 27. rujna 2023. godine. Rektor prof. dr. sc. Stjepan Lakušić izvijestio je članove Senata o važnim aktivnostima koje su se provele ili su u tijeku.
 

Sastanak s gradonačelnikom grada Zagreba


Tema sastanka bio je Znanstveno-učilišni kampus Borongaj i infrastrukturi koja je nužna za realizaciju građevina. Dotaknuli su se i specijalističkih studija koji se izvode u suradnji s Gradom te o njihovu nastavku i proširenju. 
 

Centar za podršku studentima


Važan dio sastanka bio je i razgovor o Centru za podršku studentima, odnosno savjetovalištu za mentalno zdravlje.
 

„Grad Zagreb spreman je sudjelovati u financiranju rada psihologa kako bi tako pomogao funkcioniranju savjetovališta, kao i o određenim projektima u okviru Grada Zagreba u kojima sudjeluju sastavnice Sveučilišta u Zagrebu“, stoji na stranici Sveučilišta u Zagrebu.


Tjedan Sveučilišta u Zagrebu


Tema sjednice bila je i organizacija Tjedna Sveučilišta u Zagrebu u 355. akademskoj godini. Program će uskoro stići na adrese svih sastavnica Sveučilišta. Tjedan Sveučilišta u Zagrebu održavat će se od 3. do 11. studenoga 2023.
 

Izbori za studentski zbor UNIZG-a te izbori na sastavnicama


Konačni rezultati izbora objavljeni su 27. rujna 2023. godine, a idući korak za studentske zborove sastavnica je održavanje konstituirajuće sjednice na kojima će se izabrati predsjednici i predstavnici sastavnica u Studentskom zboru – nakon toga dolazi konstituirajuća sjednica Studentskoga zbora Sveučilišta.

Senat je suglasan i s potvrdama Ministarstva znanosti i obrazovanja o upisu u Upisnik studijskih programa za sveučilišni diplomski studijski program Primijenjena geologija i geološko inženjerstvo (Applied Geology and Geological Engineering) Rudarsko-geološko-naftnoga fakulteta, koji se izvodi na hrvatskom i engleskom jeziku.
 

„Usvojen je i rektorov prijedlog za imenovanje prof. dr. sc. Nikole Mrvca obnašateljem dužnosti dekana Metalurškoga fakulteta. S obzirom na to da fakultetsko vijeće Metalurškoga fakulteta nije u više pokušaja uspjelo izabrati dekana ili obnašatelja dužnosti,“ stoji na stranici Sveučilišta.


Studentski centar u Varaždinu dobio je novog ravnatelja na mandat od četiri godine – Nenada Milijaša. Osim toga, dekan Agronomskog fakulteta dobio je suglasnost Senata za poduzimanje pravnih radnji u ime i za račun Fakulteta u iznosu većem od šesto tisuća eura za projekt Breeding European Legumes for Increased Sustainability (BELIS).

Dekan Fakulteta elektrotehnike i računarstva također je dobio suglasnost za poduzimanje pravnih radnji u ime i za račun Fakulteta koje se odnose na potpisivanje Ugovora o izvođenju radova na izgradnji fotonaponskog mrežnog sustava i za potpisivanje ugovora za projekt Istraživanje, razvoj i proizvodnja vozila nove mobilnosti i prateće infrastrukture.
FOTO: STUDENTSKI.HR/PRIVATNI ARHIV, ANA KOLINGER