„NeuRi 2016.”

Upoznajte najmisteriozniji ljudski organ na velikom kongresu u Rijeci

Kongres 2015.

Počinje šesti „Studentski kongres neuroznanosti s međunarodnim sudjelovanjem – NeuRi 2016“. Održat će se od 22. do 24. travnja na Medicinskom fakultetu u Rijeci i Psihijatrijskoj bolnici Rab.

Najveći studentski kongres u Rijeci, Šesti studentski kongres neuroznanosti – NeuRi 2016, održat će se od 22. do 24. travnja na Medicinskom fakultetu u Rijeci i na Rabu. Kongres se odvija pod već dobro poznatim motom Edukacija & iskustvo, a u njegovu organizaciju utkan je veliki rad studenata Medicinskog fakulteta. Konačni program predstavljen je danas na konferenciji za medije.

 Studentski kongres neuroznanosti još jednom će tradicionalno okupiti zaljubljenike u neuroznanost, studente iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije, Poljske, Slovenije i Nizozemske te čak preko 250 sudionika s različitih fakulteta kojima ćemo ponuditi aktualne informacije i pružiti uvid u suvremena istraživanja najmisterioznijeg ljudskog organa – mozga. – istaknuo je na konferenciji za medije Luka Fotak, student Medicinskog fakulteta i jedan od organizatora Kongresa.

A upravo su studenti Medicinskog fakulteta zamašnjak ovog, ali i brojnih projekata koji osiguravaju njihovo stručno napredovanje i primjer su potrebne interdisciplinarnosti.

Ovakvim projektima, aktivnošću i stjecanjem novih znanja studenti u konačnici pomažu široj zajednici, jer se sve naučeno kroz primjere u praksi koristi u daljnjem radu. – istaknuo je Josip Aničić, predsjednik Studentskog zbora MedRi i FOSS MedRi.

Prodekanica za poslovne odnose Medicinskog fakulteta, prof. dr. sc. Brigita Tićac dodala je kako baš iz tih razloga Medicinski fakultet potiče brojne aktivnosti studenata.

 Studentski kongres neuroznanosti predstavlja sinergiju studenata, znanstvenika i profesora, a brojnost sudionika dokaz je dobrog puta i rada. Svjedočimo istinskoj zainteresiranosti studenata za neuroznanost i znanstveno-istraživački rad što je temelj za budući izvrstan stručan rad studenata, opet na dobrobit zajednice. – dodala je prodekanica Tićac.

Među istaknutim plenarnim predavačima na Kongresu su prof. dr. sc. Fran Borovečki s Hrvatskog instituta za istraživanje mozga koji će govoriti o utjecaju genske predispozicije u razvoju neurodegenerativne bolesti te doc. dr. sc. Vesna Šendula Jengić, ravnateljica Psihijatrijske bolnice Rab, s temom Vuk s Wall Streeta ili Hannibal Lecter?.

Uz brojna zanimljiva izlaganja i interaktivne radionice za studente, sudionici će imati i priliku u subotu upoznati vrhunsku ustanovu za liječenje i rehabilitaciju  Psihijatrijsku bolnicu Rab.

Komentari na članak

Vezani članci

London Calling Comedy Club

London Calling Comedy LIVE

„Stand-up comedy" u Rijeci

London Calling Comedy je stand up projekt otvoren 2010. godine koji dovodi neke od najboljih komičara londonske urbane scene diljem regije - Osijek, Varaždin, Rijeka, Zagreb, Ljubljana, Maribor, Celje, Čakovec i drugi.

STIFF otvaranje

Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci

Budite dio filmskog žirija STIFF festivala

Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci traži kreativne, poduzetne i vrijedne studente za filmski žiri STIFF festivala. Rok za prijavu je 8. rujna 2016. godine.

Koncerti

„After class party“

Studenti i djelatnici riječkog Sveučilišta „partijali" u menzi

Tko kaže da provodi moraju biti isključivo nakon 22 h, a studentska menza samo mjesto gdje jedemo? Upravo se u Rijeci u studentskoj menzi na Kampusu „partijalo" u popodnevnim satima i zabave nije izostajalo.

Europske sveučilišne igre 2016

Što nas očekuje?

Europske sveučilišne igre 2016.

U organizacijskom i financijskom smislu bit će u rangu sa Svjetskim rukometnim prvenstvom održanom 2009. godine, a bit će veće i od slavne Univerzijade iz 1987. godine te Mediteranskih igara u Splitu 1979. godine.

Tuborg Open Fair - Kandžija

Turneja TOF-a kreće iz Koprivnice

Jesen uz izazovni Tuborg Open Fair uz Kandžiju i Gole žene

Jesen ne može biti dosadna u četiri sretna grada u koja TOF dovodi najboljeg freestylera na Balkanu - Kandžiju i Gole žene.