LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu

Ukinute sporne prijavnice od 300 kuna za „osmo polaganje“ ispita

Prijavnice će se koristiti samo za izvanredne rokove, a pri osmom će izlasku student morati potpisati izjavu da je svjestan kako gubi pravo studiranja ako ispit taj put ne položi.

Prijavnice će se koristiti samo za izvanredne rokove, a pri osmom će izlasku student morati potpisati izjavu da je svjestan kako gubi pravo studiranja ako ispit taj put ne položi.

Prijavnice za ispite koje koštaju 300 kuna na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu jesu prošlost. Tako je odlučilo na današnjoj sjednici Fakultetsko vijeće, a potvrdio Studentski zbor Ekonomskog fakulteta.

Predstavnik Studentskog zbora Luka Buntić objasnio je da takva odluka o plaćanju osmog polaganja stoji već petnaestak godina. Do 2006. godine za osmi izlazak na ispit plaćalo se 200 kuna, dok se od te godine cijena povisila na 300 kuna. Zašto se tek sad ukinula sporna stavka? Zato jer se jednostavno nitko dosad nije protiv nje bunio, tvrdi Buntić.

– Početkom ove akademske godine krenuo je proces informatizacije na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu i u sklopu njega ove ''sporne'' prijavnice su ukinute. Moram pohvaliti suradnju Studentskog zbora i Uprave Fakulteta te brzinu rješavanja svih sporova do sada. Studentski standard je jako bitno pitanje i mi ćemo ga kao studentski predstavnici uvijek štititi – dodao je Buntić.

Na sjednici je prihvaćeno više prijedloga Studentskog zbora, a neki su od njih i da se ukidaju prijavnice kao evidencija ispita. Prijavnice će se koristiti samo za izvanredne rokove (do sada je to bilo u 4. i 12. mjesecu), a pri osmom će izlasku student morati potpisati izjavu da je svjestan da će, ako ne položi taj put, izgubiti pravo studiranja. Također, svi studenti koji su se prebacili na integrirani studij, trebaju se javiti tajnicama katedri najkasnije četiri dana prije ispita. Ako zakasne, ne mogu se naknadno prijaviti ti ispiti pa gube rok.