LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Senat Sveučilišta odlučio

Ukinuta filozofija na Hrvatskim studijima, studenti prijete blokadom

Šturo je objašnjenje da već postoji dovoljno smjerova filozofije na Sveučilištu u Zagrebu pa se ukida na Hrvatskim studijima jer su oni odjel.

Šturo je objašnjenje da već postoji dovoljno smjerova filozofije na Sveučilištu u Zagrebu pa se ukida na Hrvatskim studijima jer su oni odjel.

Na Hrvatskim studijima studenti više neće moći studirati filozofiju, odlučio je Senat Sveučilišta u Zagrebu na današnjoj sjednici. Broj mjesta koji je dosad bio rezerviran za studente filozofije razdijelio se na ostale smjerove Hrvatskih studija: kroatologiju, komunikologiju, povijest i sociologiju. Šturo je objašnjenje da već postoji dovoljno smjerova filozofije na Sveučilištu u Zagrebu pa se ukida na Hrvatskim studijima jer su oni odjel.

Profesor Renato Matić s Hrvatskih studija razočaran je ovakvom odlukom:

– Profesor Gregorić s Odjela za filozofiju na Hrvatskim studijima najcitiraniji  je filozof u Hrvatskoj. Po citiranosti općenito filozofija na Hrvatskim studijima najbolja je u Hrvatskoj. Filozofi s Hrvatskih studija jesu, poput sociologa, najzapošljiviji.

Predstavnici Studentskog zbora Hrvatskih studija protive se ovoj odluci Senata, no, realno, vrlo malo mogu učiniti. Naime, otkad su Hrvatski studiji službeno postali odjel, o njihovoj sudbini odlučuje Senat Sveučilišta u Zagrebu. Grupa studenata ujedinjenih u inicijativu Studenti govore na svojoj je Facebok stranici predložila blokadu Hrvatskih studija.