Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu

Ukinute sporne prijavnice od 300 kuna za „osmo polaganje“ ispita

Zgrada

Prijavnice će se koristiti samo za izvanredne rokove, a pri osmom će izlasku student morati potpisati izjavu da je svjestan kako gubi pravo studiranja ako ispit taj put ne položi.

Prijavnice za ispite koje koštaju 300 kuna na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu jesu prošlost. Tako je odlučilo na današnjoj sjednici Fakultetsko vijeće, a potvrdio Studentski zbor Ekonomskog fakulteta.

Predstavnik Studentskog zbora Luka Buntić objasnio je da takva odluka o plaćanju osmog polaganja stoji već petnaestak godina. Do 2006. godine za osmi izlazak na ispit plaćalo se 200 kuna, dok se od te godine cijena povisila na 300 kuna. Zašto se tek sad ukinula sporna stavka? Zato jer se jednostavno nitko dosad nije protiv nje bunio, tvrdi Buntić.

– Početkom ove akademske godine krenuo je proces informatizacije na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu i u sklopu njega ove ''sporne'' prijavnice su ukinute. Moram pohvaliti suradnju Studentskog zbora i Uprave Fakulteta te brzinu rješavanja svih sporova do sada. Studentski standard je jako bitno pitanje i mi ćemo ga kao studentski predstavnici uvijek štititi – dodao je Buntić.

Na sjednici je prihvaćeno više prijedloga Studentskog zbora, a neki su od njih i da se ukidaju prijavnice kao evidencija ispita. Prijavnice će se koristiti samo za izvanredne rokove (do sada je to bilo u 4. i 12. mjesecu), a pri osmom će izlasku student morati potpisati izjavu da je svjestan da će, ako ne položi taj put, izgubiti pravo studiranja. Također, svi studenti koji su se prebacili na integrirani studij, trebaju se javiti tajnicama katedri najkasnije četiri dana prije ispita. Ako zakasne, ne mogu se naknadno prijaviti ti ispiti pa gube rok.

 

Komentari na članak

Vezani članci

Ulaz

AIESEC Hrvatska

The Job Hunt: praksa u tvrtkama za studente Ekonomskog fakulteta

The JOB HUNT je natjecanje i jedinstvena prilika studentima ekonomije da dobiju praksu u renomiranim tvrtkama.

CROSS 14; izvor: https://www.facebook.com/croatianstudentsummit/photos/a.878363305543383.1073741827.878361135543600/1668817119831327/?type=1&theater

Croatian Student Summit

Studentski zbor Medicinskog fakulteta još jednom organizira prestižni CROSS, prijave u tijeku

Sve zainteresirane za biomedicinske znanosti moglo bi zanimati novo izdanje jednog od vodećih kongresa u ovom dijelu Europe. U tijeku su prijave za pasivno i aktivno sudjelovanje s poster prezentacijom, čiji se sažetak treba poslati do 4. ožujka.

Konstituirajuća sjednica SZOS-a

Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera

„Zajedno ćemo biti nositelji promjena” – poručuje novoizabrani studentski zbor

Novu Skupštinu Studentskog zbora osječkog Sveučilišta čini 29 članova, a mandat im traje dvije godine.

EU2

Ciklus debata Studentskog zbora

„Ja EUropljanin“: Hrvati zaziru od EU-a u strahu da će njihov nacionalni identitet biti zanemaren kao u vrijeme Jugoslavije

Rastući problem nesrazmjera između bogatijih i siromašnijih zemalja članica Hrvatsku stereotipno marginalizira i svrstava među nerazvijene balkanske zemlje zbog čega su se studenti zagrebačkog Sveučilišta odazvali u velikom broju kako bi argumentirano iznijeli svoje stavove o europeizaciji. Istovremeno su saznali kako naučiti biti Europljani.

Nagrada Zlatni Indeks

Formiranje Povjerenstva

Studentski zborovi i udruge odlučuju kome u ruke ide Zlatni indeks

Zlatni indeks projekt je u organizaciji eSTUDENT-a u sklopu kojeg se dodjeljuje nagrada poduzećima koja su pridonijela kvalitetnijem studentskom životu. O istima odlučuju predstavnici studentskih udruga ili zborova, a u tijeku su njihove prijave za sudjelovanje u Povjerenstvu.