LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Vandalizam ili pljačka

Vandalizam ili pljačka: što se dogodilo na Savi?

Nakon nasilne provale u više od 10 soba slučaj je prozvan vandalizmom, no nešto iz soba ipak nedostaje. 

Nakon nasilne provale u više od 10 soba slučaj je prozvan vandalizmom, no nešto iz soba ipak nedostaje. 

Provala u 5. paviljon Studentskog doma Stjepan Radić prozvana je vandalizmom – tako su je prozvali iz Studentskog centra za Večernji list, dok na naš upit ni pet dana kasnije nisu odgovorili.
 


VEZANO: Provaljeno u 11 soba u studentskom domu „Stjepan Radić“! Studente nitko nije obavijestio



O svemu se oglasio i Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu na čelu s Ivonom Josipović, koji je također prvotno slučaj prozvao vandalizmom, ali je nakon razgovora s jednom studenticom promijenio mišljenje.
 

„Jedna od naših kolegica nam je prijavila nestanak svojih naočala, što ukazuje da se ipak radi o provali, a ne vandalizmu. Molimo vas da pri povratku u smještaj pažljivo pregledate svoje sobe i stvari kako biste provjerili je li i vama nešto nestalo. Ako primijetite bilo kakav nedostatak ili imate informacije o mogućim krađama, odmah nas obavijestite kako bismo izravno s vama riješili situaciju“, poručuje Josipović u objavi u Facebook grupi.


Zbor je Studentskom centru uputio i zahtjev za povećanje sigurnosti u Studentskom domu „Stjepan Radić“, a ovo su neki od njihovih zahtjeva:
 
  • postavljanje nadzornih kamera na ulaze na sve paviljone
  • pojačane ophodnje osiguranja, posebice tijekom manjih gužvi kao sada, u vrijeme blagdana
  • pojačanje rasvjete na svim ulazima
  • postavljanje nadstrešnica za bicikle
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Studentski zbor UNIZG (@szzg.unizg)

 

VEZANO: Opljačkan bor na Savi: „Hvala neandertalcu u 6. paviljonu...“


 

„Važno je napomenuti da nam je rečeno kako nema tragova diranja stvari u sobama, no svaka informacija koju nam možete pružiti od pomoći je“, poručila je predsjednica SZZG-a.


Od pomoći bi bile i informacije koje smo zatražili od Studentskog centra, na primjer kako poboljšati sigurnost studenata u studentskim domovima, no taj odgovor još uvijek čekamo.