Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu

Ukinute sporne prijavnice od 300 kuna za „osmo polaganje“ ispita

Zgrada

Prijavnice će se koristiti samo za izvanredne rokove, a pri osmom će izlasku student morati potpisati izjavu da je svjestan kako gubi pravo studiranja ako ispit taj put ne položi.

Prijavnice za ispite koje koštaju 300 kuna na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu jesu prošlost. Tako je odlučilo na današnjoj sjednici Fakultetsko vijeće, a potvrdio Studentski zbor Ekonomskog fakulteta.

Predstavnik Studentskog zbora Luka Buntić objasnio je da takva odluka o plaćanju osmog polaganja stoji već petnaestak godina. Do 2006. godine za osmi izlazak na ispit plaćalo se 200 kuna, dok se od te godine cijena povisila na 300 kuna. Zašto se tek sad ukinula sporna stavka? Zato jer se jednostavno nitko dosad nije protiv nje bunio, tvrdi Buntić.

– Početkom ove akademske godine krenuo je proces informatizacije na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu i u sklopu njega ove ''sporne'' prijavnice su ukinute. Moram pohvaliti suradnju Studentskog zbora i Uprave Fakulteta te brzinu rješavanja svih sporova do sada. Studentski standard je jako bitno pitanje i mi ćemo ga kao studentski predstavnici uvijek štititi – dodao je Buntić.

Na sjednici je prihvaćeno više prijedloga Studentskog zbora, a neki su od njih i da se ukidaju prijavnice kao evidencija ispita. Prijavnice će se koristiti samo za izvanredne rokove (do sada je to bilo u 4. i 12. mjesecu), a pri osmom će izlasku student morati potpisati izjavu da je svjestan da će, ako ne položi taj put, izgubiti pravo studiranja. Također, svi studenti koji su se prebacili na integrirani studij, trebaju se javiti tajnicama katedri najkasnije četiri dana prije ispita. Ako zakasne, ne mogu se naknadno prijaviti ti ispiti pa gube rok.

 

Komentari na članak

Vezani članci

EU2

Ciklus debata Studentskog zbora

„Ja EUropljanin“: Hrvati zaziru od EU-a u strahu da će njihov nacionalni identitet biti zanemaren kao u vrijeme Jugoslavije

Rastući problem nesrazmjera između bogatijih i siromašnijih zemalja članica Hrvatsku stereotipno marginalizira i svrstava među nerazvijene balkanske zemlje zbog čega su se studenti zagrebačkog Sveučilišta odazvali u velikom broju kako bi argumentirano iznijeli svoje stavove o europeizaciji. Istovremeno su saznali kako naučiti biti Europljani.

rijeka

Sveučilište u Rijeci

Riječki studenti 5. lipnja biraju nove članove studentskog zbora; kandidature u tijeku

U tijeku su kandidature budućih novih članova Studentskog zbora u Rijeci, podnose se najkasnije 15 dana prije održavanja glasovanja.

Ekonomski fakultet III

Alumni zajednica Ekonomskog fakulteta

Održan osnivački skup "Alumni informatičkog menadžmenta"

Sudionici skupa su podržali ideju, zahvalili se na inicijativi i iskazali spremnost aktivno se uključiti u rad. „Alumni Informatičkog menadžmenta“ planira redovito okupljati svoje članove, organizirati predavanja, okrugle stolove i slične događaje.

Zgrada HNB-a

FINANCIJSKA (NE)PISMENOST

Studenti ekonomije slabo poznaju osobne financije

Mladi ljudi u Hrvatskoj svjesni su da uz postojeće stanje državnih financija i problem starenja stanovništva sami moraju osigurati svoju mirovinu, pokazalo je istraživanje magazina Banka predstavljeno na okruglom stolu „Osiguravatelji u 2012. – prioriteti su financijska pismenost“

Studentski ugovori, HSZ

Intervju s Markom Lepoglavcom

Zbor zatražio satnicu od 18 kuna, pravo obavljanja studentskih poslova dijelu izvanrednih studenata, digitalizaciju, transparentnost i maksimalnu zaštitu studenata

Marko Lepoglavec gotovo je godinu dana uključen u Radnu skupinu izrade Nacrta prijedloga o obavljanju studentskih poslova. U razgovoru nam je pojasnio što očekuje studente od siječnja 2018. godine.