„NeuRi 2016.”

Upoznajte najmisteriozniji ljudski organ na velikom kongresu u Rijeci

Kongres 2015.

Počinje šesti „Studentski kongres neuroznanosti s međunarodnim sudjelovanjem – NeuRi 2016“. Održat će se od 22. do 24. travnja na Medicinskom fakultetu u Rijeci i Psihijatrijskoj bolnici Rab.

Najveći studentski kongres u Rijeci, Šesti studentski kongres neuroznanosti – NeuRi 2016, održat će se od 22. do 24. travnja na Medicinskom fakultetu u Rijeci i na Rabu. Kongres se odvija pod već dobro poznatim motom Edukacija & iskustvo, a u njegovu organizaciju utkan je veliki rad studenata Medicinskog fakulteta. Konačni program predstavljen je danas na konferenciji za medije.

 Studentski kongres neuroznanosti još jednom će tradicionalno okupiti zaljubljenike u neuroznanost, studente iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije, Poljske, Slovenije i Nizozemske te čak preko 250 sudionika s različitih fakulteta kojima ćemo ponuditi aktualne informacije i pružiti uvid u suvremena istraživanja najmisterioznijeg ljudskog organa – mozga. – istaknuo je na konferenciji za medije Luka Fotak, student Medicinskog fakulteta i jedan od organizatora Kongresa.

A upravo su studenti Medicinskog fakulteta zamašnjak ovog, ali i brojnih projekata koji osiguravaju njihovo stručno napredovanje i primjer su potrebne interdisciplinarnosti.

Ovakvim projektima, aktivnošću i stjecanjem novih znanja studenti u konačnici pomažu široj zajednici, jer se sve naučeno kroz primjere u praksi koristi u daljnjem radu. – istaknuo je Josip Aničić, predsjednik Studentskog zbora MedRi i FOSS MedRi.

Prodekanica za poslovne odnose Medicinskog fakulteta, prof. dr. sc. Brigita Tićac dodala je kako baš iz tih razloga Medicinski fakultet potiče brojne aktivnosti studenata.

 Studentski kongres neuroznanosti predstavlja sinergiju studenata, znanstvenika i profesora, a brojnost sudionika dokaz je dobrog puta i rada. Svjedočimo istinskoj zainteresiranosti studenata za neuroznanost i znanstveno-istraživački rad što je temelj za budući izvrstan stručan rad studenata, opet na dobrobit zajednice. – dodala je prodekanica Tićac.

Među istaknutim plenarnim predavačima na Kongresu su prof. dr. sc. Fran Borovečki s Hrvatskog instituta za istraživanje mozga koji će govoriti o utjecaju genske predispozicije u razvoju neurodegenerativne bolesti te doc. dr. sc. Vesna Šendula Jengić, ravnateljica Psihijatrijske bolnice Rab, s temom Vuk s Wall Streeta ili Hannibal Lecter?.

Uz brojna zanimljiva izlaganja i interaktivne radionice za studente, sudionici će imati i priliku u subotu upoznati vrhunsku ustanovu za liječenje i rehabilitaciju  Psihijatrijsku bolnicu Rab.

Komentari na članak

Vezani članci

 Festival 25 FPS

Internacionalni festival u Zagrebu i Rijeci

Filmske projekcije i audiovizualni nastupi na festivalu 25 FPS

"Sada se želim smijati", "Novi muzej čovječanstva", "Nesavršeni film" i "Yujiapu" proširenofilmski su radovi koji će se u Zagrebu i Rijeci prikazati na festivalu 25 FPS.

FKIT

Studentski kongres

Sve o HIV-u moguće doznati na FKIT-u

– U fokusu je Kongresa virus HIV-a; njegova struktura, genom, biokemijske interakcije, lijekovi i oblikovanje lijekova te dijagnostika infekcije. Vjerujemo da bi studentima u STEM-području ovaj Kongres bio vrlo zanimljiv te ih pozivamo da se priključe! – poručuju iz Studentske sekcije HKDI-ja.

Mozak

Nedostatni dokazi za mit o mozgu

Lijeva i desna polutka mozga ne funkcioniraju onako kako ih se opisuje

Teorija prema kojoj je lijeva strana mozga centar logike i racionalnosti, a desna strana mozga sjedište spontanosti, intuicije i kreativnosti, nije točna.

Grad Rijeka, Riječka Ura, Korzo

Ususret ispitnim rokovima

Mjesta u Rijeci pogodna za efikasno učenje

Ususret ispitnim rokovima važno je kvalitetno se pripremiti za učenje, što uključuje i odabir lokacije za isto. Gdje sve uče riječki studenti i kakva su obilježja tih mjesta, donosimo u članku.

Rijeka, CDPDB

Medicinski fakultet kreće s novom platformom

Rijeka u borbi za destigmatizaciju i prevenciju duševnih smetnji

U Rijeci je prošlog vikenda objavljena novost u sklopu Medicinskog fakulteta. Osnovan je Centar za destigmatizaciju i prevenciju duševnih smetnji.