LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
PROUČAVANJE LJUDSKOG UMA

UNIZG dobiva diplomski studij kojeg pokreću Filozofski i FER, a riječ je o prvom takvom studiju u ovom dijelu Europe

Riječ je o novom studijskom programu koji nudi studentima mogućnost proučavanja složenosti ljudskog uma i korištenje ovih saznanja za rješavanje stvarnih problema u različitim područjima.

Riječ je o novom studijskom programu koji nudi studentima mogućnost proučavanja složenosti ljudskog uma i korištenje ovih saznanja za rješavanje stvarnih problema u različitim područjima.

Filozofski fakultet i Fakultet elektrotehnike i računarstva pokreću prvi interdisciplinarni združeni diplomski studij Primijenjena kognitivna znanost, koji je prvi takav u ovom dijelu Europe. Naime, riječ je o novom studijskom programu koji nudi studentima mogućnost proučavanja složenosti ljudskog uma i korištenje ovih saznanja za rješavanje stvarnih problema u različitim područjima kao što su umjetna inteligencija, analiza podataka, jezična analiza, kognitivna robotika, vizualizacija, digitalne komunikacije, obrazovne tehnologije, dizajn igara, dizajn multimedija, dizajn i razvoj proizvoda, ljudski resursi, upravljanje projektima, razvoj softvera, korisničko iskustvo, istraživanje i razvoj te inovacije u širem smislu.

Ovaj studij kombinira znanja i vještine iz šest osnovnih područja kognitivne znanosti: lingvistike, psihologije, umjetne inteligencije, antropologije, neuroznanosti i filozofije. Studij će biti izveden na hrvatskom i engleskom jeziku i traje dvije godine, a na ovom studiju znanja će prenositi stručnjaci iz različitih područja kognitivne znanosti, kao i ugledni gostujući stručnjaci. Jedan od takvih je profesor Todd Oakley, koji će predstaviti kognitivnu znanost i novi studijski program na Otvorenim satima Centra za kognitivnu znanost koji će se održati u četvrtak, 20. travnja u 17.30 h na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu (prostorija A-105), a svi zainteresirani studenti trebaju se prijaviti za dolazak putem e-adrese rgeld@ffzg.hr.

Upravo to će biti prilika da postavke pitanja o studiju i upisnim uvjetima, dok će se upis prve generacije studenata novog studija Primijenjena kognitivna znanost provesti u akademskoj godini 2023/2024. 
FOTO: UNSPLASH